Vores hverdag er fyldt med forunderlige ting – hvis ellers man får øje på det.
Kurset i maleri handler om hvordan man kan fremhæve det livlige, det stoflige, det farverige i selv de mest enkle motiver. Ligeledes bliver man introduceret til, hvordan man kan blive bedre til at arbejde med størrelsesforhold og formvariationer.
Man får mulighed for at fordybe sig i hvordan det enkle hverdagsmotiv kan udforskes, leges med og varieres på forskellig vis. At arbejde med hverdagens små registreringer kan være en åbning til eller øvelse i en bedre forståelse af det maleriske blik som en særlig opmærksomhed.
Man kan zoome ind på detaljen, arbejde med billedbeskæringer, digte videre på en form. Man kan måske blive overrasket og genfortryllet – Og ovenikøbet kan man eksperimentere med at få noget helt nyt frem på billedfladen.
Det handler om at lære at øjne og fokusere på det enkle og give det et liv, fortælling og betydning med farven og penselskriften. At male er også at få en forståelse af farven, på materialets betingelser. Det handler ikke nødvendigvis om at alting er planlagt på forhånd, men hvordan man kan nå frem til maleriske forskelle på billedefladen på flere måder.
På kurset får du mulighed for at opdage og hente mere viden om hvordan.
Vi mødes hver morgen til spændende morgensamlinger om den Sønderjyske kulturarv, Grundtvig og meget andet godt. På introduktionsaftenen mødes vi til samtalesalon og hygger os med sang og snakke. På højskolesangaftenen bliver du ført længere ind i højskolesangbogens historie og sange.
På Gram højskole har vi bl.a.et yogarum og vores eget fitnessrum, så du har mulighed for at kompensere lidt for kokkens gode mad. Det er også muligt at gå en tur i den smukke slotspark, tage en morgendukkert i slotssøen, cykle en tur i skovene rundt omkring Gram. (Det er muligt at låne en cykel på Højskolen). I sommerhalvåret kan man desuden bade i Gram Friluftsbad mod en lille skilling.
Som en del af højskoleopholdet tager vi på besøg på Gram Slot, hvor vi får en rundvisning og hører historien om, hvordan Sanne og Svend Brodersen købte det forfaldne slot og forvandlede det til et regionalt kulturfyrtårn og et at Danmarks største økologiske landbrug.
Turen går til området i og omkring Ballum, hvor både Kresten Kold, Hans Adolf Brorson og Jens Rosendal har sat spor i mulden.
Christian Lorenzen fra Klægagergaard hopper på bussen og giver os en kulturhistorisk fortælling krydret med sjove og underfundige lokale anekdoter, mens vi kører rundt i området.
Bagefter kører vi til Klægagergaard, hvor vi får en lille smagsprøve på og fortællingen om det sønderjyske kaffebord, det særlige kaffestel og gårdens historie.
På kurset serveres lækker mad morgen, middag og aften. I pauserne skifter vi henholdsvis mellem frugt, kage og en småkage til aftenkaffen.
Vi slutter ugen af med en festaften – med tilhørende festmenu. Køkkenet på Gram Højskole stiler efter høj kvalitet med fokus på bæredygtighed, lokale råvarer og økologi.
Materialeudgifter er ikke inkluderet i prisen.
Du er altid velkommen til at kontakte os for at høre mere om kurset. Ring på +45 2932 4557 eller send en mail til info@gramhojskole.dk
Skemaet er vejledende med forbehold for ændringer.
Pris
Dobbeltværelse: 5000 kr.
Enkeltværelse: 5500 kr.
Dagelev: 4500 kr.
Materialeudgifter er ikke inkluderet i prisen.
Eventuelle rabatter kan ikke kombineres.
Martha Kramær, f. 1974 er uddannet Master of
Fine Arts 2008 fra det Kgl. Danske Kunstakademi i
København.
Hun er aktivt udøvende samtidskunstner, undviser
og beskikket censor ved Det Kgl. Danske
Kunstakademis Billedkunstskolers censorkorps
frem til 2026.
Marthas arbejder indgår I flere private og offentlige
kunstsamlinger. Hun har udført
udsmykningsopgaver og har gennem årene
deltaget i større udstillingssammenhænge i
gallleriregi samt vist værker på flere forskellige
venues og kulturinstitutioner
Læs mere og se Marthas egne værker her: http://www.marthakramaer.dk/
Vi er et dynamisk og erfarent hold af højskolefolk, der laver højskole bygget på høj faglighed og ønsket om at skabe berigende møder mellem mennesker.
Vi ser forskellighed og mangfoldighed som styrker og mener at det gør os stærkere.
© Gram Højskole. Alle rettigheder forbeholdes.