Plantetryk

NATURWORKSHOP FOR ALLE

  • Skab kunst af naturen og i naturen.
  • Fordyb dig i den kunstneriske proces
  • Lav mønstre med planter på stof

 ”Mine workshops og foredrag sætter fokus på naturmaterialer, og hvordan man arbejder kunstnerisk, eksperimenterende og sanseligt med materialer. De syede håndværk bliver samtidig en indgang til at dele historier med hinanden.”

Plantetryk – også kaldet Eco-print – er en sanselig og eksperimenterende proces, hvor du kan du trykke smukke mønstre på stof med plantedele. Vi er både ude og inde, når vi samler naturmaterialer, forbereder stoffet, damper, stryger og syr. Der er mulighed både for at dampe stoffet inde eller ude på bål afhængig af vejret.

Jo flere gange du trykker, des mere viden får du om hvilke blade og bejdser, der giver hvilke farver og tryk. Det er et univers med plads til mange eksperimenter. Hvert tryk får sit eget helt unikke udtryk.

Kurset et delt op i to dele. Del 1 hvor du laver tryk eksperimenter og Del 2, hvor du syr et produkt ud af dit smukke stof.

De materialer vi bruger er silke, bomuld, hør, plantedele og bejdser af planter og metaller.

Vi trykker med alunbejdse, der giver gule og grønne nuancer og du får også mulighed for også at lave tryk med farvet baggrund.

Jeg har inspiration med til hvad du kan sy af stoffet. Det færdige værk kan være et bogomslag, billedophæng, tørklæde, scrunchie, pude eller pose.

Efter kurset har du et færdigt produkt samt trykprøver og opskrifter, så du selv kan eksperimentere videre derhjemme.

En uge med højskoleånd og andre goder
Vi mødes hver morgen til spændende morgensamlinger om den Sønderjyske kulturarv, Grundtvig og meget andet godt. På introduktionsaftenen mødes vi til samtalesalon og hygger os med sang og snakke. På højskolesangaftenen bliver du ført længere ind i højskolesangbogens historie og sange.

På og omkring Gram Højskole
På Gram højskole har vi bl.a.et yogarum og vores eget fitnessrum, så du har mulighed for at kompensere lidt for kokkens gode mad. Det er også muligt at gå i tur i den smukke slotspark, tage en morgendukket i slotssøen, cykle en tur i skovene rundt omkring Gram. (Det er muligt at låne en cykel på Højskolen). I sommerhalvåret kan man desuden bade i Gram Friluftsbad mod en lille skilling.

Gram Slot
Som en del af højskoleopholdet tager vi på besøg på Gram Slot, hvor vi får en rundvisning og hører historien om, hvordan Sanne og Svend Brodersen købte det forfaldne slot og forvandlede det til et regionalt kulturfyrtårn og et at Danmarks største økologiske landbrug.

Gram Lergrav
For 10 mio. år siden var en stor del af Sønderjylland dækket af hav. I Gram har vi i sommerhalvåret netop adgang til at udforske den del af historien i det gamle lergrav, hvor rester af havdyr er bevaret, fordi de blev dækket af lag på lag af fint ler. Hvis du er heldig, kan du finde snegle- og muslingeskaller, søpindsvin og hajtænder, som du må tage med hjem.

Ekskursionen
Turen går til området i og omkring Ballum, hvor både Kresten Kold, Hans Adolf Brorson og Jens Rosendal har sat spor i mulden.

Christian Lorenzen fra Klægagergaard hopper på bussen og giver os en kulturhistorisk fortælling krydret med sjove og underfundige lokale anekdoter, mens vi kører rundt i området.
Bagefter kører vi til Klægagergaard, hvor vi  får en lille smagsprøve på og fortællingen om det sønderjyske kaffebord, det særlige kaffestel og gårdens historie.

På kurset serveres lækker mad morgen, middag og aften. I pauserne skifter vi henholdvis mellem frugt, kage og en småkage til aftenkaffen.

Vi slutter ugen med af med en festaften – med tilhørende festmenu. Køkkenet på Gram Højskole stiler efter høj kvalitet ned fokus på bæredygtighed, lokale råvarer og økologi.

Du er altid velkommen til at kontakte os for at høre mere om kurset. Ring på +45 2932 4557 eller send en mail til 
info@gramhojskole.dk

Uge 19

7. maj – 13. maj 2023

Pris

Dobbeltværelse: 5000 kr.

Enkeltværelse: 5500 kr.

Dagelev: 4500 kr.

Eventuelle rabatter kan ikke kombineres.

Julie Bach

Julie Bach er tekstilkunstner og arbejder med syet skulptur, objekt og installation fra sit værksted i Aarhus. Hun er uddannet modedesigner fra Designskolen Kolding i 2002. I sine værker udforsker hun det skulpturelle potentiale i formgivning af bløde materialer som stof, vat og skind. Hendes taktile og sanselige værker er ofte syet i hånden. Hun bruger sit håndværk syning til at udfolde universer om Åndehuller, identitet og kropslige tabuer. Bach udstiller, underviser og holder foredrag. I 2014 tog hun initiativ til at starte udstillingsgruppen Effektiv Spild af Tid og i 2017 kunstprojektet Åndehuller.

www.juliebach.dk.

Vi er et erfarent hold af højskolefolk, der laver en højskole bygget på tårnhøj faglighed og ønsket om at gøre vores samfund til et bedre sted.

Vi ser forskellighed og mangfoldighed som styrker og mener at det gør os stærkere. 

Kontakt

© Gram Højskole. Alle rettigheder forbeholdes.