Journaling – skab en visuel dagbog

  Kurset er for dig, der elsker papir, dagbogsskrivning og kreativitet. Journaling er en dagbogsmetode, der giver plads til refleksion, selvudvikling og taknemmelighed gennem flotte collager, skriveøvelser og tegning.

  På kurset lærer du, hvordan du laver en visuel dagbog, som du kan bruge til at skrive i og samle på gode minder i. Det giver ro og mindsker stress, når du regelmæssigt skriver om dine tanker og
  følelser. Du får en større bevidsthed om de små og store ting i livet, der er værd at være taknemmelig for.

  Det at lave collager kræver ikke særlige forudsætninger – alle kan være med! Det er en hobby, der er let at have med på rejser og ferier; den kræver ikke megen plads og er billig at komme i gang med. De fleste af de materialer, der bruges på kurset er genbrugsmaterialer, gamle bøger, frimærker, glansbilleder og andre ting, der sætter gang i minder og fantasi. Medbring gerne en notesbog (str. A5) – eller køb en af underviseren – og allerede efter de første par timer er du i gang med din egen visuelle dagbog. Du er også velkommen til at medbringe et lille udvalg af fotos, udklip eller lign., som du vil have ind på siderne i din personlige journal.

  Emner der bl.a. arbejdes med:

  Taknemmelighed og andre positive følelser
  Gode minder – hvorfor er de vigtige for os?
  Beroligelse gennem tegning af mønstre
  Månedscollage med fokus på det gode

  En uge med højskoleånd og andre goder
  Vi mødes hver morgen til spændende morgensamlinger om den Sønderjyske kulturarv, Grundtvig og meget andet godt. På introduktionsaftenen mødes vi til samtalesalon og hygger os med sang og snakke. På højskolesangaftenen bliver du ført længere ind i højskolesangbogens historie og sange.

  På og omkring Gram Højskole
  På Gram højskole har vi bl.a.et yogarum og vores eget fitnessrum, så du har mulighed for at kompensere lidt for kokkens gode mad. Det er også muligt at gå en tur i den smukke slotspark, tage en morgendukkert i slotssøen, cykle en tur i skovene rundt omkring Gram. (Det er muligt at låne en cykel på Højskolen). I sommerhalvåret kan man desuden bade i Gram Friluftsbad mod en lille skilling.

  Gram Slot
  Som en del af højskoleopholdet tager vi på besøg på Gram Slot, hvor vi får en rundvisning og hører historien om, hvordan Sanne og Svend Brodersen købte det forfaldne slot og forvandlede det til et regionalt kulturfyrtårn og et at Danmarks største økologiske landbrug.

  Ekskursionen – Gram Lergrav eller Klæagergaard
  Gram Lergrav: For 10 mio. år siden var en stor del af Sønderjylland dækket af hav. I Gram har vi i sommerhalvåret netop adgang til at udforske den del af historien i det gamle lergrav, hvor rester af havdyr er bevaret, fordi de blev dækket af lag på lag af fint ler. Hvis du er heldig, kan du finde snegle- og muslingeskaller, søpindsvin og hajtænder, som du må tage med hjem.

  Vi slutter af med kaffe og kage på ved Gram Slot. 

  Klæagergaard: Turen går til området i og omkring Ballum, hvor både Kresten Kold, Hans Adolf Brorson og Jens Rosendal har sat spor i mulden.

  Christian Lorenzen fra Klægagergaard hopper på bussen og giver os en kulturhistorisk fortælling krydret med sjove og underfundige lokale anekdoter, mens vi kører rundt i området.
  Bagefter kører vi til Klægagergaard, hvor vi  får en lille smagsprøve på og fortællingen om det sønderjyske kaffebord, det særlige kaffestel og gårdens historie.

  Generelt

  På kurset serveres lækker mad morgen, middag og aften. I pauserne skifter vi henholdsvis mellem frugt, kage og en småkage til aftenkaffen.

  Vi slutter ugen af med en festaften – med tilhørende festmenu. Køkkenet på Gram Højskole stiler efter høj kvalitet med fokus på bæredygtighed, lokale råvarer og økologi.

  Materialeudgifter er ikke inkluderet i prisen.

  Du er altid velkommen til at kontakte os for at høre mere om kurset. Ring på +45 2932 4557 eller send en mail til info@gramhojskole.dk

  Uge 31

  28. juli – 3. august. 2024

  Pris

  Dobbeltværelse: 5000 kr.

  Enkeltværelse: 6000 kr.

  Dagelev: 4500 kr.

  Materialeudgifter er ikke inkluderet i prisen.

  Eventuelle rabatter kan ikke kombineres.

  Link til tilmelding kommer snart!

  Puk Hyllested

  Puk Hyllested er uddannet håndarbejdslærer, 49 år og bor i Næstved. Sideløbende med egen undervisning i broderi, hækling, stempler mm. har hun taget en tre-årig uddannelse i mindfulness og meditation. Hun bruger aktivt sin viden om at skabe beroligende omgivelser og få nervesystemet til at falde til ro, når hun underviser i alle slags håndarbejde.

  Siden 2019 har Puk drevet virksomheden Lær med hjertet, som har fokus på at styrke den mentale sundhed og trivsel gennem craft og flowskabende aktiviteter. Hun er certificeret i craft-psykologi og underviser bl.a. psykisk sårbare, pårørende og mennesker med stress og angst.

  Hun har arbejdet med visuelle dagbøger i mere end 10 år. Både på rejser og til hverdag fylder hun sine journals med collager og gode minder. For Puk er kombinationen af viden om det gode liv og den kreative skaben det vigtigste afsæt i kurser og workshops.

  Hjemmeside
  Facebook
  Instagram 
  LinkedIn

  Vi er et erfarent hold af højskolefolk, der laver en højskole bygget på tårnhøj faglighed og ønsket om at gøre vores samfund til et bedre sted.

  Vi ser forskellighed og mangfoldighed som styrker og mener at det gør os stærkere. 

  Kontakt

  © Gram Højskole. Alle rettigheder forbeholdes.