Skulptur Collage

    Mærk kreativitetens kraft og materialernes magi under skabelsen af din egen unikke skulpturcollage!

    På kurset ’Fund, Formgivning, Forvandling’ lærer du kunsten at modellere ’et væsen’ i plastisk ler – SculpeyClay.

    På kurset integrerer vi fund – genstande med patina, brugsspor og historie – i den plastiske ler, hvilket giver dig mulighed for at udforske endnu en formgivningsmetode.

    Dine fund kommer nemlig til at fungere som inspirationskilde og støtte i din kreative proces. Dine fund hjælper din fantasi med at definere former og giver dig retning frem mod din endelige skulptur.

    At indarbejde genstande direkte i den plastiske ler giver dig mulighed for at arbejde med komplekse sammensætninger og mere skrøbelige strukturer.

    Målet med kurset er at opleve transformationen fra fund til formgivning og endelig forvandling, hvor skulpturerne bliver til et levende udtryk for din kreative rejse.

    I denne transformation ligger der også en kilde til at kunne bruge kunst som udtryksmiddel ift. samfund,historie, verden og tiden. Et bæredygtigheds-greb ind i en mere væredygtig verden.

    En rejse du efter kurset kan fortsætte på egen hånd.

    En uge med højskoleånd og andre goder

    Vi mødes hver morgen til spændende morgensamlinger om den Sønderjyske kulturarv, Grundtvig og meget andet godt. På introduktionsaftenen mødes vi til samtalesalon og hygger os med sang og snakke. På højskolesangaftenen bliver du ført længere ind i højskolesangbogens historie og sange.

    På og omkring Gram Højskole

    På Gram højskole har vi bl.a.et yogarum og vores eget fitnessrum, så du har mulighed for at kompensere lidt for kokkens gode mad. Det er også muligt at gå i tur i den smukke slotspark, tage en morgendukket i slotssøen, cykle en tur i skovene rundt omkring Gram. (Det er muligt at låne en cykel på Højskolen). I sommerhalvåret kan man desuden bade i Gram Friluftsbad mod en lille skilling.

    Gram Slot

    Som en del af højskoleopholdet tager vi på besøg på Gram Slot, hvor vi får en rundvisning og hører historien om, hvordan Sanne og Svend Brodersen købte det forfaldne slot og forvandlede det til et regionalt kulturfyrtårn og et at Danmarks største økologiske landbrug.

    Ekskursionen – Gram Lergrav eller Klæagergaard

    Gram Lergrav: For 10 mio. år siden var en stor del af Sønderjylland dækket af hav. I Gram har vi i sommerhalvåret netop adgang til at udforske den del af historien i det gamle lergrav, hvor rester af havdyr er bevaret, fordi de blev dækket af lag på lag af fint ler. Hvis du er heldig, kan du finde snegle- og muslingeskaller, søpindsvin og hajtænder, som du må tage med hjem.

    Vi slutter af med kaffe og kage på ved Gram Slot. 

    Klæagergaard: Turen går til området i og omkring Ballum, hvor både Kresten Kold, Hans Adolf Brorson og Jens Rosendal har sat spor i mulden.

    Christian Lorenzen fra Klægagergaard hopper på bussen og giver os en kulturhistorisk fortælling krydret med sjove og underfundige lokale anekdoter, mens vi kører rundt i området.
    Bagefter kører vi til Klægagergaard, hvor vi  får en lille smagsprøve på og fortællingen om det sønderjyske kaffebord, det særlige kaffestel og gårdens historie.

    Generelt

    På kurset serveres lækker mad morgen, middag og aften. I pauserne skifter vi henholdsvis mellem frugt, kage og en småkage til aftenkaffen.

    Vi slutter ugen af med en festaften – med tilhørende festmenu. Køkkenet på Gram Højskole stiler efter høj kvalitet med fokus på bæredygtighed, lokale råvarer og økologi.

    Materialeudgifter er ikke inkluderet i prisen.

    Du er altid velkommen til at kontakte os for at høre mere om kurset. Ring på +45 2932 4557 eller send en mail til 
    info@gramhojskole.dk

    Skema er vejledende med forbehold for ændringer.

    Uge 37

    8. – 14. september

    Pris

    Dobbeltværelse: 5300 kr.

    Enkeltværelse: 6300 kr.

    Dagelev: 4500 kr.

    Materialeudgifter er ikke inkluderet i prisen.

    Eventuelle rabatter kan ikke kombineres.

    Lisbet Thorøe Larsen

    VÆREdygtighedskunstner: Lisbet Thorøe Larsen

    Min kunstneriske rejse har siden årtusindskiftet taget udgangspunkt i udforskning af materialernes uendelige potentialer og kreativitetens magi.

    Jeg elsker at finde fortællinger i det, jeg definerer som natur- og kulturkompost: elementer og ting med brugsspor og patina. Jeg sammensætter komposten til skulpturcollager – assemblager.

    Sanserne er vores primære måde at opnå viden om verden og os selv på. De spiller en afgørende rolle i vores erkendelse og opfattelse af vores liv. Jeg er overbevist om, at kunstnerisk sanselige processer forøger vores forestillingskraft og gør os mennesker mere funderede og livsduelige. Vi går gennem dem fra ‘normal’ til ‘original’ – og netop deri ligger lykken.

    Som underviser på kurset ’Fund, Formgivning, Forvandling’ ønsker jeg at skabe et eksperimenterende læringsrum, hvor du kan udforske din kreativitet op af allerede eksisterende former og overflader, udvikle dine kunstneriske færdigheder og opdage dit eget unikke udtryk med det plastiske ler – sculpeyclay.

    Find mig på det store internet:

    Hjemmeside: www.maerkvaerdig.nu

    Instagram: @thoroe.nu og @maerkvaerdig.nu

    Facebook: MÆRKværdig

    Pinterest: MÆRKværdig

    LinkedIn – Lisbet Thorøe Larsen

    Vi er et erfarent hold af højskolefolk, der laver en højskole bygget på tårnhøj faglighed og ønsket om at gøre vores samfund til et bedre sted.

    Vi ser forskellighed og mangfoldighed som styrker og mener at det gør os stærkere. 

    Kontakt

    © Gram Højskole. Alle rettigheder forbeholdes.