Musik med rødder

Musikken bliver kaldt Folkemusik, Spillemandsmusik, Roots, Folk og meget, meget mere.

Ja, kært barn har mange navne. Fælles for det hele er, at musikken har rødder i en folkelig tradition. Man kan også sige, at det er Musik med Rødder.

Bliv bedre på dit instrument. Vi arbejder med sammenspillets svære kunst. Vi spiller sammen, lærer om musikforståelse, stemninger og historier om musikken. Vi spiller og lytter. Vi vil lege med musikken, improvisere og arbejde med de forskellige måder at udsmykke melodierne på og gøre den gamle musik til vores. Der arbejdes både med og uden noder.

Det glade musikalske og muntre sammenspil er kursets omdrejningspunkt.

Med afsæt i den danske spillemands- og folkemusik tager vi på en musikalsk rejse, hvor vi besøger Skotland/Irland. Vi spiller reels, jigs, hornpippes mv. og både de klassiske og ukendte sange. Herefter rejser vi over Atlanten i hælene på emigranterne til USA.

Her kan vi møde Oldtime/Bluegrass og folkesange, Cajun fra Mississippiflodens delta og Country fra Nashville, Tennessee. Melodierne vil blive tilpasset deltagerne.

Oplev højskolelivet med fællessang, magiske morgensamlinger, fængslende foredrag og det lune samvær.

Midt på ugen er der en udflugt til Knivsbjerg og Flensborg.

Kaj Bertelsen Harmonika, Shane Donnely Guitar og Sang, Louise Vangsgaard violin.

Læs mere i den tidligere folder for kurset:

Ugens Program

Uge 30 2022

Priser:
Dobbeltværelse: 5000 kr.
Enkeltværelse: 5500 kr.

Hvis du tilmelder dig Musik med Rødder samt en af vores andre korte sommerkurser, kan du få begge kurser for 6000 kr.

Kaj Bertelsen spiller harmonika, guitar og tinwhistle, og han har i over 30 år undervist på kurser og højskoler over det ganske land. Spiller irsk musik i Fairy Hills, og spillemandsmusik i harmonikaklubben Kielgasterne. Han arbejder til som dagligt fri- og
musikskolelærer, og er desuden formand for landsforeningen Danske Harmonikaspillere. Kaj har skrevet bogen ”Elementær ­Musiklære for Rytmisk
Harmonika”.

Louise Ring Vangsgaard har spillet siden barneårene og har en klassisk musikopdragelse i bagagen, men har siden sin første fascination af folkemusikken fordybet sig i både de nordisk og irske musiktraditioner. Hun spiller irsk musik i Tradish og irsk/amerikansk i The Happy River Band, men er desuden kendt fra adskillige sessions på pub´er og festivaler og deltagelse i mange musikalske projekter.

SHANE DONNELLY (Vokal og guitar) er født og opvokset i Limerick, Irland, og har været professionel musiker siden han var 16 år gammel. Han er vokset op som en del af den irske musikscene, og forlod Irland i starten af tyverne. Herefter spillede han sig vej gennem Europa, før han nåede til Danmark. Han flyttede til Danmark for 20 år siden og er blevet en del af folkemusikscenen her. Som Halvdelen af Duoen “Jane & Shane” har han haft en rivende musikalsk karriere, men også i samarbejde med Niels Hausgaard, John Sheahan (The Dubliners), DR UnderholdningsOrkestret & Ålborg Symfoniorkester og mange flere.