Keramik & Svampejagt – Gram Højskole “Classic”

Oplev en uge med noget af det bedste som Gram Højskole kan byde på. Om du får ler under neglende eller trætte ben efter gode og inspirerende ture på jagt efter svampe, så vil du på dette kursus opleve essensen af Gram Højskole.  

Vælg mellem linjerne: Keramik eller Svampejagt

Hver morgen begynder naturligvis med inspirerende morgensamlinger, inden vi slippes fri til enten at gå i keramikværkstedet eller ud på de hemmelige svampesteder i den sønderjyske natur. 

Udover at have undervisning i enten Keramik eller Svampejagt, så mødes vi også på tværs til forskellige arrangementer. Vi skal blandt andet besøge Gram Slot. Vi tager også på tur til Gram lergrav og får et kig tilbage i fortiden.

Højskolens køkken sørger selvfølgelig for, at alle munde bliver mættede med lækre retter bygget på økologiske råvarer fra Gram Slot.

Ugen afsluttes med en festmiddag hvor vi nyder maden og hinandens selskab ud til de små timer på sommeraftenen.

OBS! Det kan være en god ide at have ekstra plads i kufferten til keramik, opskrifter og sanke-fund ved ankomst til højskolen… 🙂

Svampejagt

Kurset ledes med sikker hånd af kok og højskolelærer Nanna Hvitved, og undervisningskøkkenet og tilhørende lokaler vil være base for de forskellige workshops i løbet af ugen. Mandag er der planlagt svampejagt til den nærliggende Stensbæk Plantage. Alle svampe samles og tages med hjem, hvor de i ro og mag bestemmes og klargøres. Frem til onsdag arbejdes i køkkenet med at tilberede, tørre og sylte svampe – og selvfølgelig at smage! Onsdag tager hele holdet på en heldagsudflugt til Rødekro for at sanke i større stil. Undervejs gives også fif til at finde gode sankesteder. Frokost indtages i Ribe og efter en byvandring i den gamle bydel ender vi på Ribe Bryghus til ølsmagning. Torsdag og fredag fortsætter arbejdet i køkkenet med forskellige tilberednings- og konserveringsmetoder, og vi skal smage på det hele og tilbede en menu.

Eftermiddage og aftner bruges på gåture i det efterårsklædte Gram, foredrag, besøg på Gram Slot, sangaftener og hyggelige stunder i højskolens opholdsstuer. Som kursist kan du også benytte dig af højskolens fitness-faciliteter og idrætshal med bl.a. badmintonbaner.

Keramik

Vi vil opholde os på keramikværkstedet langt størstedelen af tiden. Den øvrige tid om eftermiddagen/aftenen bruges på gåture, ekskursioner, foredrag, sangaftener og hygge. Fredag eftermiddag slutter vi af med en præsentation af hinandens værker og efterfølgende holder vi en skøn festmiddag om aftenen.

På keramikholdet vil du i dit møde med stentøj få rig mulighed for at lære materialet at kende, fordybe dig i kreative processer og udfolde dit kunstneriske udtryk. I løbet af ugen vil du blive introduceret til forskellige arbejdsformer og teknikker, så du kan vælge at arbejde videre med netop den arbejdsform, der passer bedst til dit temperament. Lokalerne er store og lyse og indrettet, så der både er mulighed for at kunne modellere, støbe og dreje. Hvis ikke du har drejet i ler før, anbefaler vi at du bruger tiden på at fordybe dig i nogle af de mange andre udtryksformer, da det kan tage lang tid at lære at dreje og ofte kræver tæt vejledning, for at komme godt fra start, og få et resultat, man bliver tilfreds med.

Du vil i løbet af ugen arbejde med noget af højskolens udvalgte stentøj, der både har dreje- og modelleringsegenskaber, for op til 10 kg uden at skulle betale yderligere udgifter. Hvis du laver større eller flere ting, eller vil prøve kræfter med porcelænsler eller arbejde i støbeler, vil det være muligt for tilkøb mod en ekstra materialeudgift. Glasuren til dine værker er inkluderet i prisen på op til de 10 kg stentøj. Glaseres der derudover, vil der blive pålagt et mindre gebyr for glasuren via opmåling af emnet.

Når vi planlægger undervisningen, bestræber vi os på, at du kan få enkelte færdigbrændte emner med hjem efter kurset. Men da stentøj kræver en længere tørreproces, vil det ikke være muligt at brænde og glasere alle dine ting færdigt i løbet af ugen. Der vil derfor blive afholdt en efterfølgende glaseringsdag, hvor du har mulighed for at komme og glasere dine egne ting, når de er blevet brændt 1. gang. Har du ikke mulighed for at komme og glasere, vil det være muligt at lave en aftale om, at underviseren kan hjælpe med at glasere for dig mod beregning. Efterfølgende kan du komme og hente dine færdigbrændte ting på højskolen eller få dem tilsendt ligeledes mod beregning.

Ugens program

Med forbehold for ændringer

Uge 40

2. til 8. oktober 2022

Pris:

5000 for dobbeltværelse

5500 for enkeltværelse

Særpris:

Er du medlem af Ældresagen er der en rabat på 1.000 kr.

Tag to af vores korte kurser for 6.000 kr. 

Praktiske oplysninger

Gram Højskole har store og rummelige dobbeltværelser med pæne, private badeværelser på gangen. Alle værelser har egen håndvask.

Sengetøj/håndklæder kan lejes ved tilmelding.

Vi råder over masser af faciliteter, som er til rådighed i kursets – sparsomme – fritid, f.eks. et helt nyt og veludstyret fitnesslokale, sportshal, fodboldbane, beachvolley, petanque-bane og meget mere.

Vi er et ungt, men erfarent hold af højskolefolk, der laver en højskole bygget på tårnhøj faglighed og ønsket om at gøre vores samfund til et bedre sted.

Kontakt

© Gram Højskole. Alle rettigheder forbeholdes.  Drevet af: Ideværkstedet.