Portrætmaleri

  Formålet med denne uges tema er at lære at male et portræt – helt enkelt og helt komplekst. Det handler båder om maleriets teknikker, portrætkunstens opbygning og indsigten/forståelsen for det menneske man skal portrættere.

  Gennem teoretisk oplæg og forskellige praksisøvelser undersøger vi ansigtets opbygning proportionelt og udtryksmæssigt.

  Du vil blive introduceret for enkelte farveøvelser og farveforståelse, ligesom du vil blive præsenteret for enkelte tegneøvelser. Generelt gennem kurset vil der være en levende vekselvirkning mellem fællesøvelser og individuel supervision.

  Vi arbejder med acryl på lærred

  Gennem teoretisk oplæg og forskellige praksisøvelser undersøger vi ansigtets opbygning proportionelt og udtryksmæssigt.

  Du vil blive introduceret for enkelte farveøvelser og farveforståelse, ligesom du vil blive præsenteret for enkelte tegneøvelser. Generelt gennem kurset vil der være en levende vekselvirkning mellem fællesøvelser og individuel supervision.

  Vi arbejder med acryl på lærred. Materiale udgifter er ikke inkluderet i prisen.

  En uge med højskoleånd, fællesskab og hjemlighed
  Vi mødes hver morgen til spændende og perspektiverende morgensamlinger med afsæt i bl.a. Grundtvig og Kierkegaard, og med højskolesange der både inspirerer og motiver til dagen der kommer.

  Der vil udover morgensamlinger være foredr ag, samtalesaloner og sangaftenener, der hver især sikrer os at vi kommer lidt mere indsigtsfulde og bevidste fra Gram Højskole.

  Ugen sluttes af med en fernisering af de forskellige værksteders rum, læring, processer og produkter kombineret med en festlig aften hvor vi spiser ekstra dejlig mad, synger lidt sange og HYGGER os.

  Gram Højskole
  Gram Højskoles bygninger er oprindeligt et gammelt sygehus, så vi har nogle fantastiske lokaler, med store vinduer og fantastisk lysindfald. Ud over nogle lækre værksteder har vi også en veludstyret idrætshal, fitnessrum og yogarum. Vi har fine dobbeltværelser og elsker når man gerne vil dele værelse med hinanden i en uge.

  Vi er omringet af den smukkeste natur og kultur. Gram Slot og slotspark ligger lige på den anden side af vejen, Gram Lergrav ligger blot få kilometer væk, og lige overfor Gram Højskole er der et friluftsbad og et stort idrætscenter.

  Ekskursioner – Gram Slot
  Tirsdag formiddag drager vi i samlet flok til Gram Slot, hvor vi får en spændende og historisk rundvisning af slottets personale og ejere. Vi sørger for at I bliver mætte i både historisk og bogstavelig forstand, da rundvisningen slutter med en lille smagsprøve på det Sønderjyske kaffebord.

  Vi spiser sundt, flot og godt på Gram Højskole
  Vores køkkenchef, Jørgen og hans fantastiske personale sørger for at vi aldrig går sultne i seng. Med udgangspunkt i sæsonens råvarer fremtryller de lækre smage, smukke farver og sunde kalorier. I pauserne vil der altid være kaffe og the, og skiftevis frugt, kage eller småkager.

  Du er altid velkommen til at kontakte os
  Ring på +45 2932 4557 eller send en mail til info@gramhojskole.dk

  Vi er et levende hus, så skema og program er vejledende med forbehold for ændringer

  Uge 37

  8. – 14. september 2024

  Pris
  Dobbeltværelse: 5300 kr.
  Enkeltværelse: 6300 kr.
  Dagelev: 4500 kr.

  Materialeudgifter er ikke inkluderet i prisen.

  Eventuelle rabatter kan ikke kombineres.

  Pia Brix-Thomsen

  Pia er uddannet fra Det Fynske Kunstakademi 1993. Med fokus på tegning og maleri.

  Hun har de sidste 30 år markeret sig stærkt på kunstscenen med sine energifyldte og farvemættede abstrakte værker. Især mærker man i hendes værker passionen og talentet for at arbejde med lys og dybde. 

  De sidste 10 år har hun også kastet sig over akvarel maleriet, der som hun selv siger, supplerer hendes arbejde med akrylmaleriet rigtigt godt.

  Pia har udover sit virke som udøvende kunstner også undervist og vejledt i kreative processer de sidste 30 år. 

  Se og læs mere om Pia: www.pia-brix.dk

  Vi er et erfarent hold af højskolefolk, der laver en højskole bygget på tårnhøj faglighed og ønsket om at gøre vores samfund til et bedre sted.

  Vi ser forskellighed og mangfoldighed som styrker og mener at det gør os stærkere. 

  Kontakt

  © Gram Højskole. Alle rettigheder forbeholdes.