Kor

Kor! Syng dig glad

Hvis ideen om at synge fede flerstemmige sange sammen med en samling entusiaster, der vil det lige så meget som du vil. så er kurset lige noget for dig – Ja, så kom med til “Kor!” Syng dig glad”.

På dette kursus vil vi først og fremmest synge en masse kormusik fra et bredt udvalg af genrer – og slutte det hele af med en koncert på festaftenen. Om du elsker klassisk kor eller rytmisk, gospel eller pop, så er kurset noget for dig – vi kommer nemlig bredt rundt!

Under kyndig vejledning og klaverakkompagnement fra underviseren vil vi komme igennem en række forskellige satser, og du kommer garanteret til både at synge noget smukt, noget groovy, noget spændende og nok også noget nostalgisk i løbet af ugen! Under tilmelding er du velkommen til at kommentere forslag til genrer, du kunne være interesseret i – vi kan nok ikke opfylde alle ønsker, men vi vil tage højde for jeres ønsker i planlægningen og i valget af satstyper!

Forløbet er tilrettelagt, så der er plads til alle, uanset niveau. Satserne er af en sværhedsgrad, hvor alle kan være med, og de er alle sammen superfede!
Vi vil desuden arbejde med, hvordan man bruger noder som kor (uanset om man har læst noder før eller ej), og vi vil have en grundig gennemgang af sund stemmebrug og korrekt opvarmning.

Derudover vil et centralt fokus være på, hvordan man skaber et trygt korrum. For dem, der ikke har sunget meget i kor, kan det være ganske grænseoverskridende at skulle synge foran andre, især hvis man skal synge solo, eller er alene om sin stemme. Gennem forskellige øvelser og overvejelser vil vi sammen forsøge at skabe en stemning og et rum, hvor der er plads til at udfordre sig selv, og hvor det ikke gør noget, at man fejler – det er måske endda en fordel!

Så kom som du er, og syng med os – Det gør os glade, så mon ikke også det kan gøre dig glad!

På og omkring Gram Højskole

På Gram højskole har vi bl.a.et yogarum og vores eget fitnessrum, så du har mulighed for at kompensere lidt for kokkens gode mad. Det er også muligt at gå en tur i den smukke slotspark, tage en morgendukkert i slotssøen, cykle en tur i skovene rundt omkring Gram. (Det er muligt at låne en cykel på Højskolen). 

Gram Slot

Som en del af højskoleopholdet tager vi på besøg på Gram Slot, hvor vi får en rundvisning og hører historien om, hvordan Sanne og Svend Brodersen købte det forfaldne slot og forvandlede det til et regionalt kulturfyrtårn og et at Danmarks største økologiske landbrug.

Ekskursionen – Gram Lergrav eller Klæagergaard

Gram Lergrav: For 10 mio. år siden var en stor del af Sønderjylland dækket af hav. I Gram har vi i sommerhalvåret netop adgang til at udforske den del af historien i det gamle lergrav, hvor rester af havdyr er bevaret, fordi de blev dækket af lag på lag af fint ler. Hvis du er heldig, kan du finde snegle- og muslingeskaller, søpindsvin og hajtænder, som du må tage med hjem.

Vi slutter af med kaffe og kage på ved Gram Slot. 

Klæagergaard: Turen går til området i og omkring Ballum, hvor både Kresten Kold, Hans Adolf Brorson og Jens Rosendal har sat spor i mulden.

Christian Lorenzen fra Klægagergaard hopper på bussen og giver os en kulturhistorisk fortælling krydret med sjove og underfundige lokale anekdoter, mens vi kører rundt i området.
Bagefter kører vi til Klægagergaard, hvor vi  får en lille smagsprøve på og fortællingen om det sønderjyske kaffebord, det særlige kaffestel og gårdens historie.

Generelt

På kurset serveres lækker mad morgen, middag og aften. I pauserne skifter vi henholdsvis mellem frugt, kage og en småkage til aftenkaffen.

Vi slutter ugen med af med en festaften – med tilhørende festmenu. Køkkenet på Gram Højskole stiler efter høj kvalitet ned fokus på bæredygtighed, lokale råvarer og økologi.

Du er altid velkommen til at kontakte os for at høre mere om kurset. Ring på +45 2932 4557 eller send en mail til info@gramhojskole.dk

Skema er vejledende med forbehold for ændringer.

Kor! syng dig glad

Uge 27

30. juni – 6. juli 2024

Pris

Dobbeltværelse: 5000 kr.

Enkeltværelse: 6000 kr.

Dagelev: 4500 kr.

Eventuelle rabatter kan ikke kombineres.

Underviser Mathias

Matthias Bjørnestad

Din underviser er Matthias Bjørnestad, som er fast underviser på Gram Højskole. Matthias er cand.mag. i Musikvidenskab og Religionsvidenskab. Han har bred erfaring med indstudering af kor i mange forskellige genrer, og er desuden super interesseret i alt, hvad der har med musik at gøre – så spørg endelig! Matthias akkompagnerer selv sin indstudering på klaver.

Vi er et erfarent hold af højskolefolk, der laver en højskole bygget på tårnhøj faglighed og ønsket om at gøre vores samfund til et bedre sted.

Vi ser forskellighed og mangfoldighed som styrker og mener at det gør os stærkere. 

Kontakt

© Gram Højskole. Alle rettigheder forbeholdes.