kort kursus fotografi bastian

Fotografi

Dette fotografi-kursus er designet med en engagerende og interaktiv tilgang til undervisningen, der fremmer din forståelse af både de tekniske og kompositoriske elementer af fotografiet. Undervisningen omfatter en kombination af oplæg om andre fotografers værker, teoretiske/tekniske lektioner og mest af alt praktiske øvelser og opgaver, som giver dig mere erfaring med dit kamera. Vi afholder forskellige feedbacksessions, hvor vi bliver klogere på fotografiets kompositoriske elementer, hvordan du kan styrke dig eget udtryk.

Her er nogle eksempler på, hvordan undervisningen vil finde sted:

Fotografiets teknik og komposition
Vi vil begynde med en teoretisk lektion, hvor de grundlæggende koncepter inden for fotografiet bliver præsenteret. Dette omfatter visuel præsentation fra underviseren, vigtige begreber som eksponering, komposition, belysning og mere gennemgås, og du lærer, hvordan du behersker dit kamera, så du får de billeder, som du brænder for.

Fotografiske opgaver
Teorien vil blive suppleret med praktiske øvelser og fotografiske opgaver. Du får mulighed for at anvende de lærte teorier i praksis gennem fotograferingsopgaver. Disse opgaver fokuserer på at eksperimentere med forskellige indstillinger i kameraet og arbejde med bestemte kompositionsregler.

Kreative kamera teknikker:
Vi vil eksperimenter med diverse kamera teknikker såsom Kamera Obscura og lys-maling. Disse teknikker understøtter forståelsen af kameraets grundsten på en sjov og lærerig måde som kan bruges til at skabe mange kreative billeder.

Diskussioner og kritik:
Der vil være tid afsat til diskussion og kritik af jeres arbejde. Dette omfatter, at I viser jeres billeder til hinanden og giver konstruktiv feedback. Dette skaber en læringsmiljø, hvor du kan dele din viden, blive inspireret og lære af hinandens perspektiver.

En uge med højskoleånd og andre goder
Vi mødes hver morgen til spændende morgensamlinger om den Sønderjyske kulturarv, Grundtvig og meget andet godt.

På introduktionsaftenen mødes vi til samtalesalon og hygger os med sang og snakke. På højskolesangaftenen bliver du ført længere ind i højskolesangbogens historie og sange.

På og omkring Gram Højskole
På Gram højskole har vi bl.a.et yogarum og vores eget fitnessrum, så du har mulighed for at kompensere lidt for kokkens gode mad. Det er også muligt at gå en tur i den smukke slotspark, tage en morgendukkert i slotssøen, cykle en tur i skovene rundt omkring Gram. (Det er muligt at låne en cykel på Højskolen). 

Gram Slot
Som en del af højskoleopholdet tager vi på besøg på Gram Slot, hvor vi får en rundvisning og hører historien om, hvordan Sanne og Svend Brodersen købte det forfaldne slot og forvandlede det til et regionalt kulturfyrtårn og et at Danmarks største økologiske landbrug.

Ekskursionen – Gram Lergrav eller Klæagergaard
Gram Lergrav: For 10 mio. år siden var en stor del af Sønderjylland dækket af hav. I Gram har vi i sommerhalvåret netop adgang til at udforske den del af historien i det gamle lergrav, hvor rester af havdyr er bevaret, fordi de blev dækket af lag på lag af fint ler. Hvis du er heldig, kan du finde snegle- og muslingeskaller, søpindsvin og hajtænder, som du må tage med hjem.

Vi slutter af med kaffe og kage på ved Gram Slot. 

Klæagergaard: Turen går til området i og omkring Ballum, hvor både Kresten Kold, Hans Adolf Brorson og Jens Rosendal har sat spor i mulden.

Christian Lorenzen fra Klægagergaard hopper på bussen og giver os en kulturhistorisk fortælling krydret med sjove og underfundige lokale anekdoter, mens vi kører rundt i området.
Bagefter kører vi til Klægagergaard, hvor vi  får en lille smagsprøve på og fortællingen om det sønderjyske kaffebord, det særlige kaffestel og gårdens historie.

Generelt

På kurset serveres lækker mad morgen, middag og aften. I pauserne skifter vi henholdsvis mellem frugt, kage og en småkage til aftenkaffen.

Vi slutter ugen af med en festaften – med tilhørende festmenu. Køkkenet på Gram Højskole stiler efter høj kvalitet med fokus på bæredygtighed, lokale råvarer og økologi.

Du er altid velkommen til at kontakte os for at høre mere om kurset. Ring på +45 2932 4557 eller send en mail til info@gramhojskole.dk

Skema er vejledende med forbehold for ændringer.

Uge 27

30. juni – 6. juli 2024

Pris

Dobbeltværelse: 5000 kr.

Enkeltværelse: 6000 kr.

Dagelev: 4500 kr.

Eventuelle rabatter kan ikke kombineres.

Bastian

Bastian Birk Thuesen

Bastian Birk Thuesen er en kreativ professionel, der er uddannet i  Fine Art Photography fra Glasgow School of Art. Efter uddannelsen har han arbejdet både kommercielt og med egne kunstprojekter. Han arbejder med både analog og digital fotografi hvor han forener konceptuelle konstruktioner med kraftfulde visuelle udtryk. Hans kunst trækker stærk inspiration fra menneskets forhold til naturen og den teknologi vi omgiver os med.

Vi er et erfarent hold af højskolefolk, der laver en højskole bygget på tårnhøj faglighed og ønsket om at gøre vores samfund til et bedre sted.

Vi ser forskellighed og mangfoldighed som styrker og mener at det gør os stærkere. 

Kontakt

© Gram Højskole. Alle rettigheder forbeholdes.