Senior Wellness og Motion

Kom med på et livsbekræftende kursus, hvor der er fokus på at bevæge sig både fysisk og mentalt. Det gør vi sammen igennem bevægelse og motion, musik og sang, udflugter og stimulerende samtaler. 

I løbet af ugen stifter du bekendtskab med forskellige motionsformer, hvor fællesskab, latter og sved på panden er omdrejningspunktet. Du vil bl.a. kunne prøve kræfter med padeltennis, petanque, styrketræning og fitness, afspænding, bevægelse, massage og velvære m.m.

Mantraet for ugen er at gøre noget godt for sig selv, sammen med andre. Du kommer til at tage fat på livet i velværets tegn med fokus på afstresning, sund brug af kroppen og det aktive, livsglade fællesskab.

Glæd dig til en uge med kropslig og mental forkælelse i de smukke omgivelser i Gram, hvor der bl.a. vil være mulighed for morgensvømning i Gram Friluftsbad inden morgenmaden.

En uge med højskoleånd og andre goder
Vi mødes hver morgen til spændende morgensamlinger om den Sønderjyske kulturarv, Grundtvig og meget andet godt. På introduktionsaftenen mødes vi til samtalesalon og hygger os med sang og snakke. På højskolesangaftenen bliver du ført længere ind i højskolesangbogens historie og sange.

På og omkring Gram Højskole
På Gram højskole har vi bl.a.et yogarum og vores eget fitnessrum, så du har mulighed for at kompensere lidt for kokkens gode mad. Det er også muligt at gå i tur i den smukke slotspark, tage en morgendukket i slotssøen, cykle en tur i skovene rundt omkring Gram. (Det er muligt at låne en cykel på Højskolen). I sommerhalvåret kan man desuden bade i Gram Friluftsbad mod en lille skilling.

Gram Slot
Som en del af højskoleopholdet tager vi på besøg på Gram Slot, hvor vi får en rundvisning og hører historien om, hvordan Sanne og Svend Brodersen købte det forfaldne slot og forvandlede det til et regionalt kulturfyrtårn og et at Danmarks største økologiske landbrug.

Gram Lergrav
For 10 mio. år siden var en stor del af Sønderjylland dækket af hav. I Gram har vi i sommerhalvåret netop adgang til at udforske den del af historien i det gamle lergrav, hvor rester af havdyr er bevaret, fordi de blev dækket af lag på lag af fint ler. Hvis du er heldig, kan du finde snegle- og muslingeskaller, søpindsvin og hajtænder, som du må tage med hjem.

Ekskursionen
Turen går til området i og omkring Ballum, hvor både Kresten Kold, Hans Adolf Brorson og Jens Rosendal har sat spor i mulden.

Christian Lorenzen fra Klægagergaard hopper på bussen og giver os en kulturhistorisk fortælling krydret med sjove og underfundige lokale anekdoter, mens vi kører rundt i området.
Bagefter kører vi til Klægagergaard, hvor vi  får en lille smagsprøve på og fortællingen om det sønderjyske kaffebord, det særlige kaffestel og gårdens historie.

På kurset serveres lækker mad morgen, middag og aften. I pauserne skifter vi henholdvis mellem frugt, kage og en småkage til aftenkaffen.

Vi slutter ugen med af med en festaften – med tilhørende festmenu. Køkkenet på Gram Højskole stiler efter høj kvalitet ned fokus på bæredygtighed, lokale råvarer og økologi.

Husk at du selv skal medbringe:

  • tøj du kan bevæge dig i både inde og ude
  • gode travesko og evt. regntøj
  • sko du kan bruge indendørs
  • badedragt/bukser og badesko
  • et stort badehåndklæde (evt. badekåbe),
  • stavgangsstænger hvis dette haves

Du er altid velkommen til at kontakte os for at høre mere om kurset. Ring på +45 2932 4557 eller send en mail til info@gramhojskole.dk

Uge 24

11. juni – 17. juni 2023

Pris

Dobbeltværelse: 5000 kr.

Enkeltværelse: 5500 kr.

Dagelev: 4500 kr.

Eventuelle rabatter kan ikke kombineres.

Anne Kristine Lauritzen

Anne Kristine – også kaldet AK – er et sandt energibundt. Nærværende, energisk, kreativ og kompetent humørbombe.

Hun har tidligere undervist i både aktive og kreative fag på Nørgaards Højskole og er uddannet indenfor musik og idræt på Århus Lærerseminarium. Efterfølgende har hun også været forbi Det Kongelige Teater som forestillingsleder, hvor hun har styret tropperne bag scenen. Desuden har AK sit eget jazzorkester AK and All That Jazz, som har spillet igennem de sidste 20 år på jazzfestivaler rundt omkring i landet.

AK er nysgerrig på at forstå og lære hvert enkelt menneske at kende, lytte til deres fortællinger om den kultur og de oplevelser de kommer med i bagagen. Kreativitet, udfordringer og skønne oplevelser i fællesskab er omdrejningspunkt for hendes undervisning.

Vi er et ungt, men erfarent hold af højskolefolk, der laver en højskole bygget på tårnhøj faglighed og ønsket om at gøre vores samfund til et bedre sted.

Kontakt

© Gram Højskole. Alle rettigheder forbeholdes.  Drevet af: Ideværkstedet.