• strikkekursus mathias strik

  Strik

  En købt strik kan du eje, men den bliver aldrig din egen. For med hændernes arbejde sætter du et præg på strikken som kun du kan gøre det, og som intet købt produkt kan genskabe. Lærer du garnfibrene at kende, studerer du farvekombinationer og øver dig på teknikker vil en verden af kreativitet åbne sig for dine hænder.

  Ugekurset i strik på Gram Højskole er for alle der ønsker at fordybe sig i strikkens univers. Om du aldrig har strikket før, eller har mange års erfaring – du er velkommen.

  Vi skal i denne uge afsøge hvad strik er og hvilke former det kan tage sig, hvordan man sammensætter farver og hvordan man designer sit eget strik. Du vil få hjælp til teknikker, og mulighed for at lære nye, og du vil lære at lave små detaljer i eksisterende opskrifter der gør dit strik unikt. Og for klimaets, miljøets og din personlige økonomis skyld, får du også inspiration til at kombinere dine garnrester til nye og kreative projekter.

  Derudover skal vi også besøge den lokale strikkedesigner Marianne Østergaard, som viser rundt i sin forretning og fortæller om sin strikkekarriere.

  Med udgangspunkt i modulerne om farver, fibre og design skal du selv prøve at designe eller re-designe dit eget sommer/sensommer-tilbehør. Det kan være en sommertop, t-shirt, vest, en taske eller andet sommertilbehør – her er der ”højt til loftet”. Dette er en oplagt mulighed for at afprøve nye teknikker og få ideerne ud af hovedet og ned i hænderne. Undervisningen vil ofte starte med et kort oplæg, nogle øvelser og debatter, og ikke mindst god tid til at øve og fordybe sig i et hyggeligt værkstedsmiljø. Strikning har det med at skabe rum for den gode samtale – så det er der selvfølgelig rigeligt tid og plads til.

  En uge med højskoleånd, fællesskab og hjemlighed
  Vi mødes hver morgen til spændende og perspektiverende morgensamlinger med afsæt i bl.a. Grundtvig og Kierkegaard, og med højskolesange der både inspirerer og motiver til dagen der kommer.

  Der vil udover morgensamlinger være foredrag, samtalesaloner og sangaftenener, der hver især sikrer os at vi kommer lidt mere indsigtsfulde og bevidste fra Gram Højskole.

  Ugen sluttes af med en fernisering af de forskellige værksteders rum, læring, processer og produkter kombineret med en festlig aften hvor vi spiser ekstra dejlig mad, synger lidt sange og HYGGER os.

  Gram Højskole
  Gram Højskoles bygninger er oprindeligt et gammelt sygehus, så vi har nogle fantastiske lokaler, med store vinduer og fantastisk lysindfald. Ud over nogle lækre værksteder har vi også en veludstyret idrætshal, fitnessrum og yogarum. Vi har fine dobbeltværelser og elsker når man gerne vil dele værelse med hinanden i en uge.

  Vi er omringet af den smukkeste natur og kultur. Gram Slot og slotspark ligger lige på den anden side af vejen, Gram Lergrav ligger blot få kilometer væk, og lige overfor Gram Højskole er der et friluftsbad og et stort idrætscenter.

  Ekskursioner – Gram Slot og Vadehavet
  Tirsdag formiddag drager vi i samlet flok til Gram Slot, hvor vi får en spændende og historisk rundvisning.

  Onsdag er der en lidt længere fælles tur, hvor vi bliver hentet af en bus og kører til Vadehavscenteret. Vi skal have en spændende rundvisning, en smagsprøve af én af specialiteterne fra det Sønderjyske kaffebord og så er der mulighed for at komme ned og dypper tæerne i Vadehavet.

  Vi spiser sundt, flot og godt på Gram Højskole
  Vores køkkenchef, Jørgen og hans fantastiske personale sørger for at vi aldrig går sultne i seng. Med udgangspunkt i sæsonens råvarer fremtryller de lækre smage, smukke farver og sunde kalorier. I pauserne vil der altid være kaffe og the, og skiftevis frugt, kage eller småkager.

  Du er altid velkommen til at kontakte os
  Ring på +45 2932 4557 eller send en mail til info@gramhojskole.dk

  Vi er et levende hus, så skema og program er vejledende med forbehold for ændringer

  Skema strik

  Uge 27

  30. juni – 6. juli 2024

  Pris
  Dagelev: 4500 kr.

  Materialeudgifter er ikke inkluderet i prisen.

  Eventuelle rabatter kan ikke kombineres.

  Mathias Skole

  Mathias Skole

  Mathias fylder sit liv med strik og nørder opskrifter, farver, teknikker, mønstre og tendenser indenfor strik. Kreativitet og skabende udtryksformer er en vigtig og gennemgående del af hans liv, uanset om det er gennem kroppen, gennem hånden eller gennem tankerne.

  Mathias er lærer og kommunikationsmedarbejder på Gram Højskole hvor han underviser i strik, dans, portfolio og Søren Kierkegaard. Derudover har han også været højskolelærer på Gymnastikhøjskolen i Ollerup.

  Han finder stor inspiration og personlige livsperspektiver i Kirkegaards tanker, skriverier og grublerier, og elsker generelt at fordybe sig i samtalen om liv, verden, samfund og andres perspektiver på livet.

  Vi er et erfarent hold af højskolefolk, der laver en højskole bygget på tårnhøj faglighed og ønsket om at gøre vores samfund til et bedre sted.

  Vi ser forskellighed og mangfoldighed som styrker og mener at det gør os stærkere. 

  Kontakt

  © Gram Højskole. Alle rettigheder forbeholdes.