Musik på tværs

Musik på Tværs er et ugekursus, hvor vi arbejder med at spille os frem til det, der forener os i interessen for at spille musik sammen. En arbejdsmetode, der forener os på tværs af genrer, instrumenter, erfaring og alder.

Det handler om at gøre sig fri i sit spil. Det sker ved, at vi lærer forskellige former for adfærd og opmærksomhed i sammenspillet at kende. Det kan være konkrete ting som at lave stemmer, improvisere, skabe variation i harmoni, klang og karakter. Ingen kan eller skal bidrage med det hele, men ved en fælles indsats kan man nå meget langt med denne arbejdsproces. Vi arbejder med udgangspunkt i et repertoire, som alle deltagere kender. I arbejdet indgår forskellige typer af musik, men ikke gennemkomponerede værker eller fastlagte arrangementer. Med en række musikalske eksperimenter og eksempler spiller vi os frem til det der gør, at musikken lykkes og går op i en højere enhed.

Derudover er der morgensamlinger, og fælles foredrag med øvrige kurser på højskolen samt en udflugt til det syd- og sønderjyske område.

Kursusledere: Carl Holst og Poul-Henrik Jensen

Ugens Program

Musik på tværs 

Priser: 

Dobbeltværelse: 5000 kr.

Enkeltværelse: 5500 kr. 

Hvis du tager Musik på tværs samt en af vores andre korte sommerkurser, kan du få begge kurser for: 6000 kr. 

Studenter (på dobbeltværelse): 3500 kr. 

Klaus Pinstrup er mangeårig musiker og violinist indenfor folkemusikgenreren, og bl.a. udgivet albummet ”Solo”. Han er både foredragsholder og workshopleder på kurset.

Klaus lader sig lede af stemningen på stedet og blandt deltagerne både i sine foredrag, som man ikke helt ved hvor ender, og gennem musikken. En ting er sikkert, og det er at stemningen altid er god i hans selskab, og at der skabes herlige musikalske stunder.

Vi er et ungt, men erfarent hold af højskolefolk, der laver en højskole bygget på tårnhøj faglighed og ønsket om at gøre vores samfund til et bedre sted.

Kontakt

© Gram Højskole. Alle rettigheder forbeholdes.  Drevet af: Ideværkstedet.