Polaroid

  Dyk ned i polaroid-fotografiets magiske verden, hvor du lærer hvordan du skaber et kunstnerisk udtryk gennem manipulation af de analoge fotografier.

  På kurset starter vi med at lære om polaroidets historie og anvendelse og hvordan det revolutionerede hjemmefotografiet og kunstfotografiet fra 1950’erne og frem. Du bliver introduceret til Andy Warhol og andre kunstneres arbejde med polaroidet i centrum. Vi bruger metoden emulsionsløft, som går ud på at skille polaroid-fotoet ad, så vi får adgang til gelatine-delen, hvor selve fotografiet sidder. Derefter overfører vi det til kobbertrykspapir eller andre medier og hvor billedet får et helt anderledes udtryk. Det er dette løft der tager til fra en hverdagsting til et kunstnerisk udtryk. Vi vil fordybe os i de mange andre muligheder der er for manipulation af fotografierne. Det vil være teknikker som at brodere, skære eller klippe i fotografierne og vi undersøger de udtryk som det resulterer i.

  Kurset henvender sig til alle, der har lyst til at lære mere om polaroid-fotografiets eksperimentelle muligheder og at forstå, hvad der foregår inde i et kamera. Vi har god tid til at eksperimentere og blive fortrolig med polaroid-teknikkerne. Kurset kræver ikke nogen forkundskaber, blot mod på at lære nyt og fordybe dig sammen med andre fotointeressede. Vi afslutter ugen med at udstille fotografierne, hvor vi kigger på hinandens arbejde med nysgerrige øjne og lader os inspirere.

  En uge med højskoleånd, fællesskab og hjemlighed
  Vi mødes hver morgen til spændende og perspektiverende morgensamlinger med afsæt i bl.a. Grundtvig og Kierkegaard, og med højskolesange der både inspirerer og motiver til dagen der kommer.

  Der vil udover morgensamlinger være foredrag, samtalesaloner og sangaftenener, der hver især sikrer os at vi kommer lidt mere indsigtsfulde og bevidste fra Gram Højskole.

  Ugen sluttes af med en fernisering af de forskellige værksteders rum, læring, processer og produkter kombineret med en festlig aften hvor vi spiser ekstra dejlig mad, synger lidt sange og HYGGER os.

  Gram Højskole
  Gram Højskoles bygninger er oprindeligt et gammelt sygehus, så vi har nogle fantastiske lokaler, med store vinduer og fantastisk lysindfald. Ud over nogle lækre værksteder har vi også en veludstyret idrætshal, fitnessrum og yogarum. Vi har fine dobbeltværelser og elsker når man gerne vil dele værelse med hinanden i en uge.

  Vi er omringet af den smukkeste natur og kultur. Gram Slot og slotspark ligger lige på den anden side af vejen, Gram Lergrav ligger blot få kilometer væk, og lige overfor Gram Højskole er der et friluftsbad og et stort idrætscenter.

  Ekskursioner – Gram Slot og Vadehavet
  Tirsdag formiddag drager vi i samlet flok til Gram Slot, hvor vi får en spændende og historisk rundvisning.

  Onsdag er der en lidt længere fælles tur, hvor vi bliver hentet af en bus og kører til Vadehavscenteret. Vi skal have en spændende rundvisning, en smagsprøve af én af specialiteterne fra det Sønderjyske kaffebord og så er der mulighed for at komme ned og dypper tæerne i Vadehavet.

  Vi spiser sundt, flot og godt på Gram Højskole
  Vores køkkenchef, Jørgen og hans fantastiske personale sørger for at vi aldrig går sultne i seng. Med udgangspunkt i sæsonens råvarer fremtryller de lækre smage, smukke farver og sunde kalorier. I pauserne vil der altid være kaffe og the, og skiftevis frugt, kage eller småkager.

  Du er altid velkommen til at kontakte os
  Ring på +45 2932 4557 eller send en mail til info@gramhojskole.dk

  Vi er et levende hus, så skema og program er vejledende med forbehold for ændringer

  Uge 47

  17. – 23. november 2024

  Pris
  Dobbeltværelse: 5300 kr.
  Enkeltværelse: 6300 kr.
  Dagelev: 4500 kr.

  Materialeudgifter er ikke inkluderet i prisen. 

  Eventuelle rabatter kan ikke kombineres.

  Link til tilmelding kommer snart. 

  Mikkel Pedersbæk

  Mikkel Pedersbæk er fotograf og kunstner med en eksperimenterende tilgang til sit materiale, hvor håndværket er i centrum for arbejdet med, i og om fotografiet. Han arbejder professionelt med fotografi og har over længere tid arbejdet fra det helt klassiske foto over i det mere eksperimenterende som fx forskellige analoge måder at bearbejde et negativ og positiv på. Hans speciale er historiske fotoprocesser og digitale negativer. Det handler om at få billederne ud af det digitale og ind i den fysiske verden via de muligheder fotografiet historisk set har haft.

  Vi er et erfarent hold af højskolefolk, der laver en højskole bygget på tårnhøj faglighed og ønsket om at gøre vores samfund til et bedre sted.

  Vi ser forskellighed og mangfoldighed som styrker og mener at det gør os stærkere. 

  Kontakt

  © Gram Højskole. Alle rettigheder forbeholdes.