Keramik & Raku

Du vil i løbet af ugen arbejde med noget af højskolens udvalgte stentøj, der både har dreje- og modelleringsegenskaber.

Du kommer særligt til at arbejde med de japanske teknikker Kurinuki og Raku, som er gamle japanske arbejds- og brændingsteknikker indenfor keramikkens verden. Derudover vil du blive introduceret til arbejdet med pladeteknik, som giver dig en masse muligheder i udformning af eksempelvis brugsgenstande. Når først man mestrer denne teknik er der næsten ingen grænser for, hvad man kan lave.

Højskolelærer Nina Søndergaard Stortz vejleder i en bestemt arbejdsmetode, teknik eller brænding, der gør, at du kan få tæt vejledning i netop den metode, der er rettet fokus på i løbet af dagen. Du vil stadig have mulighed for at arbejde selvstændigt med andre teknikker, dog vil dette foregå mere på egen hånd, og uden den samme vejledning, da der ikke er tid til at vejlede flere kursister i mange forskellige teknikker på en gang.

Du vil lære noget om forskellene på at brænde i almindelige el-ovn, og så det at rakubrænde. Vi skal prøve begge dele og slutter ugen af med en udendørs rakubrænding, hvor vi får besøg af gæstelærer Ebbe Dam Nielsen, der har mange års erfaring med forskellige teknikker indenfor rakubrænding.

I kurset er der inkluderet 3 kg stentøjsler, som du arbejder med i løbet af ugen. Glasuren til de 3 kg ler er inkulderet i prisen. Vi bestræber os selvfølgelig på at brænde alle dine ting færdigt i løbet af ugen. I nogle tilfælde kan det dog forekomme, at der er enkelte ting der ikke når at komme ud af ovnen i løbet af ugen, grundet begrænset ovnkapacitet og længere brændingstider. I det tilfælde annoncerer vi en afhentningsdag, hvor I kan komme og hente de resterende værker, når keramikken er færdigbrændt.

Vi vil opholde os på keramikværkstedet en stor del af tiden. Den øvrige tid om eftermiddagen/aftenen bruges på gåture, ekskursioner, foredrag, sangaftener og hygge. På keramikværkstedet vil de første 2 dage primært gå med at få produceret værker i forskellige teknikker. Mens dine emner er i ovnene til 1. brænding i løbet af onsdagen, vil der blive arrangeret en spændende tur ud af huset. Torsdag og fredag vil foregå hhv. på keramikværkstedet og udendørs, hvor du får rig mulighed for at glasere dine emner til 1) en almindelig brænding i el-ovn og 2) en udendørs rakubrænding med gæstelærer Ebbe Dam Nielsen. Fredag eftermiddag slutter vi af med en fernisering, hvor de færdige værker præsenteres og beundres. Efterfølgende holder vi en skøn afslutningsmiddag om aftenen.

Husk gerne en god håndcreme, et forklæde og gammelt bomuldstøj (eller anden påklædning, der kan tåle at komme i kontakt med åbent ild) til Rakubrændingen.

Vi glæder os til at være kreative sammen med dig!

Tøv ikke med at kontakte os, hvis du har spørgsmål. Ring til Gitte på kontoret på 2932 4557 eller skriv til info@gramhojskole.dk. Program for ugen offentliggøres her på siden snarest muligt.

Uge 26

25. juni til 1. juli 2023

Pris

Dobbeltværelse: 5000 kr.

Enkeltværelse: 5500 kr.

Dagelev: 4500 kr.

Herudover en tillægspris ved tilkøb af ekstra ler.

Eventuelle rabatter kan ikke kombineres.

Underviser

Nina Søndergaard Stortz er læreruddannet inden for kreative fag med erfaring inden for design, kunst og keramik. Nina underviser til daglig i keramik på højskolens på både lange og korte kurser.

På kurset møder du også gæstelærer Ebbe Dam. 

Vi er et ungt, men erfarent hold af højskolefolk, der laver en højskole bygget på tårnhøj faglighed og ønsket om at gøre vores samfund til et bedre sted.

Kontakt

© Gram Højskole. Alle rettigheder forbeholdes.  Drevet af: Ideværkstedet.