Dreje keramik - Højskole

Keramik – Lær at dreje

På kurset her bliver du introduceret til hele processen, der handler om at lære at dreje. Du bliver guidet grundigt igennem alt fra ælteteknikker, til det færdige resultat. Du vil både arbejde med strukturerede opgaver, og få mulighed for at arbejde selvstændigt, så du i løbet af ugen kan blive fortrolig med drejeskiven og stentøjsleret. Højskolens keramiklokaler er lyse og veludstyrede med el-drejeskiver til alle kursister.  

På kurset har vi fokus på at øve os, grine af fejlene, hjælpe hinanden og prøve igen, når det hele driller! 

Når vi øver os i at dreje, er der meget læring i at kigge nærmere på de emner, vi har præsteret at trylle frem. Ved at undersøge vores emner er det ofte her det bliver afsløret, hvad vi især skal være opmærksomme på og arbejde bevidst med, når vi sætter os ved drejeskiven næste gang – måske er der blevet drejet en meget “tung bund” eller en ujævn skærv. Disse udfordringer bliver meget tydelige, når vi ser på emnerne “indefra” og er derfor meget lærerige at se på, når vi vil udvikle os og blive dygtigere. I løbet af ugen har vi derfor netop fokus på at øve os, da det kan tage lang tid at blive dygtig til håndværket! Vi prioriterer tiden tid til at få teknikerne ind under huden, og har knap så meget fokus på produktion – netop derfor skal du vide, at du ikke kommer hjem med et hav af hjemmelavet keramik fra dette kursus.  

Du vil dog få mulighed for at vælge to af dine favoritter ud, som du har produceret i løbet af mandag/tirsdag: Emnerne brænder vi for dig, imens I er ude af huset i løbet af onsdag.  

Torsdag glasere du dine emner og ugen slutter af med en udendørs rakubrænding fredag. På den måde kan du alligevel tage fine minder med dig hjem.  

En uge med højskoleånd og andre goder
Vi mødes hver morgen til spændende morgensamlinger om den Sønderjyske kulturarv, Grundtvig og meget andet godt. På introduktionsaftenen mødes vi til samtalesalon og hygger os med sang og snakke. På højskolesangaftenen bliver du ført længere ind i højskolesangbogens historie og sange.

På og omkring Gram Højskole
På Gram højskole har vi bl.a.et yogarum og vores eget fitnessrum, så du har mulighed for at kompensere lidt for kokkens gode mad. Det er også muligt at gå en tur i den smukke slotspark, tage en morgendukkert i slotssøen, cykle en tur i skovene rundt omkring Gram. (Det er muligt at låne en cykel på Højskolen). I sommerhalvåret kan man desuden bade i Gram Friluftsbad mod en lille skilling.

Gram Slot
Som en del af højskoleopholdet tager vi på besøg på Gram Slot, hvor vi får en rundvisning og hører historien om, hvordan Sanne og Svend Brodersen købte det forfaldne slot og forvandlede det til et regionalt kulturfyrtårn og et at Danmarks største økologiske landbrug.

Ekskursionen – Gram Lergrav eller Klæagergaard
Gram Lergrav: For 10 mio. år siden var en stor del af Sønderjylland dækket af hav. I Gram har vi i sommerhalvåret netop adgang til at udforske den del af historien i det gamle lergrav, hvor rester af havdyr er bevaret, fordi de blev dækket af lag på lag af fint ler. Hvis du er heldig, kan du finde snegle- og muslingeskaller, søpindsvin og hajtænder, som du må tage med hjem.

Vi slutter af med kaffe og kage på ved Gram Slot. 

Klæagergaard: Turen går til området i og omkring Ballum, hvor både Kresten Kold, Hans Adolf Brorson og Jens Rosendal har sat spor i mulden.

Christian Lorenzen fra Klægagergaard hopper på bussen og giver os en kulturhistorisk fortælling krydret med sjove og underfundige lokale anekdoter, mens vi kører rundt i området.
Bagefter kører vi til Klægagergaard, hvor vi  får en lille smagsprøve på og fortællingen om det sønderjyske kaffebord, det særlige kaffestel og gårdens historie.

Generelt

På kurset serveres lækker mad morgen, middag og aften. I pauserne skifter vi henholdsvis mellem frugt, kage og en småkage til aftenkaffen.

Vi slutter ugen af med en festaften – med tilhørende festmenu. Køkkenet på Gram Højskole stiler efter høj kvalitet med fokus på bæredygtighed, lokale råvarer og økologi.

Materialeudgifter er ikke inkluderet i prisen.

Du er altid velkommen til at kontakte os for at høre mere om kurset. Ring på +45 2932 4557 eller send en mail til info@gramhojskole.dk

Skema er vejledende med forbehold for ændringer.

Keramik - lær at dreje skema

Uge 26

23. – 29. juni 2024

Pris

Dobbeltværelse: 5000 kr.

Enkeltværelse: 6000 kr.

Dagelev: 4500 kr.

Materialeudgifter er ikke inkluderet i prisen.

Eventuelle rabatter kan ikke kombineres.

Trine Bruun

Underviser

Trine Bruun Hansen,54 år og uddannet fra Aarhus Kunstakademi, bor i Aalborg, har 3 voksne børn og har sit eget firma Bruuns Keramik, som holder til hos North Urban Art Studio, som er et stort fælles studio med ialt 21 udøvende kunstnere og kunsthåndværkere. Er også tilknyttet teamet på Keramikken på Fokus Aalborg som underviser. 
Hun laver keramik til hverdagen, kopper, skåle, tallerkener, kander, drejet i stentøjsler og brændt til 1250 grader. Hendes ønske og mål er, at hendes produkter bliver brugt hver dag, og at de både er funktionelle og smukke og giver glæde ved dagligt brug.
 

Vi er et erfarent hold af højskolefolk, der laver en højskole bygget på tårnhøj faglighed og ønsket om at gøre vores samfund til et bedre sted.

Vi ser forskellighed og mangfoldighed som styrker og mener at det gør os stærkere. 

Kontakt

© Gram Højskole. Alle rettigheder forbeholdes.