Sæt grænser

På dette kursus arbejder vi med at styrke både krop og sind. Du arbejder med dine mentale grænser, hvordan du fysisk sætter grænser, mærker din krop og dig selv.

Vi får sved på panden, når vi bruger teknikker inden for  selvforsvar, jujitsu og karate til at sætte fysiske grænser med afværgningsteknikker, frigørelser, låse, faldteknikker og kast – alt sammen med et smil på læben.Vi træner reaktionsevne, timing, balance, koordinationsevner og kropslighed via både individuelle og legende makkerøvelser.

Vi arbejder med at sætte mentale grænser i kommunikationsøvelser, dilemmaer og reflektion. Vi træner at mærke os selv via blid yoga, mindfulness og åndedrætsøvelser.

Hver dag vil du både få sved på panden i træningstøjet og kigget indad og mærket efter.

Ugen står i kroppens og selvudviklingens tegn, hvor du kan glæde dig til både at bruge kroppen og udvikle dig mentalt.

Hvis vejret er til det vil undervisningen udenfor – ellers går vi indenfor i højskolens gymnastiksal. Hav træningstøj, udendørs træningssko og gerne en notesbog med.  

Alle niveauer kan være med. Du bliver mødt der, hvor du er.

En uge med højskoleånd og andre goder
Vi mødes hver morgen til spændende morgensamlinger om den Sønderjyske kulturarv, Grundtvig og meget andet godt. På introduktionsaftenen mødes vi til samtalesalon og hygger os med sang og snakke. På højskolesangaftenen bliver du ført længere ind i højskolesangbogens historie og sange.

På og omkring Gram Højskole
På Gram højskole har vi bl.a.et yogarum og vores eget fitnessrum, så du har mulighed for at kompensere lidt for kokkens gode mad. Det er også muligt at gå i tur i den smukke slotspark, tage en morgendukket i slotssøen, cykle en tur i skovene rundt omkring Gram. (Det er muligt at låne en cykel på Højskolen). I sommerhalvåret kan man desuden bade i Gram Friluftsbad mod en lille skilling.

Gram Slot
Som en del af højskoleopholdet tager vi på besøg på Gram Slot, hvor vi får en rundvisning og hører historien om, hvordan Sanne og Svend Brodersen købte det forfaldne slot og forvandlede det til et regionalt kulturfyrtårn og et at Danmarks største økologiske landbrug.

Gram Lergrav
For 10 mio. år siden var en stor del af Sønderjylland dækket af hav. I Gram har vi i sommerhalvåret netop adgang til at udforske den del af historien i det gamle lergrav, hvor rester af havdyr er bevaret, fordi de blev dækket af lag på lag af fint ler. Hvis du er heldig, kan du finde snegle- og muslingeskaller, søpindsvin og hajtænder, som du må tage med hjem.

Ekskursionen
Turen går til området i og omkring Ballum, hvor både Kresten Kold, Hans Adolf Brorson og Jens Rosendal har sat spor i mulden.

Christian Lorenzen fra Klægagergaard hopper på bussen og giver os en kulturhistorisk fortælling krydret med sjove og underfundige lokale anekdoter, mens vi kører rundt i området.
Bagefter kører vi til Klægagergaard, hvor vi  får en lille smagsprøve på og fortællingen om det sønderjyske kaffebord, det særlige kaffestel og gårdens historie.

På kurset serveres lækker mad morgen, middag og aften. I pauserne skifter vi henholdvis mellem frugt, kage og en småkage til aftenkaffen.

Vi slutter ugen med af med en festaften – med tilhørende festmenu. Køkkenet på Gram Højskole stiler efter høj kvalitet ned fokus på bæredygtighed, lokale råvarer og økologi.

Du er altid velkommen til at kontakte os for at høre mere om kurset. Ring på +45 2932 4557 eller send en mail til 
info@gramhojskole.dk

Uge 29

16. juli – 22. juli 2023

Pris

Dobbeltværelse: 5000 kr.

Enkeltværelse: 5500 kr.

Dagelev: 4500 kr.

Eventuelle rabatter kan ikke kombineres.

Eva Vogelgesang

Eva er uddannet psykolog fra Københavns Universitet i 2013 og er uddannet kognitiv coach i 2014. I 2012 tog hun en mindfulnesslæreruddannelse på Lesvos i Grækenland.

Derudover har hun de sidste 10 år undervist i selvudvikling, selvforsvar, yin yoga, meditation og mindfulness. Hun underviser både teenagere og voksne.

Eva har dyrket kampkunst siden hun var barn. Hun er sort bælte i karate, træner deruover jujitsu, silat og yin yoga. 

For Eva er det vigtigt at undervisning og læring er sjovt, selv når det er udfordrende. Man skal mødes, der hvor man er.

Vi er et erfarent hold af højskolefolk, der laver en højskole bygget på tårnhøj faglighed og ønsket om at gøre vores samfund til et bedre sted.

Vi ser forskellighed og mangfoldighed som styrker og mener at det gør os stærkere. 

Kontakt

© Gram Højskole. Alle rettigheder forbeholdes.