Træ-håndværk

  Gennem hele ugen vil vi blive introduceret for forskellige materialer der findes i naturen (træsorter, svampe, sten mm), dykke ned i bearbejdningsprocesser, udtryksformer samt få et indblik i de forskellige værktøjers primære funktioner og muligheder.

  Du får mulighed for at producere lækkert håndlavet træbestik, brugsgenstande eller kunst.
  Vi vil dele livshistorier og perspektivere disse fortællinger ind i vores processer med håndværket. Der er nemlig noget livsbekræftende ved at sidde og nørkle med et håndværk, lade tiden gå langsomt fordi håndværkets naturlighed kalder på det i arbejdsprocessen

  På og omkring Gram Højskole

  På Gram højskole har vi bl.a.et yogarum og vores eget fitnessrum, så du har mulighed for at kompensere lidt for kokkens gode mad. Det er også muligt at gå en tur i den smukke slotspark, tage en morgendukkert i slotssøen, cykle en tur i skovene rundt omkring Gram. (Det er muligt at låne en cykel på Højskolen). 

  Gram Slot
  Som en del af højskoleopholdet tager vi på besøg på Gram Slot, hvor vi får en rundvisning og hører historien om, hvordan Sanne og Svend Brodersen købte det forfaldne slot og forvandlede det til et regionalt kulturfyrtårn og et at Danmarks største økologiske landbrug.

  Ekskursionen – Gram Lergrav eller Klæagergaard
  Gram Lergrav: For 10 mio. år siden var en stor del af Sønderjylland dækket af hav. I Gram har vi i sommerhalvåret netop adgang til at udforske den del af historien i det gamle lergrav, hvor rester af havdyr er bevaret, fordi de blev dækket af lag på lag af fint ler. Hvis du er heldig, kan du finde snegle- og muslingeskaller, søpindsvin og hajtænder, som du må tage med hjem.

  Vi slutter af med kaffe og kage på ved Gram Slot. 

  Klæagergaard: Turen går til området i og omkring Ballum, hvor både Kresten Kold, Hans Adolf Brorson og Jens Rosendal har sat spor i mulden.

  Christian Lorenzen fra Klægagergaard hopper på bussen og giver os en kulturhistorisk fortælling krydret med sjove og underfundige lokale anekdoter, mens vi kører rundt i området.
  Bagefter kører vi til Klægagergaard, hvor vi  får en lille smagsprøve på og fortællingen om det sønderjyske kaffebord, det særlige kaffestel og gårdens historie.

  Generelt

  På kurset serveres lækker mad morgen, middag og aften. I pauserne skifter vi henholdsvis mellem frugt, kage og en småkage til aftenkaffen.

  Vi slutter ugen af med en festaften – med tilhørende festmenu. Køkkenet på Gram Højskole stiler efter høj kvalitet med fokus på bæredygtighed, lokale råvarer og økologi.

  Du er altid velkommen til at kontakte os for at høre mere om kurset. Ring på +45 2932 4557 eller send en mail til info@gramhojskole.dk

  Skema er vejledende med forbehold for ændringer.

  Fotografi

  Uge 18

  28. april – 4. maj 2024

  Pris

  Dagelev: 4500 kr.

  Eventuelle rabatter kan ikke kombineres.

  Steffen Andersen

  Steffen Andersen

  Læreruddannet fra Den Frie Lærerskole i Ollerup.

  Højskolelærer gennem 25 år indenfor idræt, natur og udeliv og kreative fag. Steffen betegner sig selv som ”Multikunstner” fordi…

  Multikunst – fordi jeg bruger meget forskelligt materiale til at udtrykke mig gennem mit kunst. Skulpturer i moseeg/elmetræ, collager af genbrug og gamle skatte. Billeder i gamle rammer, ikoner hvor korset har magt, fugle og dyr af mystiske grene. Kunst er god fantasi, kunst er at overskride grænser.

  Det handler om at ”få øje på” og ”skabe forbindelser”.

  Vi er et erfarent hold af højskolefolk, der laver en højskole bygget på tårnhøj faglighed og ønsket om at gøre vores samfund til et bedre sted.

  Vi ser forskellighed og mangfoldighed som styrker og mener at det gør os stærkere. 

  Kontakt

  © Gram Højskole. Alle rettigheder forbeholdes.