Festdanser – her lærer du det hele

Lær at føre, blive ført, og lad musikken forføre dig ud på dansegulvet. Gram Højskole forvandles til et “Ballroom” med undervisning i festdans. Undervisningsmetoden er Dans for 2. Den adskiller sig ved ikke at fokusere på konkrete trin og koreografier, men i stedet på kommunikation og kontakt mellem danserne. Festdans er sjældent baseret på grundtrin og variationer, men i stedet opstår dansen parret imellem.

Du kender sikkert til at en festdans føles meget forskellig alt efter, hvem du danser med. Og det er hele meningen med festdans. Til gengæld kan vi godt arbejde på at blive bedre til festdans. Undervisningen fokuserer her på føring, fællesrytme, fælles stil og bevægelsesmuligheder. 

På kurset låner vi trin og tricks fra forskellige festdanse. Nogen kender du måske i forvejen, andre ikke. Det kunne være danse som almindelig rock, argentinsk tango, cubansk salsa, engelsk vals, sønderjysk quickstep eller danse som du er med til at vælge.

Det interessante ved alle disse forskellige danse er, at de grundlæggende stammer fra den samme form, og derfor lærer man noget om alle danse, når bare man danser en dans.

Du danser med mange forskellige partnere hver dag, og ugen er også fyldt med det traditionelle højskole liv med morgensamlinger, god mad, sang, foredrag og gode samtaler. Flere af aftenerne vil der også være mulighed for at afprøve det netop lærte i en dansecafé eller dansesalon.

Kurset afsluttes med deltagelse i den store årlige høstfest på Gram Slot med dans og levende musik.

At være på Gram Højskole er også at møde nye mennesker, hygge sig og spise god mad med råvarer.

Du er altid velkommen til at kontakte os for at høre mere om kurset. Ring på +45 2932 4557 eller send en mail til info@gramhojskole.dk

Skema er vejledende med forbehold for ændringer.

festdanser

Uge 40

3. til 8. oktober 2023

Pris

Dobbeltværelse: 4000 kr.

Enkeltværelse: 5000 kr.

Dagelev: 3300 kr.

Eventuelle rabatter kan ikke kombineres.

Undervisere

René Clausen, indehaver og udvikler af Dans for 2, mangeårig undervisningserfaring både i kursussammenhæng og til festlige arrangementer.

Tinna Tornberg, danser, klassisk uddannet slagtøjsspiller og musikpædagog

Vi er et erfarent hold af højskolefolk, der laver en højskole bygget på tårnhøj faglighed og ønsket om at gøre vores samfund til et bedre sted.

Vi ser forskellighed og mangfoldighed som styrker og mener at det gør os stærkere. 

Kontakt

© Gram Højskole. Alle rettigheder forbeholdes.