Gram Højskole bevægelse

Seniorliv i bevægelse

Seniorliv i bevægelse er for dig, der har lyst til at gå på opdagelse i, hvad kroppen og sindet faktisk er i stand til at mestre i bevægelse og når vi er helt stille. Vi skal dyrke vores nysgerrighed og tager på rejse i krop og ånd med hjælp fra både blide, langsomme yoga øvelser, og så skal vi med inspiration fra dansens og gymnastikkens verden lave helt enkle bevægelighedsøvelser til musik.

Ofte har mange af os fysiske smerter, fordi kroppen er spændt op, og i løbet af ugen vil vi gennem både yoga, bevægelighed, musik, digte, åndedræt og meditation give kroppen plads til at løsne op, slappe af og blive mere rummelig. Vi undersøger også, hvordan vi kan respektere kroppen og hvornår det er muligt at være åben og afprøve sit mod.

Vi kigger også lidt på, hvad forskningen kan lære os om betydningen af kropslig bevægelse, mental sundhed og ikke mindst fællesskabet.

I løbet af ugen skal vi også undersøge åndsbegrebet. Ånd kan tolkes på mange måder, og en af de mest nærliggende tolkninger er ind-ånd-ing og ud-ånd-ing, og derfor vil åndedrætsøvelser også få plads. Vi tager udgangspunkt i vores eget liv og livsværdier, og der bliver tid til refleksion på egen hånd og i samtale med hinanden.

Du behøver ikke at have nogen erfaring med hverken yoga, dans, gymnastik eller meditation for at kunne være med. Din nysgerrighed og villighed til at lære dig selv lidt bedre at kende i fællesskab med andre nysgerrige, er det vigtigste at have med på kurset.

En uge med højskoleånd, fællesskab og hjemlighed
Vi mødes hver morgen til spændende og perspektiverende morgensamlinger med afsæt i bl.a. Grundtvig og Kierkegaard, og med højskolesange der både inspirerer og motiver til dagen der kommer.

Der vil udover morgensamlinger være foredrag, samtalesaloner og sangaftenener, der hver især sikrer os at vi kommer lidt mere indsigtsfulde og bevidste fra Gram Højskole.

Ugen sluttes af med en fernisering af de forskellige værksteders rum, læring, processer og produkter kombineret med en festlig aften hvor vi spiser ekstra dejlig mad, synger lidt sange og HYGGER os.

Gram Højskole
Gram Højskoles bygninger er oprindeligt et gammelt sygehus, så vi har nogle fantastiske lokaler, med store vinduer og fantastisk lysindfald. Ud over nogle lækre værksteder har vi også en veludstyret idrætshal, fitnessrum og yogarum. Vi har fine dobbeltværelser og elsker når man gerne vil dele værelse med hinanden i en uge.

Vi er omringet af den smukkeste natur og kultur. Gram Slot og slotspark ligger lige på den anden side af vejen, Gram Lergrav ligger blot få kilometer væk, og lige overfor Gram Højskole er der et friluftsbad og et stort idrætscenter.

Ekskursioner – Gram Slot og Vadehavet
Tirsdag formiddag drager vi i samlet flok til Gram Slot, hvor vi får en spændende og historisk rundvisning.

Onsdag er der en lidt længere fælles tur, hvor vi bliver hentet af en bus og kører til Vadehavscenteret. Vi skal have en spændende rundvisning, en smagsprøve af én af specialiteterne fra det Sønderjyske kaffebord og så er der mulighed for at komme ned og dypper tæerne i Vadehavet.

Vi spiser sundt, flot og godt på Gram Højskole
Vores køkkenchef, Jørgen og hans fantastiske personale sørger for at vi aldrig går sultne i seng. Med udgangspunkt i sæsonens råvarer fremtryller de lækre smage, smukke farver og sunde kalorier. I pauserne vil der altid være kaffe og the, og skiftevis frugt, kage eller småkager.

Du er altid velkommen til at kontakte os
Ring på +45 2932 4557 eller send en mail til info@gramhojskole.dk

Vi er et levende hus, så skema og program er vejledende med forbehold for ændringer

Keramik og raku skema

Uge 47

17. november – 23. november 2024

Pris
Dobbeltværelse: 5300 kr.
Enkeltværelse: 6300 kr.
Dagelev: 4500 kr.

Eventuelle rabatter kan ikke kombineres.

Stina Bavnhøj

Stina Bavnhøj

Stina er uddannet folkeskolelærer, yogalærer,  mindfulnesslærer, senioridrætsinstruktør, skyggecoach og personlig træner. Stina har over 35 års erfaring med at undervise, vejlede og inspirere andre. Hun har mange års erfaring fra rejsebranchen, og er rigtig god til at få mennesker til at føle sig mødt, set og hørt.

Stina er vokset op med motion og bevægelse i foreningslivet, og har undervist i alt fra skiløb til pilates. Nu tilbyder hun primært mindful coaching, meditation og yoga. Fysisk distance er ikke en begrænsning, og for at kunne undervise flest muligt, underviser og coacher Stina også online, men hyres også til fysiske events, bl.a. på La Santa, i virksomheder og på højskoler.

Tidligere var Stina elitesvømmer og har vundet DM i latin- og standarddans. Svømning er fortsat hendes yndlingssport, og hun har været vinterbader +20 år. Stina inspireres af naturen og nyder at løbe og gå ture i skoven og ved havet.

Læs mere om Stina og få inspiration til øvelser, meditation og yoga: https://stinabavnhoj.dk/

Vi er et erfarent hold af højskolefolk, der laver en højskole bygget på tårnhøj faglighed og ønsket om at gøre vores samfund til et bedre sted.

Vi ser forskellighed og mangfoldighed som styrker og mener at det gør os stærkere. 

Kontakt

© Gram Højskole. Alle rettigheder forbeholdes.