Broderi, budskaber og “craftivisme”

    Bliv en del af et broderende fællesskab

    Hvor vi skal arbejde med at brodere den aktivistisk poetiske og/eller personlige tekst.

    En uge hvor udtrykket er i fokus derfor er broderiet midlet ikke målet.

    Første del af ugen præsenteres du for og får mulighed for at bidrage til det unikke kunstværk “In a war someone has to die” ved at brodere et lommetørklæde til værket. Værket er on-going og består pt. af 425 lommetørklæder, broderet af mennesker fra hele verden – hver især på deres eget sprog. Ved at gentage den samme sætningen igen og igen på forskellige sprog, fremstår værket som én samlet stemme på tværs af nationalitet, politisk overbevisning, religion, køn og kultur. 

    Hanne Bang er kunstneren bag værket og er ugens kursusleder.

    Læs mere om værket her

    Anden del af ugen skal du arbejde med, at du finder din egen sætning, dit statement, evt. også et billedmotiv, hvor du kan tage udgangspunkt i både den personlige historie og den større såkaldte ”fælles” historie. Broderiet kan med sit ”bløde” udtryk give en tekst både kant og dobbelttydighed.

    Du vil få masser af inspiration ved at blive præsenteret for andre der broderer tekster enten aktivistiske eller personlige, ligesom Hanne vil inspirere dig til at få lavet en personlig tekst og dermed ”et billede” med kant.

    På dette kursus kan alle deltage, da vi bruger frihåndsbroderi, korssting og kædesting, som er lette at lære derfor er ”skønbroderi” ikke nødvendigt.

    En sidegevinst er at broderiet også med sin repetitive og rytmiske handling kan give ro i sindet.

    En uge med højskoleånd og andre goder

    Vi mødes hver morgen til spændende morgensamlinger om den Sønderjyske kulturarv, Grundtvig og meget andet godt. På introduktionsaftenen mødes vi til samtalesalon og hygger os med sang og snakke. På højskolesangaftenen bliver du ført længere ind i højskolesangbogens historie og sange.

    På og omkring Gram Højskole

    På Gram højskole har vi bl.a.et yogarum og vores eget fitnessrum, så du har mulighed for at kompensere lidt for kokkens gode mad. Det er også muligt at gå i tur i den smukke slotspark, tage en morgendukket i slotssøen, cykle en tur i skovene rundt omkring Gram. (Det er muligt at låne en cykel på Højskolen). I sommerhalvåret kan man desuden bade i Gram Friluftsbad mod en lille skilling.

    Gram Slot

    Som en del af højskoleopholdet tager vi på besøg på Gram Slot, hvor vi får en rundvisning og hører historien om, hvordan Sanne og Svend Brodersen købte det forfaldne slot og forvandlede det til et regionalt kulturfyrtårn og et at Danmarks største økologiske landbrug.

    Ekskursionen – Gram Lergrav eller Klæagergaard

    Gram Lergrav: For 10 mio. år siden var en stor del af Sønderjylland dækket af hav. I Gram har vi i sommerhalvåret netop adgang til at udforske den del af historien i det gamle lergrav, hvor rester af havdyr er bevaret, fordi de blev dækket af lag på lag af fint ler. Hvis du er heldig, kan du finde snegle- og muslingeskaller, søpindsvin og hajtænder, som du må tage med hjem.

    Vi slutter af med kaffe og kage på ved Gram Slot. 

    Klæagergaard: Turen går til området i og omkring Ballum, hvor både Kresten Kold, Hans Adolf Brorson og Jens Rosendal har sat spor i mulden.

    Christian Lorenzen fra Klægagergaard hopper på bussen og giver os en kulturhistorisk fortælling krydret med sjove og underfundige lokale anekdoter, mens vi kører rundt i området.
    Bagefter kører vi til Klægagergaard, hvor vi  får en lille smagsprøve på og fortællingen om det sønderjyske kaffebord, det særlige kaffestel og gårdens historie.

    Generelt

    På kurset serveres lækker mad morgen, middag og aften. I pauserne skifter vi henholdsvis mellem frugt, kage og en småkage til aftenkaffen.

    Vi slutter ugen af med en festaften – med tilhørende festmenu. Køkkenet på Gram Højskole stiler efter høj kvalitet med fokus på bæredygtighed, lokale råvarer og økologi.

    Materialeudgifter er ikke inkluderet i prisen.

    Du er altid velkommen til at kontakte os for at høre mere om kurset. Ring på +45 2932 4557 eller send en mail til info@gramhojskole.dk

    Skema er vejledende med forbehold for ændringer.

     

    Skema strik

    Uge 31

    28. juli – 3. august 2024

    Pris

    Dobbeltværelse: 5000 kr.

    Enkeltværelse: 6000 kr.

    Dagelev: 4500 kr.

    Eventuelle rabatter kan ikke kombineres.

    Hanne Bang

    Hanne Bang

    Hanne Bang har arbejdet som kunstner de sidste 30 år. Har udstillet både i udlandet og herhjemme.

    Hanne bor i et bofællesskab udenfor Hillerød, har 2 voksne børn og en hund, elsker udelivet og at isbade. 

    Hanne har masser af undervisingserfaring i maleri, både fra egne kurser og fra højskolelivet. 

    En af Hanne Bangs vigtigste kvaliteter som kunstner, er en veludviklet fornemmelse for aktuelle fænomener og væsentlige træk ved tiden, som hun iscenesætter på måder, der gør dem umulige ikke at forholde sig til. 

    Denne evne er i sig selv bemærkelsesværdig, da der efterhånden ikke er grænser for, hvad mennesker er i stand til at ignorerer – selv om det foregår i deres egen baghave. Dette betyder dog ikke, at værkerne bliver entydige og moraliserende, men alene at man i mødet med værket bliver klar over, at noget vigtigt er på spil, og at vi for at nærme os dette ‘noget’ selv må træde ind på banen og deltage aktivt.

    Læs mere om Hanne og hendes værker på

    Hannebang.com

    www.Hannebang-art.dk

    Vi er et erfarent hold af højskolefolk, der laver en højskole bygget på tårnhøj faglighed og ønsket om at gøre vores samfund til et bedre sted.

    Vi ser forskellighed og mangfoldighed som styrker og mener at det gør os stærkere. 

    Kontakt

    © Gram Højskole. Alle rettigheder forbeholdes.