qigong sonior kort kusus

Qigong for seniorer

Qigong er en træningsform med rødder i kinesisk tradition og kultur og betyder egentlig ”energiøvelser”.. Qigong udøves for at opbygge kroppens indre energi i forståelsen af livskraften(qi) og gong betyder den dedikerede tid man arbejder bevidst med sin livskraft.

I løbet af ugen skal vi sammen dykke ned i bevægelsernes systemer, teknikker, filosofier, livsanskuelser og perspektiver. Alt sammen for at kunne opnå en større balance i et moderne liv hvor både tid, nærvær og en helhedsforståelse for kroppen og sindets potentialer i et stærkt og kærligt samarbejde kan være svær at forene.

Qigong er en afslappende motionsform er både styrker og afspænder – og det skal vi sammen gå på opdagelse i. Det er for alle og for alle kroppe.

Man kan ikke undervise i Qigong uden at tage favntag med selve filosofien bag og historien om Qigong’s kinesiske afsæt og kultur. Der vil være samtaleøvelser der handler om at perspektivere netop Qigong ud i et moderne liv og hverdag, hvor både tid og nærvær er presset.En uge med fokus på at komme hen mod et mere helstøbt og integreret liv for krop og ånd gennem langsomme fysiske bevægelser med fokus på åndedræt, nærvær og koncentration.

En uge med introduktion til træningsformen og filosofien bag Qigong, der giver den enkelte kursist mulighed for at integrere det i deres hverdag hjemme.

En uge med højskoleånd, fællesskab og hjemlighed
Vi mødes hver morgen til spændende og perspektiverende morgensamlinger med afsæt i bl.a. Grundtvig og Kierkegaard, og med højskolesange der både inspirerer og motiver til dagen der kommer.

Der vil udover morgensamlinger være foredrag, samtalesaloner og sangaftenener, der hver især sikrer os at vi kommer lidt mere indsigtsfulde og bevidste fra Gram Højskole.

Ugen sluttes af med en fernisering af de forskellige værksteders rum, læring, processer og produkter kombineret med en festlig aften hvor vi spiser ekstra dejlig mad, synger lidt sange og HYGGER os.

Gram Højskole
Gram Højskoles bygninger er oprindeligt et gammelt sygehus, så vi har nogle fantastiske lokaler, med store vinduer og fantastisk lysindfald. Ud over nogle lækre værksteder har vi også en veludstyret idrætshal, fitnessrum og yogarum. Vi har fine dobbeltværelser og elsker når man gerne vil dele værelse med hinanden i en uge.

Vi er omringet af den smukkeste natur og kultur. Gram Slot og slotspark ligger lige på den anden side af vejen, Gram Lergrav ligger blot få kilometer væk, og lige overfor Gram Højskole er der et friluftsbad og et stort idrætscenter.

Ekskursioner – Gram Slot og Vadehavet
Tirsdag formiddag drager vi i samlet flok til Gram Slot, hvor vi får en spændende og historisk rundvisning.

Onsdag er der en lidt længere fælles tur, hvor vi bliver hentet af en bus og kører til Vadehavscenteret. Vi skal have en spændende rundvisning, en smagsprøve af én af specialiteterne fra det Sønderjyske kaffebord og så er der mulighed for at komme ned og dypper tæerne i Vadehavet.

Vi spiser sundt, flot og godt på Gram Højskole
Vores køkkenchef, Jørgen og hans fantastiske personale sørger for at vi aldrig går sultne i seng. Med udgangspunkt i sæsonens råvarer fremtryller de lækre smage, smukke farver og sunde kalorier. I pauserne vil der altid være kaffe og the, og skiftevis frugt, kage eller småkager.

Du er altid velkommen til at kontakte os
Ring på +45 2932 4557 eller send en mail til info@gramhojskole.dk

Vi er et levende hus, så skema og program er vejledende med forbehold for ændringer

Uge 45

4. – 8. november 2024

Pris 
Dobbeltværelse: 5000 kr. 
Enkeltværelse: 6000 kr. 
Dagelev: 4500 kr. 

Materialeudgifter er ikke inkluderet i prisen.  

Eventuelle rabatter kan ikke kombineres. 

Link til tilmelding kommer snart.

Bente Nielsen Qigong kort kursus

Bente Nielsen

Bente er en passioneret underviser, der bringer ro og nærvær ind i sin undervisning. 

Hun har i mange år været interesseret sig for østens tankegang og startede i 2011 uddannelsen til Zen Shiatsu terapeut. Her begyndte arbejdet og fordybelsen i TCM(Traditionel Kinesisk Medicin) og Qi (Livsenergien der løber i kroppens energibaner), som også er udgangspunktet for Qigong. For 5 år siden startede hun på Qigong instruktør uddannelsen hos QigongZen i Roskilde og uddanner sig løbende videre. 

Ved siden af sit arbejde som ergoterapeut og sin Shiatsu klinik, afholder hun løbende Qigong kurser, workshops og er gæstelærer på Qigong instruktør uddannelsen. 

Hun bor med sin kæreste og sine to børn i de smukke omgivelser ved Gråsten.

Hun glæder sig til at møde jer alle og ser frem til en uge med fordybelse og fællesskab gennem Qigong.

Vi er et erfarent hold af højskolefolk, der laver en højskole bygget på tårnhøj faglighed og ønsket om at gøre vores samfund til et bedre sted.

Vi ser forskellighed og mangfoldighed som styrker og mener at det gør os stærkere. 

Kontakt

© Gram Højskole. Alle rettigheder forbeholdes.