Naturens spisekammer

Naturens spisekammer

I dette ugekursus dykker vi ned i gamle køkken tekniker for at sætte et pift i hverdagens mad. Der skal arbejdes med forbening og konservering af fødevare, som vi blandt andet selv finder i naturen. Vi kaster et blik på naturen i Gram skov, hvor vi vil fordybe os i den og i sammenspil med naturen, vil vi sanke vilde planter. Nogle smager dejligt og andre er gode for vores sundhed.

Skolen har egen køkkenhave som vil blive brugt som en del af kurset, hvor blandet andet Jeppe som har designet og tilrettelagt den vil komme forbi og give et indblik i havens verden.

Vi kommer ind på forskellige emner som fermentering, surdej, at rimmet og grave som vi vil arbejde med i skolens undervisnings køkken.

Vi kaster et blik på de forskellige sundheds fordele der følger med nogle af til bedrings metoderne.

Der vil komme gode fifs til hverdagens madlavning for at evt. gøre den mere spændende og lettere. Gode råd til hvordan maden stadig kan være god, de dage hvor tiden presser på.

En uge med højskoleånd og andre goder
Vi mødes hver morgen til spændende morgensamlinger om den Sønderjyske kulturarv, Grundtvig og meget andet godt.

På introduktionsaftenen mødes vi til samtalesalon og hygger os med sang og snakke. På højskolesangaftenen bliver du ført længere ind i højskolesangbogens historie og sange.

På og omkring Gram Højskole
På Gram højskole har vi bl.a.et yogarum og vores eget fitnessrum, så du har mulighed for at kompensere lidt for kokkens gode mad. Det er også muligt at gå en tur i den smukke slotspark, tage en morgendukkert i slotssøen, cykle en tur i skovene rundt omkring Gram. (Det er muligt at låne en cykel på Højskolen). 

Gram Slot
Som en del af højskoleopholdet tager vi på besøg på Gram Slot, hvor vi får en rundvisning og hører historien om, hvordan Sanne og Svend Brodersen købte det forfaldne slot og forvandlede det til et regionalt kulturfyrtårn og et at Danmarks største økologiske landbrug.

Ekskursionen – Gram Lergrav eller Klæagergaard
Gram Lergrav: For 10 mio. år siden var en stor del af Sønderjylland dækket af hav. I Gram har vi i sommerhalvåret netop adgang til at udforske den del af historien i det gamle lergrav, hvor rester af havdyr er bevaret, fordi de blev dækket af lag på lag af fint ler. Hvis du er heldig, kan du finde snegle- og muslingeskaller, søpindsvin og hajtænder, som du må tage med hjem.

Vi slutter af med kaffe og kage på ved Gram Slot. 

Klæagergaard: Turen går til området i og omkring Ballum, hvor både Kresten Kold, Hans Adolf Brorson og Jens Rosendal har sat spor i mulden.

Christian Lorenzen fra Klægagergaard hopper på bussen og giver os en kulturhistorisk fortælling krydret med sjove og underfundige lokale anekdoter, mens vi kører rundt i området.
Bagefter kører vi til Klægagergaard, hvor vi  får en lille smagsprøve på og fortællingen om det sønderjyske kaffebord, det særlige kaffestel og gårdens historie.

Generelt

På kurset serveres lækker mad morgen, middag og aften. I pauserne skifter vi henholdsvis mellem frugt, kage og en småkage til aftenkaffen.

Vi slutter ugen af med en festaften – med tilhørende festmenu. Køkkenet på Gram Højskole stiler efter høj kvalitet med fokus på bæredygtighed, lokale råvarer og økologi.

Du er altid velkommen til at kontakte os for at høre mere om kurset. Ring på +45 2932 4557 eller send en mail til info@gramhojskole.dk

Skema er vejledende med forbehold for ændringer.

Fotografi

Uge 28

7. juli – 13. juli 2024

Pris

Dobbeltværelse: 5000 kr.

Enkeltværelse: 6000 kr.

Dagelev: 4500 kr.

Eventuelle rabatter kan ikke kombineres.

Nana, underviser

Nanna Hvidtved

Din underviser er Nanna Hvidtved, som er uddannet kok med 10års erfaring og en natur elsker. Nanna arbejder til daglig på højskolen som underviser på linjefaget Naturkraft.
Nanna er en smilene person med stor passion for det hun laver.

Vi er et erfarent hold af højskolefolk, der laver en højskole bygget på tårnhøj faglighed og ønsket om at gøre vores samfund til et bedre sted.

Vi ser forskellighed og mangfoldighed som styrker og mener at det gør os stærkere. 

Kontakt

© Gram Højskole. Alle rettigheder forbeholdes.