Strik, snak og syng
– Kreativt strikkekursus for kvinder og mænd

En uge hvor strikkepindene gløder, kreativitet og inspiration sættes fri og kærligheden til det ældgamle håndværk – at strikke – dyrkes sammen med andre strikkeentusiaster. 

I strikkemodulerne gennemgår vi diverse strikketeknikker. Vi kaster os med andre ord over alt lige fra forskellige måder at slå op på eller lukke af på, vendestrik, gobelinstrik, vævestrik, dobbeltstrik, til hvordan du syr dit færdige arbejde sammen og hæfter ender, så du får det smukkeste resultat. Vi snakker om alle teknikkerne og prøver dem naturligvis af, så de bliver strikket godt ind i din rygsæk af strikkeerfaring.  

Du får også mulighed for at designe din egen striktrøje, tilbehør, kjole, eller andet og dit design kan være inspireret af en sang, en snak, et billede eller maleri. I denne proces får du hjælp til at komme i gang med at lave en beregning/konstruktion af dit arbejde, der passer netop til dig ud fra dine egne mål. Samtidig arbejder vi også med at sætte farver sammen.

Kurset er tilrettelagt så både ny-strikkere og øvede strikkere er velkomne og kan være med.

Det er muligt at tage eget strikketøj/opskrift med og få hjælp, hvis du mangler.

For at undgå ømme muskler og led er der lagt pauser ind i strikkemodulerne, hvor vi laver enkle, men effektive stræk- og afspændingsøvelser, og det er altid muligt at få rørt musklerne mere ved gå en tur i den smukke natur omkring Gram. Som en naturlig del af kurset vil der være god plads til snak og sang. Snak fordi strikketøjet ejer evnen til at gøre snakken mellem mennesker dybere, og sang fordi den løfter os op på glædens vinger.

Vi skal besøge strikkedesigner Marianne Østergaard, som viser rundt i sin forretning og fortæller om sin strikkekarriere, der startede i 1980-erne. Kurset bliver derudover krydret med et foredrag mandag aften af ugens gæst. Vi kommer en tur til Gram Slot, hvor vi får rundvisning og historien om, hvordan Svend og Sanne Brodersen købte slottet og forvandlede det til et regionalt kulturfyrtårn og et af Danmarks største økologiske landbrug. Derudover har vi en sangaften og skal ud og mærke historiens vingesus, når vi tager på udflugt i Sønderjylland. 

Du er altid velkommen til at kontakte os for at høre mere om kurset. Ring på +45 2932 4557 eller send en mail til info@gramhojskole.dk

Uge 8

19.- 25. februar 2023

Pris

Dobbeltværelse: 5000 kr.

Enkeltværelse: 5500 kr.

Dagelev: 4500 kr.

Eventuelle rabatter kan ikke kombineres.

Underviser – Ulla Madsen.

Som 13-årig lærte Ulla at strikke af nabokonen, og er hende taknemmelig, da det lagde grunden til en livslang kærlighed til garn og pinde. Strik har også været en redningsplanke for Ulla gennem årene i forbindelse med både kræft og stress.

Ulla er uddannet håndarbejdslærer og fysioterapeut. Hun har undervist i strik siden 1981 på husholdningsskole, aftenskoler, diverse kurser og workshops i mange sammenhænge. Holder desuden foredrag på biblioteker, strikkefestivals, strikkebutikker og til Kreative Dage.
Ulla deltog i Den store Strikkedyst på Gram Slot i 2016. I 2020 udstillede Ulla sammen med Koushi udstillingen; #Dronningestrik på Gram Slot og Tekstilmuseet i Herning.

Vi er et erfarent hold af højskolefolk, der laver en højskole bygget på tårnhøj faglighed og ønsket om at gøre vores samfund til et bedre sted.

Vi ser forskellighed og mangfoldighed som styrker og mener at det gør os stærkere. 

Kontakt

© Gram Højskole. Alle rettigheder forbeholdes.