Pinhole fotografi

Dyk ned i pinhole fotografiets magiske verden, hvor du lærer at konstruere dit eget kamera, fotografere med det og efterfølgende at fremkalde billederne i mørkekammer.

Princippet bag pinhole kamera, nemlig camera obscura, stammer helt tilbage fra Aristoteles tid. Pinhole fotografi er fotografi i dets simpleste form og det er fascinerende, hvor lidt det skal til for at indfange øjeblikket. Vi starter kurset med at bygge et stort camera obscura som kan rumme os alle på kurset. Vi reflekterer sammen over spørgsmål som Hvad er lys? Hvad er tid? Hvad er fotografi?

Vi arbejder med papkasser og kagedåser – det er bare nogle af de ting, der med tape, saks, sort maling og lidt kreativ tænkning bliver til pinhole kameraer. Vi fotograferer på papirnegativer og pinhole kameraer kan både give enorme præcise afbildninger og meget kunstneriske udtryk. Vi lader os inspirere af den grønlandske kunstner Pia Arkes arbejde med pinholefotografi. Motiverne finder vi udenfor i højskolens omgivelser.

Kurset henvender sig til alle, der har lyst til at lære mere om oprindelige fototeknikker og at forstå, hvad der foregår inde i et kamera. Vi har god tid til at eksperimentere og blive fortrolig med pinhole teknikken. Hver deltager får deres eget kamera med hjem. Kurset kræver ikke nogen forkundskaber, blot mod på at lære nyt, fordybe sig sammen med andre fotointeressede.

Vi afslutter ugen med at udstille fotografierne, hvor vi kigger på hinandens arbejde med nysgerrige øjne og lader os inspirere.

En uge med højskoleånd og andre goder
Vi mødes hver morgen til spændende morgensamlinger om den Sønderjyske kulturarv, Grundtvig og meget andet godt. På introduktionsaftenen mødes vi til samtalesalon og hygger os med sang og snakke. På højskolesangaftenen bliver du ført længere ind i højskolesangbogens historie og sange.

På og omkring Gram Højskole
På Gram højskole har vi bl.a.et yogarum og vores eget fitnessrum, så du har mulighed for at kompensere lidt for kokkens gode mad. Det er også muligt at gå i tur i den smukke slotspark, tage en morgendukket i slotssøen, cykle en tur i skovene rundt omkring Gram. (Det er muligt at låne en cykel på Højskolen). I sommerhalvåret kan man desuden bade i Gram Friluftsbad mod en lille skilling.

Gram Slot
Som en del af højskoleopholdet tager vi på besøg på Gram Slot, hvor vi får en rundvisning og hører historien om, hvordan Sanne og Svend Brodersen købte det forfaldne slot og forvandlede det til et regionalt kulturfyrtårn og et at Danmarks største økologiske landbrug.

Gram Lergrav
For 10 mio. år siden var en stor del af Sønderjylland dækket af hav. I Gram har vi i sommerhalvåret netop adgang til at udforske den del af historien i det gamle lergrav, hvor rester af havdyr er bevaret, fordi de blev dækket af lag på lag af fint ler. Hvis du er heldig, kan du finde snegle- og muslingeskaller, søpindsvin og hajtænder, som du må tage med hjem.

Ekskursionen
Turen går til området i og omkring Ballum, hvor både Kresten Kold, Hans Adolf Brorson og Jens Rosendal har sat spor i mulden.

Christian Lorenzen fra Klægagergaard hopper på bussen og giver os en kulturhistorisk fortælling krydret med sjove og underfundige lokale anekdoter, mens vi kører rundt i området.
Bagefter kører vi til Klægagergaard, hvor vi  får en lille smagsprøve på og fortællingen om det sønderjyske kaffebord, det særlige kaffestel og gårdens historie.

På kurset serveres lækker mad morgen, middag og aften. I pauserne skifter vi henholdvis mellem frugt, kage og en småkage til aftenkaffen.

Vi slutter ugen med af med en festaften – med tilhørende festmenu. Køkkenet på Gram Højskole stiler efter høj kvalitet ned fokus på bæredygtighed, lokale råvarer og økologi.

Du er altid velkommen til at kontakte os for at høre mere om kurset. Ring på +45 2932 4557 eller send en mail til 
info@gramhojskole.dk

Uge 25

18. juni – 24. juni 2023

Pris

Dobbeltværelse: 5000 kr.

Enkeltværelse: 5500 kr.

Dagelev: 4500 kr.

Eventuelle rabatter kan ikke kombineres.

Lotte Lind

Lotte er uddannet billedkunstner fra Det Kongelige Danske Kunstakademi og arbejder idag som selvstændig kunstner. Lottes kunstneriske arbejde består af at undersøge politiske og eksistentielle emner gennem forskellige medier.  Lottes specialer er analogt fotografi, grafik og skulptur.

Lotte brænder for den eksperimenterende proces i balance mellem håndværket og konceptuel idéudvikling. Hendes arbejde lægger stor vægt på fordybelse og omsorg for vores verden med bæredygtighed for øje  –  både socialt og globalt.

Vi er et erfarent hold af højskolefolk, der laver en højskole bygget på tårnhøj faglighed og ønsket om at gøre vores samfund til et bedre sted.

Vi ser forskellighed og mangfoldighed som styrker og mener at det gør os stærkere. 

Kontakt

© Gram Højskole. Alle rettigheder forbeholdes.