Livshistorier

Du er dig – og du er enestående. Et nutidigt mantra, der kommer i mange variationer, og som vi let lader os besnære af. Det passer bare ikke.
Du er ikke enestående. Og heldigvis for det.For var du ene-stående, så stod du helt selv. Helt alene, uden fortid at læne dig op ad.
Og sådan er det gudskelov ikke. Du er en del af noget større, noget meget større. Du er en del af en familie – en slægt. Og det er dit held.
I dette valgfag skal du se i bakspejlet for at komme fremad. For ved at se bagud i familiens skatkammer af fortællinger, får du mulighed for at gå ind i din
fremtid som et mere farverigt menneske.
Vi går ombord i de anekdoter og historier, der er i alle familiers liv. Ser på, hvad det er, du kommer fra,
hvad der har dannet dig som den person du er, og hvilke historier, der har skabt din families historie.

se dig tilbage og gå fremad ind i dit liv

Er det i moster Mettes migræne, som har hængt som en tung dyne over familieidyllen? Er det Onkels far-vitser, der står som det alt overskyggende familieklenodie? Eller er det oldefars kiste med dametøj oppe på loftet, der er familiens velbevarede hemmelighed?
Du skal ud og være nysgerrig på din families fortællinger. Stille spørgsmål om morfars inderste drømme, da han var ung, grave ned i hvordan det var for farmor at stå som alenemor til 3 teenagere, og alligevel have overskud til at være spejderleder og synge i kor.
Du skal ud i felten for at indsamle din families DNA – finde frem til de historier, der har været med til at danne dig. Finde ud af, hvorfra din verden går. Så du lettere kan afstikke retningen for dit fremtidige liv.
Hvad enten du laver en podcast, skriver en novelle, maler et maleri eller måske påbegynder at skrive en familiekrønike, er målet med din families livsfortællinger at strikke dem ind i dit eget liv, så du aldrig skal være i tvivl om, at du er enestående – sammen med alle de andre.

Vi er et erfarent hold af højskolefolk, der laver en højskole bygget på tårnhøj faglighed og ønsket om at gøre vores samfund til et bedre sted.

Vi ser forskellighed og mangfoldighed som styrker og mener at det gør os stærkere. 

Kontakt

© Gram Højskole. Alle rettigheder forbeholdes.