• Keramik, skulpturering
  • Keramik, formgivning

    Keramik – den gode kop

    På kurset skal vi arbejde med grundlæggende teknikker ved drejeskiven. Drejning er en vanskelig disciplin, men du vil blive introduceret til en række teknikker, der forhåbentlig kan gøre livet lidt nemmere.

    Målet er, at du inden ugen er omme har drejet en kop med hank. Koppen er designmæssigt en kompleks størrelse. Vi skal derfor se på og tale om en række færdige keramikkopper. Vi skal skitse, og så skal vi naturligvis forsøge at transformere ideer og skitser til en kop i ler.

    Du vil komme til at arbejde med både bundne og mere frie opgaver. Da drejning kræver stor øvelse, vil du også blive udsat for repetitive opgaver, hvor den samme øvelse laves flere gange.

    Fejl kommer vi til at lave masser af. Det er derfor vigtigt, at vi kan have det sjovt sammen. Du vil helt sikkert blive frustreret over, at leret ikke vil, som du vil, men du vil også opleve fremskridt, og at du pludselig har lavet en kop, du tidligere ikke troede var muligt.

    For at få en hank på koppen skal vi arbejde med kvætsning, ekstrudering og trækning af hanke.

    Da vi kun har 4 dage, bliver det ikke muligt at færdigbrænde de ting vi laver. Du er dog velkommen til at tage dine ubrændte kopper med hjem.

    Sideløbende med det tekniske vil vi tale om keramikkens traditioner og historie. Du vil også blive indviet i teorien bag ler og glasur, så du har en idé om, hvorfor materialerne arter sig som de gør.

    En uge med højskoleånd, fællesskab og hjemlighed
    Vi mødes hver morgen til spændende og perspektiverende morgensamlinger med afsæt i bl.a. Grundtvig og Kierkegaard, og med højskolesange der både inspirerer og motiver til dagen der kommer.

    Der vil udover morgensamlinger være foredr ag, samtalesaloner og sangaftenener, der hver især sikrer os at vi kommer lidt mere indsigtsfulde og bevidste fra Gram Højskole.

    Ugen sluttes af med en fernisering af de forskellige værksteders rum, læring, processer og produkter kombineret med en festlig aften hvor vi spiser ekstra dejlig mad, synger lidt sange og HYGGER os.

    Gram Højskole
    Gram Højskoles bygninger er oprindeligt et gammelt sygehus, så vi har nogle fantastiske lokaler, med store vinduer og fantastisk lysindfald. Ud over nogle lækre værksteder har vi også en veludstyret idrætshal, fitnessrum og yogarum. Vi har fine dobbeltværelser og elsker når man gerne vil dele værelse med hinanden i en uge.

    Vi er omringet af den smukkeste natur og kultur. Gram Slot og slotspark ligger lige på den anden side af vejen, Gram Lergrav ligger blot få kilometer væk, og lige overfor Gram Højskole er der et friluftsbad og et stort idrætscenter.

    Ekskursioner – Gram Slot
    Tirsdag formiddag drager vi i samlet flok til Gram Slot, hvor vi får en spændende og historisk rundvisning af slottets personale og ejere. Vi sørger for at I bliver mætte i både historisk og bogstavelig forstand, da rundvisningen slutter med en lille smagsprøve på det Sønderjyske kaffebord.

    Vi spiser sundt, flot og godt på Gram Højskole
    Vores køkkenchef, Jørgen og hans fantastiske personale sørger for at vi aldrig går sultne i seng. Med udgangspunkt i sæsonens råvarer fremtryller de lækre smage, smukke farver og sunde kalorier. I pauserne vil der altid være kaffe og the, og skiftevis frugt, kage eller småkager.

    Du er altid velkommen til at kontakte os
    Ring på +45 2932 4557 eller send en mail til info@gramhojskole.dk

    Vi er et levende hus, så skema og program er vejledende med forbehold for ændringer. Gram Højskole kan se sig nødsaget til at aflyse kurser, f.eks. ved manglende tilmelding. Aflysningen vil ske senest 14 dage før kursusstart. I dette tilfælde refunderer vi naturligvis alle indbetalte beløb. 

    Uge 48

    25. – 29. november 2024

    Pris
    Dobbeltværelse: 5000 kr.
    Enkeltværelse: 6000 kr.
    Dagelev: 4500 kr.

    Materialeudgifter er ikke inkluderet i prisen.

    Eventuelle rabatter kan ikke kombineres.

    Claus Domine Hansen

    Claus Domine Hansen

    Claus Domine Hansen er uddannet lærer og keramiker. Claus har samlet mere end 20 års undervisningserfaring fra Århus Kunstakademi, højskole, efterskole, friskole, Den frie Lærerskole, produktionshøjskole, samt i Norge, Sverige og Estland.

    Claus har udstillet på anerkendte museer i både Danmark og udlandet, og han er forfatter til ”Håndbog i studiokeramik – teori & teknik”, ”Keramik, kom godt i gang” og ”Koppen og keramikeren” (udk. nov. 2024)

    www.domine.dk

    Fotos: Flemming Krogh

    Vi er et dynamisk og erfarent hold af højskolefolk, der laver højskole bygget på høj faglighed og ønsket om at skabe berigende møder mellem mennesker.

    Vi ser forskellighed og mangfoldighed som styrker og mener at det gør os stærkere. 

    Kontakt

    © Gram Højskole. Alle rettigheder forbeholdes.