Polaroid

  Dyk ned i polaroid-fotografiets magiske verden, hvor du lærer hvordan du skaber et kunstnerisk udtryk gennem manipulation af de analoge fotografier.

  På kurset starter vi med at lære om polaroidets historie og anvendelse og hvordan det revolutionerede hjemmefotografiet og kunstfotografiet fra 1950’erne og frem. Du bliver introduceret til Andy Warhol og andre kunstneres arbejde med polaroidet i centrum. Vi bruger metoden emulsionsløft, som går ud på at skille polaroid-fotoet ad, så vi får adgang til gelatine-delen, hvor selve fotografiet sidder. Derefter overfører vi det til kobbertrykspapir eller andre medier og hvor billedet får et helt anderledes udtryk. Det er dette løft der tager til fra en hverdagsting til et kunstnerisk udtryk. Vi vil fordybe os i de mange andre muligheder der er for manipulation af fotografierne. Det vil være teknikker som at brodere, skære eller klippe i fotografierne og vi undersøger de udtryk som det resulterer i.

  Kurset henvender sig til alle, der har lyst til at lære mere om polaroid-fotografiets eksperimentelle muligheder og at forstå, hvad der foregår inde i et kamera. Vi har god tid til at eksperimentere og blive fortrolig med polaroid-teknikkerne. Kurset kræver ikke nogen forkundskaber, blot mod på at lære nyt og fordybe dig sammen med andre fotointeressede. Vi afslutter ugen med at udstille fotografierne, hvor vi kigger på hinandens arbejde med nysgerrige øjne og lader os inspirere.

  En uge med højskoleånd og andre goder
  Vi mødes hver morgen til spændende morgensamlinger om den Sønderjyske kulturarv, Grundtvig og meget andet godt. På introduktionsaftenen mødes vi til samtalesalon og hygger os med sang og snakke. På højskolesangaftenen bliver du ført længere ind i højskolesangbogens historie og sange.

  På og omkring Gram Højskole
  På Gram højskole har vi bl.a.et yogarum og vores eget fitnessrum, så du har mulighed for at kompensere lidt for kokkens gode mad. Det er også muligt at gå en tur i den smukke slotspark, tage en morgendukkert i slotssøen, cykle en tur i skovene rundt omkring Gram. (Det er muligt at låne en cykel på Højskolen). I sommerhalvåret kan man desuden bade i Gram Friluftsbad mod en lille skilling.

  Gram Slot
  Som en del af højskoleopholdet tager vi på besøg på Gram Slot, hvor vi får en rundvisning og hører historien om, hvordan Sanne og Svend Brodersen købte det forfaldne slot og forvandlede det til et regionalt kulturfyrtårn og et at Danmarks største økologiske landbrug.

  Ekskursionen – Gram Lergrav eller Klæagergaard
  Gram Lergrav: For 10 mio. år siden var en stor del af Sønderjylland dækket af hav. I Gram har vi i sommerhalvåret netop adgang til at udforske den del af historien i det gamle lergrav, hvor rester af havdyr er bevaret, fordi de blev dækket af lag på lag af fint ler. Hvis du er heldig, kan du finde snegle- og muslingeskaller, søpindsvin og hajtænder, som du må tage med hjem.

  Vi slutter af med kaffe og kage på ved Gram Slot. 

  Klæagergaard: Turen går til området i og omkring Ballum, hvor både Kresten Kold, Hans Adolf Brorson og Jens Rosendal har sat spor i mulden.

  Christian Lorenzen fra Klægagergaard hopper på bussen og giver os en kulturhistorisk fortælling krydret med sjove og underfundige lokale anekdoter, mens vi kører rundt i området.
  Bagefter kører vi til Klægagergaard, hvor vi  får en lille smagsprøve på og fortællingen om det sønderjyske kaffebord, det særlige kaffestel og gårdens historie.

  Generelt

  På kurset serveres lækker mad morgen, middag og aften. I pauserne skifter vi henholdsvis mellem frugt, kage og en småkage til aftenkaffen.

  Vi slutter ugen af med en festaften – med tilhørende festmenu. Køkkenet på Gram Højskole stiler efter høj kvalitet med fokus på bæredygtighed, lokale råvarer og økologi.

  Materialeudgifter er ikke inkluderet i prisen.

  Du er altid velkommen til at kontakte os for at høre mere om kurset. Ring på +45 2932 4557 eller send en mail til info@gramhojskole.dk

  Skema er vejledende med forbehold for ændringer.

  Uge 31

  28. juli – 3. august. 2024

  Pris

  Dobbeltværelse: 5000 kr.

  Enkeltværelse: 6000 kr.

  Dagelev: 4500 kr.

  Materialeudgifter er ikke inkluderet i prisen.

  Eventuelle rabatter kan ikke kombineres.

  Mikkel Pedersbæk

  Mikkel Pedersbæk er fotograf og kunstner med en eksperimenterende tilgang til sit materiale, hvor håndværket er i centrum for arbejdet med, i og om fotografiet. Han arbejder professionelt med fotografi og har over længere tid arbejdet fra det helt klassiske foto over i det mere eksperimenterende som fx forskellige analoge måder at bearbejde et negativ og positiv på. Hans speciale er historiske fotoprocesser og digitale negativer. Det handler om at få billederne ud af det digitale og ind i den fysiske verden via de muligheder fotografiet historisk set har haft.

  Vi er et erfarent hold af højskolefolk, der laver en højskole bygget på tårnhøj faglighed og ønsket om at gøre vores samfund til et bedre sted.

  Vi ser forskellighed og mangfoldighed som styrker og mener at det gør os stærkere. 

  Kontakt

  © Gram Højskole. Alle rettigheder forbeholdes.