Dreje keramik - Højskole

Keramik – Lær at dreje

På ”Keramik-lær at dreje” bliver du guidet grundigt igennem alle processer fra klump til færdig og brændt skål. 

Vi skal arbejde kreativt, glad og let med leret så du oplever succes med at lære håndværket og oplever skønne timer ved drejeskiven. Der vil være løbende undervisning, oplæg og opgaver som passer til dit niveau og udfordringer, og du har masser af ’øvetid’ ved din helt egen drejeskive i Højskolens skønne og lyse keramik lokale.  At lære at dreje er en proces – en udfordrende, udviklende og UTROLIG skøn proces. 

På kurset har vi fokus på at øve os, grine af fejlene, hjælpe hinanden og prøve igen, når det hele driller! Lige dér, i det rum, lærer man MEST og BEDST. 

Drejning kan være kompliceret og leret vil aldrig det samme hver dag og derfor evaluerer vi løbende, med mildhed og et smil på læben, når vi endnu engang skal øve os i at ”få den klump til at blive lige”.  

I løbet af ugen har vi derfor netop fokus på hvordan vi kan skabe lethed og elegance, selvom alle teknikker ikke sidder helt på rygraden. Vi prioriterer tiden på at lære dig at beherske leret og gøre dig klog på drejeskiven og har knap så meget fokus på produktion – netop derfor skal du vide, at du ikke kommer hjem med et hav af hjemmelavet keramik fra dette kursus. 

Du vil dog få mulighed for at vælge to af dine favoritter ud, som du har produceret i løbet af mandag/tirsdag: Emnerne brænder vi for dig, imens I er ude af huset i løbet af onsdagen.   
 
Torsdag glaserer du dine emner og ugen slutter af med en udendørs rakubrænding fredag. På den måde kan du alligevel tage fine minder med dig hjem.   

En uge med højskoleånd, fællesskab og hjemlighed 
Vi mødes hver morgen til spændende og perspektiverende morgensamlinger med afsæt i bl.a. Grundtvig og Kierkegaard, og med højskolesange der både inspirerer og motiver til dagen der kommer. 

Der vil udover morgensamlinger være foredrag, samtalesaloner og sangaftenener, der hver især sikrer os at vi kommer lidt mere indsigtsfulde og bevidste fra Gram Højskole. 

Ugen sluttes af med en fernisering af de forskellige værksteders rum, læring, processer og produkter kombineret med en festlig aften hvor vi spiser ekstra dejlig mad, synger lidt sange og HYGGER os. 

Gram Højskole 
Gram Højskoles bygninger er oprindeligt et gammelt sygehus, så vi har nogle fantastiske lokaler, med store vinduer og fantastisk lysindfald. Ud over nogle lækre værksteder har vi også en veludstyret idrætshal, fitnessrum og yogarum. Vi har fine dobbeltværelser og elsker når man gerne vil dele værelse med hinanden i en uge. 

Vi er omringet af den smukkeste natur og kultur. Gram Slot og slotspark ligger lige på den anden side af vejen, Gram Lergrav ligger blot få kilometer væk, og lige overfor Gram Højskole er der et friluftsbad og et stort idrætscenter. 

Ekskursioner – Gram Slot og Vadehavet 
Tirsdag formiddag drager vi i samlet flok til Gram Slot, hvor vi får en spændende og historisk rundvisning. 

Onsdag er der en lidt længere fælles tur, hvor vi bliver hentet af en bus og kører til Vadehavscenteret. Vi skal have en spændende rundvisning, en smagsprøve af én af specialiteterne fra det Sønderjyske kaffebord og så er der mulighed for at komme ned og dypper tæerne i Vadehavet. 

Vi spiser sundt, flot og godt på Gram Højskole 
Vores køkkenchef, Jørgen og hans fantastiske personale sørger for at vi aldrig går sultne i seng. Med udgangspunkt i sæsonens råvarer fremtryller de lækre smage, smukke farver og sunde kalorier. I pauserne vil der altid være kaffe og the, og skiftevis frugt, kage eller småkager. 

Du er altid velkommen til at kontakte os 
Ring på +45 2932 4557 eller send en mail til info@gramhojskole.dk 

Vi er et levende hus, så skema og program er vejledende med forbehold for ændringer.

Uge 41

6. – 10. oktober 2024

Pris 
Dobbeltværelse: 5300 kr. 
Enkeltværelse: 6300 kr. 
Dagelev: 4500 kr. 

Materialeudgifter er ikke inkluderet i prisen. 

Eventuelle rabatter kan ikke kombineres. 

Link til tilmelding kommer snart.

Piamaja

Jeg er oprindeligt uddannet pædagog og kunst terapeut- og jeg elsker at undervise og formidle. Jeg synes det er så vidunderligt, at lære mennesker noget der giver glæde og lethed til livet. 

Til daglig underviser jeg i og er indehaver af Værkstedet- et kreativt keramik- og kursussted i Ribe. Værkstedet er det skønneste sted, kun få km. Fra Højskolen i Gram. 

Keramik har været min ultimative passion, som jeg har fordybet mig i siden 1990. Især glasurdelen har min helt egen personlige interesse og jeg elsker alt nørderiet og fordybelse i farverne. 

Men først og fremmest brænder jeg for undervisningen, for dig og det der sker når vi sammen skaber et kreativt rum. 

Piamaja på Facebook

Hjemmeside: www.vaerkstedetribe.dk 

Vi er et erfarent hold af højskolefolk, der laver en højskole bygget på tårnhøj faglighed og ønsket om at gøre vores samfund til et bedre sted.

Vi ser forskellighed og mangfoldighed som styrker og mener at det gør os stærkere. 

Kontakt

© Gram Højskole. Alle rettigheder forbeholdes.