Hvorfor male et portræt?
Fordi man ikke kan undgå at få et dybt personligt og unikt look i et maleri! Fordi der nu om dage findes så mange “hurtige billeder”, at vi bliver glade for at se på noget, der er lagt lang tid, godt håndværk og kærlighed i.
På dette ugekursus får du praktisk værkstedserfaring med, hvordan du bliver en dygtigere tegner. Du vil blive udfordret på motivvalg, samt blive udfordret indenfor materialevalg. Det kan være fx blyant, kul, markers og akryl.
Du vil få teknisk erfaring med og hjælp til at tegne ansigter, mennesker og ikke mindst male portrætmaleri. Du vil blive inspireret til og få hjælp til at male dit eget færdige portræt af dig selv eller én anden du vælger at male.
Der er et utal af måder at gribe portrætopgaven an på, så vi vil indledende sammen undersøge, hvad det vil sige at lave fx. en karikaturtegning, modeltegning/genstandstegning og se nærmere på hvordan billedkunstnere gennem tiden har udviklet på visuelle udtryk indenfor portrætgenren.
Måske skal en genstand, som fortæller noget om personen, males med ind i dit maleri? Måske ønsker du kun at male med få farver? Måske ønsker du et helt realistisk udtryk i maleriet? Eller måske er du til de forenklede grafiske valg? Måske skal dit portræt være delvist opløst eller .. præget af noget fra den tid og verden vi lever i. Indenfor maleri er det muligt at lave en “parafrase”, hvor man nøje ser på de tekniske valg en kendt kunstner har foretaget, hvorpå man så genskaber og omfortolker motivet til sit eget. Mulighederne er mange!
Glæd dig til en spændende uge med fordybelse, inspiration og med rig mulighed for at bruge din kreativitet. Man behøver ikke have erfaring med at tegne eller at male på forhånd.
En uge med højskoleånd og andre goder
Vi mødes hver morgen til spændende morgensamlinger om den Sønderjyske kulturarv, Grundtvig og meget andet godt. På introduktionsaftenen mødes vi til samtalesalon og hygger os med sang og snakke. På højskolesangaftenen bliver du ført længere ind i højskolesangbogens historie og sange.
På og omkring Gram Højskole
På Gram højskole har vi bl.a.et yogarum og vores eget fitnessrum, så du har mulighed for at kompensere lidt for kokkens gode mad. Det er også muligt at gå i tur i den smukke slotspark, tage en morgendukket i slotssøen, cykle en tur i skovene rundt omkring Gram. (Det er muligt at låne en cykel på Højskolen). I sommerhalvåret kan man desuden bade i Gram Friluftsbad mod en lille skilling.
Gram Slot
Som en del af højskoleopholdet tager vi på besøg på Gram Slot, hvor vi får en rundvisning og hører historien om, hvordan Sanne og Svend Brodersen købte det forfaldne slot og forvandlede det til et regionalt kulturfyrtårn og et at Danmarks største økologiske landbrug.
Ekskursionen
Turen går til området i og omkring Ballum, hvor både Kresten Kold, Hans Adolf Brorson og Jens Rosendal har sat spor i mulden.
Christian Lorenzen fra Klægagergaard hopper på bussen og giver os en kulturhistorisk fortælling krydret med sjove og underfundige lokale anekdoter, mens vi kører rundt i området.
Bagefter kører vi til Klægagergaard, hvor vi får en lille smagsprøve på og fortællingen om det sønderjyske kaffebord, det særlige kaffestel og gårdens historie.
På kurset serveres lækker mad morgen, middag og aften. I pauserne skifter vi henholdvis mellem frugt, kage og en småkage til aftenkaffen.
Vi slutter ugen med af med en festaften – med tilhørende festmenu. Køkkenet på Gram Højskole stiler efter høj kvalitet ned fokus på bæredygtighed, lokale råvarer og økologi.
Materialeudgifter er ikke inkluderet i prisen.
Du er altid velkommen til at kontakte os for at høre mere om kurset. Ring på +45 2932 4557 eller send en mail til info@gramhojskole.dk
Skema er vejledende med forbehold for ændringer.
Pris
Dobbeltværelse: 5000 kr.
Enkeltværelse: 5500 kr.
Dagelev: 4500 kr.
Eventuelle rabatter kan ikke kombineres.
Hanne er uddannet grafisk designer og illustrator på linjen for visuel kommunikation på Designskolen Kolding i 2004. Hendes tegnekarriere tog fart længe inden skolen, da hun begyndte sit arbejdsliv som animator på biograffilmen “Cirkeline og storbyens mus”. Siden hendes afgang fra designskolen har hun arbejdet freelance som designer og snart været forbi alle visuelle discipliner. Hun har blandt andet i en årrække været karikaturtegner på Søndagsavisen. Hun designer og sælger egne plakatdesigns og har deltaget i kunstudstillinger og solgt originaltegninger på gallerier. I 2011 blev hun optaget i The danish Craft Collection og deltog derfor med grafiske værker på messen “Maison et objets” i Paris.
Se mere på www.hannelouisenielsen.dk
Vi er et dynamisk og erfarent hold af højskolefolk, der laver højskole bygget på høj faglighed og ønsket om at skabe berigende møder mellem mennesker.
Vi ser forskellighed og mangfoldighed som styrker og mener at det gør os stærkere.
© Gram Højskole. Alle rettigheder forbeholdes.