• Gram Højskole Træ-kunst
 • Gram Højskole træ-kunst
 • Gram Højskole Træ-kunst
 • Gram Højskole Træ-kunst

  Træ-håndværk

  Gennem hele ugen vil vi blive introduceret for forskellige materialer der findes i naturen (træsorter, svampe, sten mm), dykke ned i bearbejdningsprocesser, udtryksformer samt få et indblik i de forskellige værktøjers primære funktioner og muligheder.

  Du får mulighed for at producere lækkert håndlavet træbestik, brugsgenstande eller kunst.
  Vi vil dele livshistorier og perspektivere disse fortællinger ind i vores processer med håndværket. Der er nemlig noget livsbekræftende ved at sidde og nørkle med et håndværk, lade tiden gå langsomt fordi håndværkets naturlighed kalder på det i arbejdsprocessen

  En uge med højskoleånd, fællesskab og hjemlighed
  Vi mødes hver morgen til spændende og perspektiverende morgensamlinger med afsæt i bl.a. Grundtvig og Kierkegaard, og med højskolesange der både inspirerer og motiver til dagen der kommer.

  Der vil udover morgensamlinger være foredr ag, samtalesaloner og sangaftenener, der hver især sikrer os at vi kommer lidt mere indsigtsfulde og bevidste fra Gram Højskole.

  Ugen sluttes af med en fernisering af de forskellige værksteders rum, læring, processer og produkter kombineret med en festlig aften hvor vi spiser ekstra dejlig mad, synger lidt sange og HYGGER os.

  Gram Højskole
  Gram Højskoles bygninger er oprindeligt et gammelt sygehus, så vi har nogle fantastiske lokaler, med store vinduer og fantastisk lysindfald. Ud over nogle lækre værksteder har vi også en veludstyret idrætshal, fitnessrum og yogarum. Vi har fine dobbeltværelser og elsker når man gerne vil dele værelse med hinanden i en uge.

  Vi er omringet af den smukkeste natur og kultur. Gram Slot og slotspark ligger lige på den anden side af vejen, Gram Lergrav ligger blot få kilometer væk, og lige overfor Gram Højskole er der et friluftsbad og et stort idrætscenter.

  Ekskursioner – Gram Slot
  Tirsdag formiddag drager vi i samlet flok til Gram Slot, hvor vi får en spændende og historisk rundvisning af slottets personale og ejere. Vi sørger for at I bliver mætte i både historisk og bogstavelig forstand, da rundvisningen slutter med en lille smagsprøve på det Sønderjyske kaffebord.

  Vi spiser sundt, flot og godt på Gram Højskole
  Vores køkkenchef, Jørgen og hans fantastiske personale sørger for at vi aldrig går sultne i seng. Med udgangspunkt i sæsonens råvarer fremtryller de lækre smage, smukke farver og sunde kalorier. I pauserne vil der altid være kaffe og the, og skiftevis frugt, kage eller småkager.

  Du er altid velkommen til at kontakte os
  Ring på +45 2932 4557 eller send en mail til info@gramhojskole.dk

  Vi er et levende hus, så skema og program er vejledende med forbehold for ændringer

  Uge 48

  25. – 29. november 2024

  Pris
  Dobbeltværelse: 5000 kr.
  Enkeltværelse: 6000 kr.
  Dagelev: 4500 kr.

  Materialeudgifter er ikke inkluderet i prisen.

  Eventuelle rabatter kan ikke kombineres.

  Steffen Andersen

  Steffen Andersen

  Læreruddannet fra Den Frie Lærerskole i Ollerup.

  Højskolelærer gennem 25 år indenfor idræt, natur og udeliv og kreative fag. Steffen betegner sig selv som ”Multikunstner” fordi…

  Multikunst – fordi jeg bruger meget forskelligt materiale til at udtrykke mig gennem mit kunst. Skulpturer i moseeg/elmetræ, collager af genbrug og gamle skatte. Billeder i gamle rammer, ikoner hvor korset har magt, fugle og dyr af mystiske grene. Kunst er god fantasi, kunst er at overskride grænser.

  Det handler om at ”få øje på” og ”skabe forbindelser”.

  Vi er et erfarent hold af højskolefolk, der laver en højskole bygget på tårnhøj faglighed og ønsket om at gøre vores samfund til et bedre sted.

  Vi ser forskellighed og mangfoldighed som styrker og mener at det gør os stærkere. 

  Kontakt

  © Gram Højskole. Alle rettigheder forbeholdes.