Maleriets farveforvandlinger

Maleriets farveforvandlinger

At arbejde med farver er som at gå på opdagelse.

En ting er hvad det er for nogle farver, der kommer ud af tuben, men det er kun begyndelsen på en længere rejse ud I forståelsen af farverne. Farver kan overraske – særligt hvis man finder ud af hvad farver kan i samspil med hinanden.

Malerikurset handler hvordan man, kan fremhæve farvens klarhed og kvaliteter. Ligeledes bliver man introduceret til hvordan man kan blive bedre til at håndtere farver og farveblandinger. Man får mulighed for at registrere hvordan farverne arter sig  – og dermed få den optimale virkning i billedet.

I maleriets processer kan det både være godt med store armbevægelser, samtidigt med, at det også er nødvendigt at tage planlægge og tage beslutninger. At male er også at få en forståelse af farven, på materialets betingelser. Det handler ikke nødvendigvis om at bruge mange farver, men hvordan man bruger farven på den mest raffinerede måde.

På kurset får du mulighed for at opdage og hente mere viden om hvordan. Kurset er for dem, der vil udfordres og er nysgerrige på at lære og afprøve forskellige tilgange til brug af farven i maleriet.

En uge med højskoleånd, fællesskab og hjemlighed 
Vi mødes hver morgen til spændende og perspektiverende morgensamlinger med afsæt i bl.a. Grundtvig og Kierkegaard, og med højskolesange der både inspirerer og motiver til dagen der kommer. 

Der vil udover morgensamlinger være foredrag, samtalesaloner og sangaftenener, der hver især sikrer os at vi kommer lidt mere indsigtsfulde og bevidste fra Gram Højskole. 

Ugen sluttes af med en fernisering af de forskellige værksteders rum, læring, processer og produkter kombineret med en festlig aften hvor vi spiser ekstra dejlig mad, synger lidt sange og HYGGER os. 

Gram Højskole 
Gram Højskoles bygninger er oprindeligt et gammelt sygehus, så vi har nogle fantastiske lokaler, med store vinduer og fantastisk lysindfald. Ud over nogle lækre værksteder har vi også en veludstyret idrætshal, fitnessrum og yogarum. Vi har fine dobbeltværelser og elsker når man gerne vil dele værelse med hinanden i en uge. 

Vi er omringet af den smukkeste natur og kultur. Gram Slot og slotspark ligger lige på den anden side af vejen, Gram Lergrav ligger blot få kilometer væk, og lige overfor Gram Højskole er der et friluftsbad og et stort idrætscenter. 

Ekskursioner – Gram Slot og Vadehavet 
Tirsdag formiddag drager vi i samlet flok til Gram Slot, hvor vi får en spændende og historisk rundvisning. 

Onsdag er der en lidt længere fælles tur, hvor vi bliver hentet af en bus og kører til Vadehavscenteret. Vi skal have en spændende rundvisning, en smagsprøve af én af specialiteterne fra det Sønderjyske kaffebord og så er der mulighed for at komme ned og dypper tæerne i Vadehavet. 

Vi spiser sundt, flot og godt på Gram Højskole 
Vores køkkenchef, Jørgen og hans fantastiske personale sørger for at vi aldrig går sultne i seng. Med udgangspunkt i sæsonens råvarer fremtryller de lækre smage, smukke farver og sunde kalorier. I pauserne vil der altid være kaffe og the, og skiftevis frugt, kage eller småkager. 

Du er altid velkommen til at kontakte os 
Ring på +45 2932 4557 eller send en mail til info@gramhojskole.dk 

Vi er et levende hus, så skema og program er vejledende med forbehold for ændringer 

Maleriets farveforvandling skema

Uge 31

28. juli – 3. august 2024

Pris
Dobbeltværelse: 5000 kr.
Enkeltværelse: 6000 kr.
Dagelev: 4500 kr.

Materialeudgifter er ikke inkluderet i prisen.

Eventuelle rabatter kan ikke kombineres.

Martha Kramær

Martha Kramær, f. 1974 er uddannet Master of Fine Arts 2008 fra det Kgl. Danske Kunstakademi i København.

Hun er aktivt udøvende samtidskunstner, undviser og beskikket censor ved Det Kgl. Danske Kunstakademis Billedkunstskolers censorkorps frem til 2026.

Marthas arbejder indgår i flere private og offentlige kunstsamlinger. Hun har udført udsmykningsopgaver og har gennem årene deltaget i større udstillingssammenhænge i gallleri-regi samt vist værker på flere forskellige venues og kulturinstitutioner.

Læs mere og se Marthas egne værk her: http://www.marthakramaer.dk/

Vi er et erfarent hold af højskolefolk, der laver en højskole bygget på tårnhøj faglighed og ønsket om at gøre vores samfund til et bedre sted.

Vi ser forskellighed og mangfoldighed som styrker og mener at det gør os stærkere. 

Kontakt

© Gram Højskole. Alle rettigheder forbeholdes.