Plantetryk

Udforsk plantetryk på dette kursus, hvor vi laver tryk på stof med blade og blomster. I en dampningsproces overføres naturens organiske former på tekstil. Det er en overraskende forvandling, hvor man kan lave smukke mønstre.

Hvert tryk får sit helt eget unikke udtryk. Jo flere gange du trykker, des mere inspiration får du til at lave nye eksperimenter. Det er en verden med uendelige muligheder, og hvor materialerne er lige uden for døren. Man kommer til at zoome ind på alle de smukke former og strukturer, der er i naturen omkring os.

Processen er let at gå til, og jeg guider jer til at indfarve blade og trykke på bejdset stof.  Det bliver med gul-grønne, lilla og røde farver på silke, hør og bomuld. Jeg har inspiration med til, hvad du kan sy ud af de flotte tryk.

Du lærer om:

  • Tryk og dampeproces
  • Lave jern- og farvetæppe
  • Indfarve blade
  • Lave bejdse til plante- og animalske fibre (aluminiumsbaseret)

På kurset damper og trykker vi både inden- og udendørs ved bål. Vi går ud i naturen og finder de materialer, vi vil bruge. Og lader os inspirere af naturen mønstre og former.

En uge med højskoleånd og andre goder
Vi mødes hver morgen til spændende morgensamlinger om den Sønderjyske kulturarv, Grundtvig og meget andet godt. På introduktionsaftenen mødes vi til samtalesalon og hygger os med sang og snakke. På højskolesangaftenen bliver du ført længere ind i højskolesangbogens historie og sange.

På og omkring Gram Højskole
På Gram højskole har vi bl.a.et yogarum og vores eget fitnessrum, så du har mulighed for at kompensere lidt for kokkens gode mad. Det er også muligt at gå i tur i den smukke slotspark, tage en morgendukket i slotssøen, cykle en tur i skovene rundt omkring Gram. (Det er muligt at låne en cykel på Højskolen). I sommerhalvåret kan man desuden bade i Gram Friluftsbad mod en lille skilling.

Gram Slot
Som en del af højskoleopholdet tager vi på besøg på Gram Slot, hvor vi får en rundvisning og hører historien om, hvordan Sanne og Svend Brodersen købte det forfaldne slot og forvandlede det til et regionalt kulturfyrtårn og et at Danmarks største økologiske landbrug.

Ekskursionen – Gram Lergrav eller Klæagergaard
Gram Lergrav: For 10 mio. år siden var en stor del af Sønderjylland dækket af hav. I Gram har vi i sommerhalvåret netop adgang til at udforske den del af historien i det gamle lergrav, hvor rester af havdyr er bevaret, fordi de blev dækket af lag på lag af fint ler. Hvis du er heldig, kan du finde snegle- og muslingeskaller, søpindsvin og hajtænder, som du må tage med hjem.

Vi slutter af med kaffe og kage på ved Gram Slot. 

Klæagergaard: Turen går til området i og omkring Ballum, hvor både Kresten Kold, Hans Adolf Brorson og Jens Rosendal har sat spor i mulden.

Christian Lorenzen fra Klægagergaard hopper på bussen og giver os en kulturhistorisk fortælling krydret med sjove og underfundige lokale anekdoter, mens vi kører rundt i området.
Bagefter kører vi til Klægagergaard, hvor vi  får en lille smagsprøve på og fortællingen om det sønderjyske kaffebord, det særlige kaffestel og gårdens historie.

Generelt

På kurset serveres lækker mad morgen, middag og aften. I pauserne skifter vi henholdsvis mellem frugt, kage og en småkage til aftenkaffen.

Vi slutter ugen af med en festaften – med tilhørende festmenu. Køkkenet på Gram Højskole stiler efter høj kvalitet med fokus på bæredygtighed, lokale råvarer og økologi.

Materialeudgifter er ikke inkluderet i prisen.


Du er altid velkommen til at kontakte os for at høre mere om kurset. Ring på +45 2932 4557 eller send en mail til info@gramhojskole.dk

Skema er vejledende med forbehold for ændringer.

Uge 26

23. – 29 juni 2024

Pris

Dobbeltværelse: 5000 kr.

Enkeltværelse: 6000 kr.

Dagelev: 4500 kr.

Eventuelle rabatter kan ikke kombineres.

Julie Bach

Julie Bach er tekstilkunstner og arbejder med syet skulptur, objekt og installation fra sit værksted i Aarhus. Hun er uddannet modedesigner fra Designskolen Kolding i 2002. I sine værker udforsker hun det skulpturelle potentiale i formgivning af bløde materialer som stof, vat og skind. Hendes taktile og sanselige værker er ofte syet i hånden. Hun bruger sit håndværk syning til at udfolde universer om Åndehuller, identitet og kropslige tabuer. Bach udstiller, underviser og holder foredrag. I 2014 tog hun initiativ til at starte udstillingsgruppen Effektiv Spild af Tid og i 2017 kunstprojektet Åndehuller.

www.juliebach.dk.

Vi er et erfarent hold af højskolefolk, der laver en højskole bygget på tårnhøj faglighed og ønsket om at gøre vores samfund til et bedre sted.

Vi ser forskellighed og mangfoldighed som styrker og mener at det gør os stærkere. 

Kontakt

© Gram Højskole. Alle rettigheder forbeholdes.