Musik

Lige meget om du drømmer om at udgive din egen musik, elsker bandfællesskabet og det at spille, så er linjefaget Musik det helt rigtige for dig.

TILMELDING

Vælg mellem:

Foråret 2024

21 uger: 28. jan. til 22. juni 2024.

15 uger: 10. marts til 22. juni 2024.

Glæd dig til at lytte, synge og spille. I fællesskab skal vi udfordre os selv og hinanden og blive dygtige! Det bliver en oplevelse for livet!

Kom på højskole nu – selvom du ikke har råd

Med virksomhedsordning får du muligheden for at optjene penge til dit ophold. Det vil sige at det eneste du skal betale af egen lomme er studieturen. Alt andet kommer du til at optjene ved at arbejde hos en af de lokale virksomheder.

Læs mere

De første 5 uger af dit ophold kommer du til at arbejde samtidig med at du går på skolen. Det vil sige at 3 dage arbejder du og 2 dage er du elev på højskolen. Du får det hele – et højskoleophold uden at have pengene og minder for livet!

Det eneste du skal gøre ved tilmeldingen er at skrive ”13 august – virksomhedsordning” i bemærkninger.

Du er velkommen til at ringe eller skrive på: Tlf.: 3145 4155 og mail: info@gramhojskole.dk

Læs mere om virksomhedsordning her

Musikforståelse, sang og sammenspil

Med musik linjen får du muligheden for at dykke helt ind i musikken og få en dybere forståelse. Vi kommer til at arbejde med forskellige instrumenter, arbejde med egne sange og tekster. Vi dykker ned i musikteorier og -historier og sammen vil vi udforsker musikkens verden. 

Hvad går musik ud på på Gram Højskole?

På musiklinjefaget handler det hele om musik – set fra alle tænkelige og utænkelige vinkler!

Sammenspil

Vi spiller sammenspil, øver os på vores egne (og på nye) instrumenter. Vi bliver inspireret af hinanden i det musikalske fællesskab – alt sammen situationer, der udvikler vores individuelle og kollektive musikalitet.

Læs mere

Dine egne sange

Hvis du gerne vil arbejde med dine egne sange, eller fortolke andres sange med dit eget udtryk, er dette også linjen for dig. Vi vil arbejde med den kreative proces på forskellige måder, og igen gøre brug af hinandens ressourcer til at skabe ny musik.

Musik i praksis

Som supplement til det praktiske vil vi også arbejde med musikteori, musikhistorie og hørelære. Der er nemlig stor værdi i ikke bare at spille musik, men også at forstå musik.

Gennem disse emner vil du blive præsenteret for musik, du aldrig har hørt før, og for musik, du aldrig har lyst til at høre igen – og det er hele pointen! Vi skal udvide vores musikalske horisont sammen. Du kan derfor godt regne med, at du også selv skal på banen og fortælle om din mest pinlige guilty pleasure – eller måske bare om en sang, du godt kan lide.

Musik - Højskole - band
Musik - Højskole

Hvad laver vi på musiklinjen?

Musiklinjen er struktureret efter et princip om, at vi hver dag skal nå at opleve fire indgangsvinkler til musikken: Nemlig at NYDE, FORSTÅ, SKABE og SPILLE musik. Disse perspektiver indgår i alle de temaer og teknikker, vi arbejder med på musikfaget.

Læs mere

Sammenspil og instrumentlære

Musik skaber fællesskaber, om man nyder en LP med sin partner over en kop kaffe, tager til en koncert med sin vennegruppe. Måske allermest, når man SPILLER sammen. Du får på musikfaget mulighed for at prøve at spille på instrumenter, der er fremmede såvel som velkendte for dig i en bandsammenhæng. I fællesskab med resten af holdet vil du øve, opstille og fremføre en masse fede sange – både en masse du kender, og ikke gør! Du er selvfølgeligt velkommen til at foreslå numre, du gerne vil spille – så gør vi hvad vi kan for at få det med på menuen! 

Som en del af sammenspilsprocessen får du altså mulighed for at forbedre dig på et eller flere instrumenter. Ligesom din underviser altid står klar til at støtte dig i din opøvning af instrumentkundskaber. 

