Syning

Syning – fra ide til færdigt produkt

For dig som gerne vil raffinere og videreudvikle dit sy-håndværk. Vi gennemgår bl.a., avanceret modeludvikling, tilretning og syteknikker som fx. isyning af lynlåse, paspolere lommer, franske syninger – altså en masse inspiration og gode teknikker til at tage dit syarbejde et niveau op.

Vi arbejder ud fra en grundforståelse af mønster og modeludvikling, hvor vi fordyber os i skrædderhåndværket. Undervisningen foregår med fælles introduktion, men mest individuelt, hvor jeg hjælper på vej til et godt resultat. Måske har du lyst til at fordybe dig i at lave en god grundmodel efter dine egne mål, som du kan arbejde videre med bagefter eller at sy dine nye yndlingsbukser med alle de rigtige lommer, lynlås og linning, eller måske har du et projekt som du er gået i stå med, så hjælper jeg gerne med gode råd til det.

Vi kommer i kurset også ind på bæredygtige materialer, genbrug og upcycling, som er vigtige elementer i at passe på vores klode. I vil få en introduktion til hvilke muligheder der er som forbruger og syer, for at bakke op om det fælles ansvar vi har.

Kun fantasien sætter grænser og har du lyst til skabe i fællesskab med andre og finde din indre designer frem, så er dette lige noget for dig. Det er en god ide hvis du kender til at sy i forvejen, men hvis du er helt ny i det, finder vi også ud af det.

Vi stiller prøvestof til rådighed, men hvis du har lyst til sy i noget specielt stof, så tag gerne det med.  Du opfordres til at medbringe din egen symaskine.

En uge med højskoleånd, fællesskab og hjemlighed
Vi mødes hver morgen til spændende og perspektiverende morgensamlinger med afsæt i bl.a. Grundtvig og Kierkegaard, og med højskolesange der både inspirerer og motiver til dagen der kommer.

Der vil udover morgensamlinger være foredr ag, samtalesaloner og sangaftenener, der hver især sikrer os at vi kommer lidt mere indsigtsfulde og bevidste fra Gram Højskole.

Ugen sluttes af med en fernisering af de forskellige værksteders rum, læring, processer og produkter kombineret med en festlig aften hvor vi spiser ekstra dejlig mad, synger lidt sange og HYGGER os.

Gram Højskole
Gram Højskoles bygninger er oprindeligt et gammelt sygehus, så vi har nogle fantastiske lokaler, med store vinduer og fantastisk lysindfald. Ud over nogle lækre værksteder har vi også en veludstyret idrætshal, fitnessrum og yogarum. Vi har fine dobbeltværelser og elsker når man gerne vil dele værelse med hinanden i en uge.

Vi er omringet af den smukkeste natur og kultur. Gram Slot og slotspark ligger lige på den anden side af vejen, Gram Lergrav ligger blot få kilometer væk, og lige overfor Gram Højskole er der et friluftsbad og et stort idrætscenter.

Ekskursioner – Gram Slot
Tirsdag formiddag drager vi i samlet flok til Gram Slot, hvor vi får en spændende og historisk rundvisning af slottets personale og ejere. Vi sørger for at I bliver mætte i både historisk og bogstavelig forstand, da rundvisningen slutter med en lille smagsprøve på det Sønderjyske kaffebord.

Vi spiser sundt, flot og godt på Gram Højskole
Vores køkkenchef, Jørgen og hans fantastiske personale sørger for at vi aldrig går sultne i seng. Med udgangspunkt i sæsonens råvarer fremtryller de lækre smage, smukke farver og sunde kalorier. I pauserne vil der altid være kaffe og the, og skiftevis frugt, kage eller småkager.

Du er altid velkommen til at kontakte os
Ring på +45 2932 4557 eller send en mail til info@gramhojskole.dk

Vi er et levende hus, så skema og program er vejledende med forbehold for ændringer

Uge 42

14. – 18. oktober 2024

Pris
Dobbeltværelse: 5000 kr.
Enkeltværelse: 6000 kr.
Dagelev: 4500 kr.

Materialeudgifter er ikke inkluderet i prisen.

Eventuelle rabatter kan ikke kombineres.

Link til tilmelding kommer snart.

Underviser Gitte

Gitte Nyeman

Gitte er uddannet skrædder og har tidligere været selvstændig skrædder og arbejdet på forskellige teatre. I de sidste mange år har hun arbejdet som faglærer på Beklædningshåndværkeruddannelsen på en erhvervsskole, hvor hun har undervist i modeludvikling, syning og materialelære.

Gitte elsker at arbejde med mennesker, som gerne vil fordybe sig i at udvikle og forme et produkt.

Vi er et erfarent hold af højskolefolk, der laver en højskole bygget på tårnhøj faglighed og ønsket om at gøre vores samfund til et bedre sted.

Vi ser forskellighed og mangfoldighed som styrker og mener at det gør os stærkere. 

Kontakt

© Gram Højskole. Alle rettigheder forbeholdes.