Læder

Læder – For hånd og ånd

Dette kursus er for dig der drømmer om skabe smukke og anvendelige læderprodukter med egne hænder. Hvad med at lave din egen indkøbsshopper, en kurv til strikketøjet, et etui til værktøjet eller et sleeve til din bærbare computer – mulighederne er mange!

Igennem enkle håndværksteknikker og design vil du opdage at det hverken er svært eller krævende at skabe lækre og langtidsholdbare produkter i dette lækre materiale.

Vi arbejder i vegetabilsk garvet læder med en tykkelse på omkring 1,8 – 2,5 mm. Denne tykkelse betyder, at læderet er relativt nemt og blødt at arbejde med og ikke giver alt for ømme fingerspidser. Jeg vil også medbringe flere hjælperedskaber, som kan hjælpe arbejdet på vej.

Udover at fordybe os i læderhåndværket, skal vi også beskæftige os, med hvordan det at skabe noget med sine hænder, kan bidrage til et godt mentalt helbred og et meningsfuldt liv.

Alle er velkomne og det kræver ingen forudsætninger at være med. Afhængigt af hvilket produkt du gerne vil lave, vil der være en egenbetaling på 100 kr. og opefter. Udover at få et lækkert produkt med hjem, vil du efter kurset være klædt på til at kunne kaste dig ud i nye læder-projekter derhjemme.

Vi arbejder både med hånden og med ånden og minder os selv om, at håndarbejdet ikke kun handler om et flot produkt, men også om glæden ved processen.

En uge med højskoleånd, fællesskab og hjemlighed
Vi mødes hver morgen til spændende og perspektiverende morgensamlinger med afsæt i bl.a. Grundtvig og Kierkegaard, og med højskolesange der både inspirerer og motiver til dagen der kommer.

Der vil udover morgensamlinger være foredrag, samtalesaloner og sangaftenener, der hver især sikrer os at vi kommer lidt mere indsigtsfulde og bevidste fra Gram Højskole.

Ugen sluttes af med en fernisering af de forskellige værksteders rum, læring, processer og produkter kombineret med en festlig aften hvor vi spiser ekstra dejlig mad, synger lidt sange og HYGGER os.

Gram Højskole
Gram Højskoles bygninger er oprindeligt et gammelt sygehus, så vi har nogle fantastiske lokaler, med store vinduer og fantastisk lysindfald. Ud over nogle lækre værksteder har vi også en veludstyret idrætshal, fitnessrum og yogarum. Vi har fine dobbeltværelser og elsker når man gerne vil dele værelse med hinanden i en uge.

Vi er omringet af den smukkeste natur og kultur. Gram Slot og slotspark ligger lige på den anden side af vejen, Gram Lergrav ligger blot få kilometer væk, og lige overfor Gram Højskole er der et friluftsbad og et stort idrætscenter.

Ekskursioner – Gram Slot og Vadehavet
Tirsdag formiddag drager vi i samlet flok til Gram Slot, hvor vi får en spændende og historisk rundvisning.

Onsdag er der en lidt længere fælles tur, hvor vi bliver hentet af en bus og kører til Vadehavscenteret. Vi skal have en spændende rundvisning, en smagsprøve af én af specialiteterne fra det Sønderjyske kaffebord og så er der mulighed for at komme ned og dypper tæerne i Vadehavet.

Vi spiser sundt, flot og godt på Gram Højskole
Vores køkkenchef, Jørgen og hans fantastiske personale sørger for at vi aldrig går sultne i seng. Med udgangspunkt i sæsonens råvarer fremtryller de lækre smage, smukke farver og sunde kalorier. I pauserne vil der altid være kaffe og the, og skiftevis frugt, kage eller småkager.

Du er altid velkommen til at kontakte os
Ring på +45 2932 4557 eller send en mail til info@gramhojskole.dk

Vi er et levende hus, så skema og program er vejledende med forbehold for ændringer

Livshistorie

Uge 26

23. – 29 juni 2024

Pris

Dobbeltværelse: 5000 kr.

Enkeltværelse: 6000 kr.

Dagelev: 4500 kr.

Materialeudgifter er ikke inkluderet i prisen.

Eventuelle rabatter kan ikke kombineres.

Birgitte Kastrup

Birgitte er uddannet håndarbejdslærer og har i mange år vævet hos væverske Hanne Klamer i Sorø. Sideløbende har Birgitte drevet Væveværkstedet. Efter en pause fra håndarbejdet, hvor hun har arbejdet med ledelse, føltes hendes hjerne slidt og det fik hende til at vende tilbage til håndens arbejde. Med et særlig interesse i de mentale sundhedseffekter af at arbejde med hænderne – også kaldet craft psykologi .

Nu driver Birgitte min egen virksomhed ‘Simpelt Håndværk’ og underviser på fuldtid, dels fra hendes lokaler i Sorø og på højskoler og mange andre steder rundt i landet.

For Birgitte er det vigtigt, at mit håndarbejde altid er en kilde til glæde og inspiration. Og at have en anerkendelse af at de udfordringer, som man møder i sit håndarbejde også er en del af den kreative proces. Det mærkes meget tydeligt i det kick og flow, som opstår i en, når udfordringen finder sin løsning.

Instagram: simpelthandvaerk

Website: https://simpelthandvaerk.dk/

Vi er et erfarent hold af højskolefolk, der laver en højskole bygget på tårnhøj faglighed og ønsket om at gøre vores samfund til et bedre sted.

Vi ser forskellighed og mangfoldighed som styrker og mener at det gør os stærkere. 

Kontakt

© Gram Højskole. Alle rettigheder forbeholdes.