• Vandring

  Yoga

  En uge med Yoga og Tankefuldhed bliver fyldt med skønne, sjove, tankevækkende og inspirerende øvelser både fysisk og mentalt.

  Vi giver kroppen nyt liv og energi med yoga, både den der kan give sved på panden og dejlige grin, og den mere rolige yoga, der afspænder og giver en ro indeni.

  Vi skal lytte til musik, der kan få os ’på andre tanker’, bringe minder frem, og måske blive overraskede, og vi mediterer og lærer noget om at ’se’ sine tanker og øve at lade tankerne passere.

  Tankefuldhed læner sig op ad mindfulness, og vi undersøger forskelle og ligheder, og hvad vi egentlig kan bruge tankerne til og hvorfor nogen tanker sommetider har bedre af at blive ’parkeret’.

  En gåtur i den nærliggende skønne natur i Gram er en fantastik mulighed for at sætte alle sanser i gang og vi lader os inspirere af  Søren Kirkegaards berømte citat:

  ”…Jeg har gået mig mine bedste tanker til. Og jeg kender ingen tanke så tung, at man jo ikke kan gå fra den … Når man således bliver ved med at gå, så går det nok.”

  Husk at tage behageligt tøj du kan bevæge dig i med til både inde og ude.

  Der bliver også mulighed for at nyde svømmeture i Gram Friluftsbad før morgenmaden.

  Du behøver ikke at have nogen erfaring med yoga, og hvis der er lidt skavanker eller en stiv krop er det ingen hindring. Det vigtigste du kan komme med er din nysgerrighed og villighed til at lære dig selv lidt bedre at kende i fællesskab med andre nysgerrige.

  En uge med højskoleånd, fællesskab og hjemlighed
  Vi mødes hver morgen til spændende og perspektiverende morgensamlinger med afsæt i bl.a. Grundtvig og Kierkegaard, og med højskolesange der både inspirerer og motiver til dagen der kommer.

  Der vil udover morgensamlinger være foredrag, samtalesaloner og sangaftenener, der hver især sikrer os at vi kommer lidt mere indsigtsfulde og bevidste fra Gram Højskole.

  Ugen sluttes af med en fernisering af de forskellige værksteders rum, læring, processer og produkter kombineret med en festlig aften hvor vi spiser ekstra dejlig mad, synger lidt sange og HYGGER os.

  Gram Højskole
  Gram Højskoles bygninger er oprindeligt et gammelt sygehus, så vi har nogle fantastiske lokaler, med store vinduer og fantastisk lysindfald. Ud over nogle lækre værksteder har vi også en veludstyret idrætshal, fitnessrum og yogarum. Vi har fine dobbeltværelser og elsker når man gerne vil dele værelse med hinanden i en uge.

  Vi er omringet af den smukkeste natur og kultur. Gram Slot og slotspark ligger lige på den anden side af vejen, Gram Lergrav ligger blot få kilometer væk, og lige overfor Gram Højskole er der et friluftsbad og et stort idrætscenter.

  Ekskursioner – Gram Slot og Vadehavet
  Tirsdag formiddag drager vi i samlet flok til Gram Slot, hvor vi får en spændende og historisk rundvisning.

  Onsdag er der en lidt længere fælles tur, hvor vi bliver hentet af en bus og kører til Vadehavscenteret. Vi skal have en spændende rundvisning, en smagsprøve af én af specialiteterne fra det Sønderjyske kaffebord og så er der mulighed for at komme ned og dypper tæerne i Vadehavet.

  Vi spiser sundt, flot og godt på Gram Højskole
  Vores køkkenchef, Jørgen og hans fantastiske personale sørger for at vi aldrig går sultne i seng. Med udgangspunkt i sæsonens råvarer fremtryller de lækre smage, smukke farver og sunde kalorier. I pauserne vil der altid være kaffe og the, og skiftevis frugt, kage eller småkager.

  Du er altid velkommen til at kontakte os
  Ring på +45 2932 4557 eller send en mail til info@gramhojskole.dk

  Vi er et levende hus, så skema og program er vejledende med forbehold for ændringer

  Hatha Yoga

  Uge 24

  9. – 15. juni 2024

  Pris

  Dobbeltværelse: 5000 kr.

  Enkeltværelse: 6000 kr.

  Dagelev: 4500 kr.

  Eventuelle rabatter kan ikke kombineres.

  Stina Bavnhøj

  Stina Bavnhøj (f. 1969)

  Stina er uddannet folkeskolelærer, yogalærer,  mindfulnesslærer, senioridrætsinstruktør, skyggecoach og personlig træner. Stina har over 35 års erfaring med at undervise, vejlede og inspirere andre. Hun har mange års erfaring fra rejsebranchen, og er rigtig god til at få mennesker til at føle sig mødt, set og hørt.

  Stina er vokset op med motion og bevægelse i foreningslivet, og har undervist i alt fra skiløb til pilates. Nu tilbyder hun primært mindful coaching, meditation og yoga. Fysisk distance er ikke en begrænsning, og for at kunne undervise flest muligt, underviser og coacher Stina også online, men hyres også til fysiske events, bl.a. på La Santa, i virksomheder og på højskoler.

  Tidligere var Stina elitesvømmer og har vundet DM i latin- og standarddans. Svømning er fortsat hendes yndlingssport, og hun har været vinterbader +20 år. Stina inspireres af naturen og nyder at løbe og gå ture i skoven og ved havet.

  Læs mere om Stina og få inspiration til øvelser, meditation og yoga: https://stinabavnhoj.dk/

  Vi er et erfarent hold af højskolefolk, der laver en højskole bygget på tårnhøj faglighed og ønsket om at gøre vores samfund til et bedre sted.

  Vi ser forskellighed og mangfoldighed som styrker og mener at det gør os stærkere. 

  Kontakt

  © Gram Højskole. Alle rettigheder forbeholdes.