Keramik – Lær at dreje (venteliste)

På kurset skal vi arbejde med grundlæggende teknikker ved drejeskiven. Drejning er en vanskelig disciplin, men du vil blive introduceret til en række teknikker, der forhåbentlig kan gøre livet lidt nemmere.

Du vil komme til at arbejde med både bundne og mere frie opgaver. Da drejning kræver stor øvelse, vil du også blive udsat for repetitive opgaver, hvor den samme øvelse laves flere gange.

Fejl kommer vi til at lave masser af. Det er derfor vigtigt, at vi kan have det sjovt sammen. Du vil helt sikkert blive frustreret over, at leret ikke vil, som du vil, men du vil også opleve fremskridt, og at du pludselig har lavet en skål, du dagen forinden ikke troede var muligt.

Torsdag skal vi snakke lidt om glasur samt glasere de udvalgte ting, så de er klare til den udendørs rakuglasurbrænding fredag. Fredag slutter vi af med at lave en lille fernisering for de øvrige kursister. Udgangspunktet er, at vi skal lære af hinanden. Derfor vil dine ting også blive gennemgået i plenum, så alle kan få mere viden. Vi vil fokusere på at få de rette teknikker på plads fra start, mere end vi vil fokusere på produktion og færdige resultater. Du skal dog allerede om tirsdagen udvælge to ting, der vil blive forglødt onsdag.

Sideløbende med det tekniske vil vi tale om keramikkens traditioner og historie. Du vil også blive indviet i teorien bag ler og glasur, så du har en idé om, hvorfor materialerne arter sig som de gør. Højskolens keramiklokale er et lyst lokale udstyret med elektriske drejeskiver til alle kursister.

En uge med højskoleånd og andre goder

Vi mødes hver morgen til spændende morgensamlinger om den Sønderjyske kulturarv, Grundtvig og meget andet godt. På introduktionsaftenen mødes vi til samtalesalon og hygger os med sang og snakke. På højskolesangaftenen bliver du ført længere ind i højskolesangbogens historie og sange.

På og omkring Gram Højskole

På Gram højskole har vi bl.a.et yogarum og vores eget fitnessrum, så du har mulighed for at kompensere lidt for kokkens gode mad. Det er også muligt at gå i tur i den smukke slotspark, tage en morgendukket i slotssøen, cykle en tur i skovene rundt omkring Gram. (Det er muligt at låne en cykel på Højskolen). I sommerhalvåret kan man desuden bade i Gram Friluftsbad mod en lille skilling.

Gram Slot

Som en del af højskoleopholdet tager vi på besøg på Gram Slot, hvor vi får en rundvisning og hører historien om, hvordan Sanne og Svend Brodersen købte det forfaldne slot og forvandlede det til et regionalt kulturfyrtårn og et at Danmarks største økologiske landbrug.

Ekskursionen – Gram Lergrav eller Klæagergaard

Gram Lergrav: For 10 mio. år siden var en stor del af Sønderjylland dækket af hav. I Gram har vi i sommerhalvåret netop adgang til at udforske den del af historien i det gamle lergrav, hvor rester af havdyr er bevaret, fordi de blev dækket af lag på lag af fint ler. Hvis du er heldig, kan du finde snegle- og muslingeskaller, søpindsvin og hajtænder, som du må tage med hjem.

Vi slutter af med kaffe og kage på ved Gram Slot. 

Klæagergaard: Turen går til området i og omkring Ballum, hvor både Kresten Kold, Hans Adolf Brorson og Jens Rosendal har sat spor i mulden.

Christian Lorenzen fra Klægagergaard hopper på bussen og giver os en kulturhistorisk fortælling krydret med sjove og underfundige lokale anekdoter, mens vi kører rundt i området.
Bagefter kører vi til Klægagergaard, hvor vi  får en lille smagsprøve på og fortællingen om det sønderjyske kaffebord, det særlige kaffestel og gårdens historie.

Generelt

På kurset serveres lækker mad morgen, middag og aften. I pauserne skifter vi henholdsvis mellem frugt, kage og en småkage til aftenkaffen.

Vi slutter ugen af med en festaften – med tilhørende festmenu. Køkkenet på Gram Højskole stiler efter høj kvalitet med fokus på bæredygtighed, lokale råvarer og økologi.

Materialeudgifter er ikke inkluderet i prisen.

Du er altid velkommen til at kontakte os for at høre mere om kurset. Ring på +45 2932 4557 eller send en mail til info@gramhojskole.dk

Skema er vejledende med forbehold for ændringer.

 

Skema strik

Uge 30

21. – 27. juli

Pris

Dobbeltværelse: 5000 kr.

Enkeltværelse: 6000 kr.

Dagelev: 4500 kr.

Eventuelle rabatter kan ikke kombineres.

Claus Domine Hansen

Claus Domine Hansen

Foto, Flemming Krogh

Uddannet fra Glas- og Keramikskolen på Bornholm, og Den frie Lærerskole i Ollerup.

Undervist på Århus Kunstakademi, højskoler, efterskole, friskole, Den frie Lærerskole, Produktionshøjskole, samt i Norge, Sverige og Estland.

https://domine.dk/

Vi er et erfarent hold af højskolefolk, der laver en højskole bygget på tårnhøj faglighed og ønsket om at gøre vores samfund til et bedre sted.

Vi ser forskellighed og mangfoldighed som styrker og mener at det gør os stærkere. 

Kontakt

© Gram Højskole. Alle rettigheder forbeholdes.