Kor 

Kor er kor – og det er fedt! Vi kommer til at synge en lang række forskellige sange, lige fra gospel til gregoriansk kirkesang eller fra The Beatles til The Weeknd. Vi arbejder med stemmen, lærer at bruge den hensigtsmæssig, tænke rytme, harmonik, samklang og meget andet ind, når vi fortolker. Tag din bedste sangstemme med – og hvis du ikke har fundet den endnu, så finder vi den sammen med dig! 

Sangskrivning 

På faget arbejder vi med forskellige kreative værktøjer, der kan sætte dig i gang med sangskrivningsprocesser eller hjælpe dig videre, hvis du mangler inspiration eller er gået i stå! Om du skriver sange til dig selv og din guitar, laver remixes i FL Studio eller laver arrangementer for symfoniorkester og tre pistacienødder. Vi står altid klar til at vejlede, støtte og opmuntre dig i din kreative proces. Vi hjælper dig til at SKABE lige præcis de kreative produkter, du ser for dig! 

Desuden kommer du på højskolen til at være en del af et kreativt fællesskab med de andre elever. Der i høj grad er lagt op til, at I kan lære og erfare fra hinanden. Måske endda skabe fremtidige kreative samarbejder, også når højskoleopholdet er slut! 

Studie- og Liveteknik 

I dag produceres utroligt meget musik på bærbare computere på diverse kollegie-værelser verden over. Det kan virke skræmmende og uoverskueligt, med alle de kompressorer, rumklange, delays, gainstrukturer, lydkort, mikrofontyper og -placeringer en helt ny verden. På musikfaget får du en spændende, men grundig gennemgang af, hvordan det hele virker. Bagefter kan du tage hjem og optage din guitar eller lave dit remix lige præcist, som du gerne vil.

Der er noget at lære for alle niveauer – så om du er helt nybegynder eller erfaren producer, så er du velkommen. vi finder ud af hvordan vi kan skubbe dig endnu et skridt fremad i dit arbejde med at SKABE lyd – om det er gennem indspilning eller produktion. 

På samme måde kommer vi også til at kigge på liveteknik. Her lærer du blandt andet, hvordan du sætter en mikrofon op på en scene, så den ikke feeder – og hvad ”feed” egentligt overhovedet betyder. Når du er færdig på linjefaget burde du være en haj til at sætte en mikrofon til eller at skrue ned for guitaristens monitor, næste gang du spiller et job på dit lokale bodega! 

Musikteori og -historie 

Spredt ud over kurset vil en række oplæg, øvelser og workshops om emner som musikteori, musikhistorie og nodelære fungere som supplement til det, vi laver i de mere praktiske sessioner. For at blive en endnu skarpere musikere og musikelskere er det utroligt givende at FORSTÅ musik fra mange forskellige vinkler. Det er uanset om det omhandler den historiske kontekst, den teoretiske forståelsesramme eller, mere praktisk, det at kunne noder godt nok til at læse et arrangement eller en kornode fra bladet, så man hurtigere kan lære det! Tag nysgerrigheds-hatten på, og lad os i disse timer sammen dykke ned i musikkens forunderlige verden! 

Musikhorisonter 

Den sidste indgangsvinkel, vi endnu ikke har diskuteret, er den, hvor vi NYDER musik. På musiklinjefaget ønsker vi, at I skal lære en masse ny og spændende musik at kende – og hvem er bedre til at vise jer den musik end… jer? Vi opfordrer derfor til, at I i undervisningen kommer med præsentationer af jeres egen yndlingsmusik, uanset om den er jeres yndlings fordi den er fantastisk, eller fordi den er mærkelig, spændende, skør eller skræmmende. Alt dette suppleres af flere lyttesessioner, hvor vi sammen lytter til, NYDER og diskuterer en masse musik, der både kommer fra underviseren og fra jer selv. Alt sammen for at udvide hinandens musikalske horisonter og give blik for områder af musikkens verdenskort, du måske indtil nu har været blind for! 

Hvad tager du med dig?

