keramik alise kort kursus glace glaze

Keramik – Lær at dreje

Dette kursus er for dig der vil fordybe dig en uge med hænderne begravet i leerets magiske verden. Det er en uge med fokus på teknikkerne i at lære drejeskivens uendelige univers, muligheder og udfordringer at kende. På kurset vil du blive introduceret til de grundlæggende teknikker; æltning, centrering, strækning, drejning og ikke mindst glasering der er Alisa’s speciale.

Du vil både arbejde med rammefaste og lukkede opgaver, og med egne ideer/åbne opgaver.

I arbejdet med at få teknikkerne ind under huden, kommer vi til at lave en masse fejl – heldigvis! For det er gennem fejlene at de største erkendelser ligger. Undervisningsrummet vil til gengæld være kærligt, menneskeligt og rummeligt. Det er gennem gentagelsens pædagogik at læringen lagrs bedst.

Der er fokus på processen og ikke så meget på produktet

Med udgangspunkt i keramikkens historie, “kultur” og natur vil kursisterne få en bredere forståelse for materialets potentialer og muligheder. Derudover vil der i løbet af ugen blive fokus på “craft-psykologiens” påvirkning på det moderne menneskes liv  ift. Fordybelse, koncentration og poetisk/æstiske muligheder for at udtrykke sig.

En uge med højskoleånd og andre goder
Vi mødes hver morgen til spændende morgensamlinger om den Sønderjyske kulturarv, Grundtvig og meget andet godt. På introduktionsaftenen mødes vi til samtalesalon og hygger os med sang og snakke. På højskolesangaftenen bliver du ført længere ind i højskolesangbogens historie og sange.

På og omkring Gram Højskole
På Gram højskole har vi bl.a.et yogarum og vores eget fitnessrum, så du har mulighed for at kompensere lidt for kokkens gode mad. Det er også muligt at gå en tur i den smukke slotspark, tage en morgendukkert i slotssøen, cykle en tur i skovene rundt omkring Gram. (Det er muligt at låne en cykel på Højskolen). I sommerhalvåret kan man desuden bade i Gram Friluftsbad mod en lille skilling.

Gram Slot
Som en del af højskoleopholdet tager vi på besøg på Gram Slot, hvor vi får en rundvisning og hører historien om, hvordan Sanne og Svend Brodersen købte det forfaldne slot og forvandlede det til et regionalt kulturfyrtårn og et at Danmarks største økologiske landbrug.

Ekskursionen – Gram Lergrav eller Klæagergaard
Gram Lergrav: For 10 mio. år siden var en stor del af Sønderjylland dækket af hav. I Gram har vi i sommerhalvåret netop adgang til at udforske den del af historien i det gamle lergrav, hvor rester af havdyr er bevaret, fordi de blev dækket af lag på lag af fint ler. Hvis du er heldig, kan du finde snegle- og muslingeskaller, søpindsvin og hajtænder, som du må tage med hjem.

Vi slutter af med kaffe og kage på ved Gram Slot. 

Klæagergaard: Turen går til området i og omkring Ballum, hvor både Kresten Kold, Hans Adolf Brorson og Jens Rosendal har sat spor i mulden.

Christian Lorenzen fra Klægagergaard hopper på bussen og giver os en kulturhistorisk fortælling krydret med sjove og underfundige lokale anekdoter, mens vi kører rundt i området.
Bagefter kører vi til Klægagergaard, hvor vi  får en lille smagsprøve på og fortællingen om det sønderjyske kaffebord, det særlige kaffestel og gårdens historie.

Generelt

På kurset serveres lækker mad morgen, middag og aften. I pauserne skifter vi henholdsvis mellem frugt, kage og en småkage til aftenkaffen.

Vi slutter ugen af med en festaften – med tilhørende festmenu. Køkkenet på Gram Højskole stiler efter høj kvalitet med fokus på bæredygtighed, lokale råvarer og økologi.

Materialeudgifter er ikke inkluderet i prisen.

Du er altid velkommen til at kontakte os for at høre mere om kurset. Ring på +45 2932 4557 eller send en mail til info@gramhojskole.dk

Skema er vejledende med forbehold for ændringer.

Keramik - lær at dreje skema

Uge 27

30. juni – 6. juli 2024

Pris

Dobbeltværelse: 5000 kr.

Enkeltværelse: 6000 kr.

Dagelev: 4500 kr.

Materialeudgifter er ikke inkluderet i prisen.

Eventuelle rabatter kan ikke kombineres.

Alisa Clausen

Jeg er oprindeligt fra USA og uddannet  keramiker på Syracuse Univesitet med en bachelors i Visual and Performing Arts.  Jeg har arbejdet på The Met museum i 3 forskellige afdelinger.  Jeg var en medlemmer af The 92nd St. Y hvor jeg var altid på drejning kursus. Efter 10 år i centrum af NYCs kunstscene besluttede jeg at starte et nyt eventyr. Jeg tog til søs og havnet efter 5 år om bord i Aabenraa. Jeg modtog mit pottemager svendebrev i 2003 og har siden arbejdet med keramik både fra mit åbent værksted på Krusmølle og derhjemme. Min produktion af stentøj er lille, men. min glasurforskning er stor. Min forskning er blevet bemærket og anerkendt internationalt. Jeg er altid nysgerrig på glasurkemi og kan lige så godt lide videnskaben inden for keramik som formgivningen af  ler.

Jeg tror på, at den frie deling af information skaber en positiv forstærkning mellem mig selv og det keramiske samfund.

Vi er et erfarent hold af højskolefolk, der laver en højskole bygget på tårnhøj faglighed og ønsket om at gøre vores samfund til et bedre sted.

Vi ser forskellighed og mangfoldighed som styrker og mener at det gør os stærkere. 

Kontakt

© Gram Højskole. Alle rettigheder forbeholdes.