Sort sol

Maleriets formfortællinger (dagelev)

At arbejde med linier og former åbner op for et mangfoldigt univers i billederne. Farverne og linjerne, bliver en afgørende medspiller for de rum der “bygges op” i billedet. Man kan blive overrasket særligt hvis man finder ud af hvor stort et spænd man arbejde med mellem det at stramme op og løsne på billedfladen.

Malerikurset handler om hvordan man, kan fremhæve mødet mellem det geometriske og det organiske i billeder. Ligeledes bliver man introduceret til hvordan man kan blive bedre til at variere mønstre og samtidigt arbejde med figurative elementer. Man får mulighed for at registrere hvordan mønstre, linier og flader kan kombineres med forskellige former og den frie penselskrift.

I maleriets processer kan det både være godt med store armbevægelser og samtidigt underbygge maleriprocessen med planlagte variationer, gentagelser af farvede felter og mønstre.

At male er også at få en forståelse af farven, på materialets betingelser. Det handler ikke nødvendigvis om at alting er planlagt på forhånd, men hvordan man kan nå frem til forskelle på billedefladen på flere måder.

På kurset får du mulighed for at opdage og hente mere viden om hvordan.

En uge med højskoleånd og andre goder
Vi mødes hver morgen til spændende morgensamlinger om den Sønderjyske kulturarv, Grundtvig og meget andet godt. På introduktionsaftenen mødes vi til samtalesalon og hygger os med sang og snakke. På højskolesangaftenen bliver du ført længere ind i højskolesangbogens historie og sange.

På og omkring Gram Højskole
På Gram højskole har vi bl.a.et yogarum og vores eget fitnessrum, så du har mulighed for at kompensere lidt for kokkens gode mad. Det er også muligt at gå en tur i den smukke slotspark, tage en morgendukkert i slotssøen, cykle en tur i skovene rundt omkring Gram. (Det er muligt at låne en cykel på Højskolen). I sommerhalvåret kan man desuden bade i Gram Friluftsbad mod en lille skilling.

Gram Slot
Som en del af højskoleopholdet tager vi på besøg på Gram Slot, hvor vi får en rundvisning og hører historien om, hvordan Sanne og Svend Brodersen købte det forfaldne slot og forvandlede det til et regionalt kulturfyrtårn og et at Danmarks største økologiske landbrug.

Ekskursionen – Gram Lergrav
For 10 mio. år siden var en stor del af Sønderjylland dækket af hav. I Gram har vi i sommerhalvåret netop adgang til at udforske den del af historien i det gamle lergrav, hvor rester af havdyr er bevaret, fordi de blev dækket af lag på lag af fint ler. Hvis du er heldig, kan du finde snegle- og muslingeskaller, søpindsvin og hajtænder, som du må tage med hjem.

Vi slutter af med kaffe og kage på ved Gram Slot. 

Generelt
På kurset serveres lækker mad morgen, middag og aften. I pauserne skifter vi henholdsvis mellem frugt, kage og en småkage til aftenkaffen.

Vi slutter ugen af med en festaften – med tilhørende festmenu. Køkkenet på Gram Højskole stiler efter høj kvalitet med fokus på bæredygtighed, lokale råvarer og økologi.

Materialeudgifter er ikke inkluderet i prisen.

Du er altid velkommen til at kontakte os for at høre mere om kurset. Ring på +45 2932 4557 eller send en mail til info@gramhojskole.dk

Skema er vejledende med forbehold for ændringer.

Uge 43

22. – 28. oktober 2023

Pris

Dobbeltværelse: 5000 kr.

Enkeltværelse: 5500 kr.

Dagelev: 4500 kr.

Materialeudgifter er ikke inkluderet i prisen.

Eventuelle rabatter kan ikke kombineres.

Martha

Martha Kramær

Martha Kramær, f. 1974 er uddannet Master of
Fine Arts 2008 fra det Kgl. Danske Kunstakademi i
København.

Hun er aktivt udøvende samtidskunstner, undviser
og beskikket censor ved Det Kgl. Danske
Kunstakademis Billedkunstskolers censorkorps
frem til 2026.

Marthas arbejder indgår I flere private og offentlige
kunstsamlinger. Hun har udført
udsmykningsopgaver og har gennem årene
deltaget i større udstillingssammenhænge i
gallleriregi samt vist værker på flere forskellige
venues og kulturinstitutioner

Læs mere og se Marthas egne værker her: http://www.marthakramaer.dk/

Vi er et erfarent hold af højskolefolk, der laver en højskole bygget på tårnhøj faglighed og ønsket om at gøre vores samfund til et bedre sted.

Vi ser forskellighed og mangfoldighed som styrker og mener at det gør os stærkere. 

Kontakt

© Gram Højskole. Alle rettigheder forbeholdes.