Marthas maleri

Det spejlede rums magi i uge 30 (Resterende pladser er kun dagelev)

Det spejlede rums magi har altid optaget og fascineret os.

I maleriet er spejlinger den bedste anledning til at male det samme – bare på en anden måde.

“Same same but different”  – Men hvad sker der og hvad ser vi I de mange typer spejle der omgiver os ?

Ser man nærmere opdager man muligheden for et ekstra malerisk blik og bevægelse.

Er du optaget af flader der spejler verden omkring dig f.eks. spejlinger i vand og fascineres du af spejlingens visuelle poesi og de bevægelser der opstår i spejlbilleder og vil du lære at oversætte det til dit eget maleri.

Det spejlede rums magi er et kursus i akrylmaleri, hvor vi tager afsæt i og arbejder med spejlingsmotiver på flere forskellige måder.

På kurset får man redskaber til og lærer at arbejde med det spejlede rum i maleriet. Her får man virkelig muligheden for at lære at betragte former på ny. Ofte genopdager man verden i spejlet gengivet i en bevægelse, noget er forskudt og andet ses i et andet lys.

Spejlet fordobler, ændrer og belyser altid noget andet end det vi umiddelbart øjner. 

I spejlingerne opstår også, til tider markante forvrængninger og helt nye bevægelser. 

Velkommen til et kursus i akrylmaleri, hvor du vil blive introduceret for maleriske teknikker og farveøvelser så du kan blive udfordret på at afprøve helt nye former og måder at skabe bevægelse og rum i dit maleri.

En uge med højskoleånd og andre goder
Vi mødes hver morgen til spændende morgensamlinger om den Sønderjyske kulturarv, Grundtvig og meget andet godt. På introduktionsaftenen mødes vi til samtalesalon og hygger os med sang og snakke. På højskolesangaftenen bliver du ført længere ind i højskolesangbogens historie og sange.

På og omkring Gram Højskole
På Gram højskole har vi bl.a.et yogarum og vores eget fitnessrum, så du har mulighed for at kompensere lidt for kokkens gode mad. Det er også muligt at gå i tur i den smukke slotspark, tage en morgendukket i slotssøen, cykle en tur i skovene rundt omkring Gram. (Det er muligt at låne en cykel på Højskolen). I sommerhalvåret kan man desuden bade i Gram Friluftsbad mod en lille skilling.

Gram Slot
Som en del af højskoleopholdet tager vi på besøg på Gram Slot, hvor vi får en rundvisning og hører historien om, hvordan Sanne og Svend Brodersen købte det forfaldne slot og forvandlede det til et regionalt kulturfyrtårn og et at Danmarks største økologiske landbrug.

Ekskursionen
Turen går til området i og omkring Ballum, hvor både Kresten Kold, Hans Adolf Brorson og Jens Rosendal har sat spor i mulden.

Christian Lorenzen fra Klægagergaard hopper på bussen og giver os en kulturhistorisk fortælling krydret med sjove og underfundige lokale anekdoter, mens vi kører rundt i området.
Bagefter kører vi til Klægagergaard, hvor vi  får en lille smagsprøve på og fortællingen om det sønderjyske kaffebord, det særlige kaffestel og gårdens historie.

På kurset serveres lækker mad morgen, middag og aften. I pauserne skifter vi henholdvis mellem frugt, kage og en småkage til aftenkaffen.

Vi slutter ugen med af med en festaften – med tilhørende festmenu. Køkkenet på Gram Højskole stiler efter høj kvalitet ned fokus på bæredygtighed, lokale råvarer og økologi.

Materialeudgifter er ikke inkluderet i prisen.

Du er altid velkommen til at kontakte os for at høre mere om kurset. Ring på +45 2932 4557 eller send en mail til info@gramhojskole.dk

Skema er vejledende med forbehold for ændringer.

Det spejlede rums magi

Uge 30

23. juli – 29. juli 2023

Pris

Dobbeltværelse: 5000 kr.

Enkeltværelse: 5500 kr.

Dagelev: 4500 kr.

Eventuelle rabatter kan ikke kombineres.

Uge 29 + 30

16. juli – 29. juli 2023

Tilbud

Hvis man vælger “Maleriets farveforvandling” i uge 29 og “Det spejlede rums magi” i uge 30 får man det til en reduceret pris.

Dobbeltværelse: 7000 kr.

Enkeltværelse: 7500 kr. 

Dagelev: 6500 kr.

Martha Kramær

Martha Kramær, f. 1974 er uddannet Master of Fine Arts 2008 fra det Kgl. Danske Kunstakademi i København.

Hun er aktivt udøvende samtidskunstner, undviser og beskikket censor ved Det Kgl. Danske Kunstakademis Billedkunstskolers censorkorps frem til 2026.

Marthas arbejder indgår i flere private og offentlige kunstsamlinger. Hun har udført udsmykningsopgaver og har gennem årene deltaget i større udstillingssammenhænge i gallleri-regi samt vist værker på flere forskellige venues og kulturinstitutioner.

Læs mere og se Marthas egne værk her: http://www.marthakramaer.dk/

Vi er et erfarent hold af højskolefolk, der laver en højskole bygget på tårnhøj faglighed og ønsket om at gøre vores samfund til et bedre sted.

Vi ser forskellighed og mangfoldighed som styrker og mener at det gør os stærkere. 

Kontakt

© Gram Højskole. Alle rettigheder forbeholdes.