Du får opøvet dine evner på dit instrument, får udvidet dit musikalske råderum og får en masse input til, hvad dit instrument kan bruges til. Og så får du det hele prøvet af på et sammenspilshold og bliver en del af et kreativt fællesskab, der måske ender med at række ud over dit højskoleophold.

Det er også et mål med undervisningen, at du får styrket din kreative selvtillid og din skabertrang. Vi skal sammen opleve glæden ved at være i proces, udvikle os og være en del af noget større. 

Musik - Højskole - band
Underviser Matthias

Underviser

Din underviser er Matthias Bjørnestad, der er cand.mag. i Musik- og Religionsvidenskab. Du kan altid spørge ham om hvad som helst – uanset om det er musikhistoriens mærkeligste afkroge, sjove numre at spille til din mormors fødselsdag eller dybdegående filosofiske diskussioner.

Underviser Matthias

Underviser

Din underviser er Matthias Bjørnestad, der er cand.mag. i Musik- og Religionsvidenskab. Du kan altid spørge ham om hvad som helst – uanset om det er musikhistoriens mærkeligste afkroge, sjove numre at spille til din mormors fødselsdag eller dybdegående filosofiske diskussioner.

Elever udtaler

  • YU

    Keramik

    “I chose to stay at Danish folk kigh school because i wanted to learn the language and at the same time become part of a community and help build a community.”

    “The best thing about Gram Højskole is the classes, and the flexibility and willingnes to accept international students. I also like that the students can arrange many things and have an impact on their own daily lives at the school.”

  • Konrad

    Naturkraft

    “Det har været ubeskriveligt det hele, både de gode  og de mindre gode øjeblikke ser jeg kun tilbage på som noget positivt.”

    “Jeg vil virkelig af hele mit hjerte anbefale Gram Højskole – og jeg er ikke en person der siger sådanne ting ofte. Det har været helt fantastisk og især med virksomhedsordning.” 

  • Martin

    Naturkraft

    “Jeg valgte at tage på højskole, fordi jeg gerne ville være en del af et fællesskab der havde til formål lige netop at være det: Et fællesskab. Alle der vælger at gå på højskole, er åbne for nye venskaber og relationer og det giver et helt specielt forhold mellem eleverne.”

    “Det bedste ved Gram Højskole er, hvor meget indflydelse vi får lov til at have på stedet. Vi har fx stået for indretning af baren og fællesstuen og plantningen af træer udenfor. Vi føler os set og hørt, når vi kommer med forslag og idéer.” 

  • Signe

    Keramik

    “Jeg valgte at tage på højskole, for at finde et frirum og lære mig selv bedre at kende. Jeg ville også gerne have muligheden for at fordybe mig i noget andet end skole eller arbejde!”

    “Det bedste ved Gram Højskole er menneskerne! Både lærerne og eleverne en lille men helt fantastisk flok madglade, kreative og fjollede ildsjæle.” 

  • Hiroka

    Hiroka

    Keramik

    “I chose Gram Højskole, because I wanted to find what I like.”

    “When we had spare time, we playes volleyball and watched movies. The most cozy time is talking with my roomies in our room.”

  • Mille

    Naturkraft

    “Jeg valgte at tage på højskole, fordi jeg ville opleve noget i mit sabbatår udover at arbejde, samt lære nyt om mig selv, og noget jeg kan bruge senere i livet.”

    “Det bedste ved Gram Højskole er de venskaber vi danner på tværs af landet og alder. De nye færdigheder vi udvikler på linjefaget og valgfag og de dejlige omgivelser og byen.”

    Galleri

    • Kor Kor
    • Musik Musik
    • Musik Musik
    • Musik og sang Musik og sang
    • Musik Musik
    • Musik og guitar Musik og guitar

      Vi er et erfarent hold af højskolefolk, der laver en højskole bygget på tårnhøj faglighed og ønsket om at gøre vores samfund til et bedre sted.

      Vi ser forskellighed og mangfoldighed som styrker og mener at det gør os stærkere. 

      Kontakt

      © Gram Højskole. Alle rettigheder forbeholdes.