grafisk

Grafiske udtryk – Dybtryk

For dig der har lyst til at eksperimentere med grafik på et kunstnerisk kursus.

Du bliver undervist i grundlæggende dybtryksteknikker, hvor vi arbejder i spændvidden mellem det klassiske kobbertryk, hvor vi bruger metoden koldnålsradering til at udvikle tryk, og de mere eksperimenterende teknikker som collografi, hvor vi bruger mælkekartoner som trykplade og til sidst “falsk” mesotint, som bliver skabt af sandpapir og lim.

Vi undersøger sammen det potientiale, det ligger i det uventede i arbejdet med den grafiske plade, således at det skabende arbejde kan blive en spændende dialog mellen pladen og skaberen.

Du lærer at komponere et motiv og vi tager udgangspunkt i naturens billedverden. Udover det lærer du om forskellige papirtyper og trykkemetoder og vi fordyber os i detaljen.

Er det første gang du skal have fingrene i tryksværten, får du mulighed for at lære de forskellige processer at kende, men hvis du har erfaring med de grafiske teknikker, så er der undervisning på et professionelt niveau, hvor du bliver udfordret og bakket op. Undervisningen fokuserer på at alle kan få noget ud af det.

Har du lyst til skabe i fællesskab med andre, har du viljen til at fordybe dig og blive inspireret, så er dette kursus for dig. Ugen vil slutte af med en udstilling af det grafiske arbejde og vi evaluerer sammen de spændende resultater.

En uge med højskoleånd og andre goder
Vi mødes hver morgen til spændende morgensamlinger om den Sønderjyske kulturarv, Grundtvig og meget andet godt. På introduktionsaftenen mødes vi til samtalesalon og hygger os med sang og snakke. På højskolesangaftenen bliver du ført længere ind i højskolesangbogens historie og sange.

På og omkring Gram Højskole
På Gram højskole har vi bl.a.et yogarum og vores eget fitnessrum, så du har mulighed for at kompensere lidt for kokkens gode mad. Det er også muligt at gå en tur i den smukke slotspark, tage en morgendukkert i slotssøen, cykle en tur i skovene rundt omkring Gram. (Det er muligt at låne en cykel på Højskolen). I sommerhalvåret kan man desuden bade i Gram Friluftsbad mod en lille skilling.

Gram Slot
Som en del af højskoleopholdet tager vi på besøg på Gram Slot, hvor vi får en rundvisning og hører historien om, hvordan Sanne og Svend Brodersen købte det forfaldne slot og forvandlede det til et regionalt kulturfyrtårn og et at Danmarks største økologiske landbrug.

Ekskursionen – Gram Lergrav eller Klæagergaard
Gram Lergrav: For 10 mio. år siden var en stor del af Sønderjylland dækket af hav. I Gram har vi i sommerhalvåret netop adgang til at udforske den del af historien i det gamle lergrav, hvor rester af havdyr er bevaret, fordi de blev dækket af lag på lag af fint ler. Hvis du er heldig, kan du finde snegle- og muslingeskaller, søpindsvin og hajtænder, som du må tage med hjem.

Vi slutter af med kaffe og kage på ved Gram Slot. 

Klæagergaard: Turen går til området i og omkring Ballum, hvor både Kresten Kold, Hans Adolf Brorson og Jens Rosendal har sat spor i mulden.

Christian Lorenzen fra Klægagergaard hopper på bussen og giver os en kulturhistorisk fortælling krydret med sjove og underfundige lokale anekdoter, mens vi kører rundt i området.
Bagefter kører vi til Klægagergaard, hvor vi  får en lille smagsprøve på og fortællingen om det sønderjyske kaffebord, det særlige kaffestel og gårdens historie.

Generelt

På kurset serveres lækker mad morgen, middag og aften. I pauserne skifter vi henholdsvis mellem frugt, kage og en småkage til aftenkaffen.

Vi slutter ugen af med en festaften – med tilhørende festmenu. Køkkenet på Gram Højskole stiler efter høj kvalitet med fokus på bæredygtighed, lokale råvarer og økologi.

Materialeudgifter er ikke inkluderet i prisen.

Du er altid velkommen til at kontakte os for at høre mere om kurset. Ring på +45 2932 4557 eller send en mail til info@gramhojskole.dk

Skema er vejledende med forbehold for ændringer.

Uge 29

14. – 20. juli 2024

Pris

Dobbeltværelse: 5000 kr.

Enkeltværelse: 6000 kr.

Dagelev: 4500 kr.

Materialeudgifter er ikke inkluderet i prisen.

Eventuelle rabatter kan ikke kombineres.

Lotte Lind

Jeg er uddannet billedkunstner fra Det Kongelige Danske Kunstakademi og arbejder idag som selvstændig kunstner. Mit kunstneriske arbejde består af at undersøge politiske og eksistentielle emner gennen forskellige medier.  Mine specialer er analogt fotografi, grafik og skulptur.

Jeg brænder for den eksperimenterende proces i balance mellem håndværk og konceptudvikling. Mit arbejde lægger stor vægt på fordybelse og omsorg for vores verden med bæredygtighed for øje  –  både socialt og globalt.

Vi er et erfarent hold af højskolefolk, der laver en højskole bygget på tårnhøj faglighed og ønsket om at gøre vores samfund til et bedre sted.

Vi ser forskellighed og mangfoldighed som styrker og mener at det gør os stærkere. 

Kontakt

© Gram Højskole. Alle rettigheder forbeholdes.