Sort sol

Skulptur

På Skulptur og Støbeform får du mulighed for at skabe din helt egen skulptur. Efter formgivning i ler skal der laves støbeforme, hvori den endelige skulptur skal støbes.

Ida Raselli har udtænkt en workshop med udgangspunkt i sin egen praksis med vildt ler, undersøgelser af undergrunden og skulpturelle oversættelser.

Holdet skal derfor også besøge en lokal lergrav og lære at slemme (si) ler og identificere fossiler fra leret i mikroskop. Leret i Gram Lergrav gemmer på fossiler af havdyr, som har levet i Gramhavet for 10 mio. år siden, og du kan finde fossiler af snegle, muslinger, søpindsvin, hajer og hvaler, som blandt andet kan fortælle noget om hvor gammelt leret er. Fossilerne fra leret vil danne udgangspunkt for kursets modelleringsarbejde, og danne rammen for et kursus, hvor du ikke kun vil undersøge hvordan ler kan bruges, men også nærme dig en forståelse af, hvad leret er.

Når kurset er ved vejs ende, vil du have gennemgået en proces, hvor du har fundet et fossil, formgivet det i ler, lavet en støbeform af det i gips og taget en afstøbning af det, som du kan tage med hjem. Vi arbejder efter billed-forlæg og gennemgår i løbet af kurset forskellige teknikker, blandt andet modulering efter mål i ler, formtagning og afstøbning i gips.

En uge med højskoleånd og andre goder

Vi mødes hver morgen til spændende morgensamlinger om den Sønderjyske kulturarv, Grundtvig og meget andet godt. På introduktionsaftenen mødes vi til samtalesalon og hygger os med sang og snakke. På højskolesangaftenen bliver du ført længere ind i højskolesangbogens historie og sange.

På og omkring Gram Højskole
På Gram højskole har vi bl.a.et yogarum og vores eget fitnessrum, så du har mulighed for at kompensere lidt for kokkens gode mad. Det er også muligt at gå en tur i den smukke slotspark, tage en morgendukkert i slotssøen, cykle en tur i skovene rundt omkring Gram. (Det er muligt at låne en cykel på Højskolen). I sommerhalvåret kan man desuden bade i Gram Friluftsbad mod en lille skilling.

Gram Slot
Som en del af højskoleopholdet tager vi på besøg på Gram Slot, hvor vi får en rundvisning og hører historien om, hvordan Sanne og Svend Brodersen købte det forfaldne slot og forvandlede det til et regionalt kulturfyrtårn og et at Danmarks største økologiske landbrug.

Ekskursionen
Turen går til området i og omkring Ballum, hvor både Kresten Kold, Hans Adolf Brorson og Jens Rosendal har sat spor i mulden.

Christian Lorenzen fra Klægagergaard hopper på bussen og giver os en kulturhistorisk fortælling krydret med sjove og underfundige lokale anekdoter, mens vi kører rundt i området.
Bagefter kører vi til Klægagergaard, hvor vi  får en lille smagsprøve på og fortællingen om det sønderjyske kaffebord, det særlige kaffestel og gårdens historie.

På kurset serveres lækker mad morgen, middag og aften. I pauserne skifter vi henholdsvis mellem frugt, kage og en småkage til aftenkaffen.

Vi slutter ugen af med en festaften – med tilhørende festmenu. Køkkenet på Gram Højskole stiler efter høj kvalitet med fokus på bæredygtighed, lokale råvarer og økologi.

Materialeudgifter er ikke inkluderet i prisen.

Du er altid velkommen til at kontakte os for at høre mere om kurset. Ring på +45 2932 4557 eller send en mail til info@gramhojskole.dk

Skema er vejledende med forbehold for ændringer.

Uge 39

24. – 30. september 2023

Pris

Dobbeltværelse: 5000 kr.

Enkeltværelse: 5500 kr.

Dagelev: 4500 kr.

Materialeudgifter er ikke inkluderet i prisen.

Eventuelle rabatter kan ikke kombineres.

Ida Raselli

Ida Raselli

Underviser på holdet er kunstner Ida Raselli, som er uddannet fra Det Kongelige Danske Kunstakademi i København, hvor hun har specialiseret sig i det skulpturelle og arbejdet med vildt ler, som hun selv finder i naturen. 

Vi er et erfarent hold af højskolefolk, der laver en højskole bygget på tårnhøj faglighed og ønsket om at gøre vores samfund til et bedre sted.

Vi ser forskellighed og mangfoldighed som styrker og mener at det gør os stærkere. 

Kontakt

© Gram Højskole. Alle rettigheder forbeholdes.