Ønsker du at blive mere bevidst og opmærksom på dine vaner og handlinger, så du lever et liv med større glæde og tilfredshed?
Kurset er for dig der er nysgerrig på hvilke mekanismer, der spiller ind på dine vaner og handlinger, hvorfor du ofte automatisk gør som du gør, og hvad der skal til for at ændre disse vaner, så du kan tage de valg som er rigtige for dig.
Et 3 ugers forløb med mulighed for læring og udvikling i sit helt eget tempo, hvor du inspireres og motiveres af fællesskabet, højskoleånden og naturen.
På dette kursus har vi tiden med os. Tiden som en vigtig og afgørende faktor til at fastholde opmærksomheden og blive mere bevidste om hvad der nærer og tærer os i livet. Og hvilke erfaringer, opdagelser og erkendelser, der giver næring til vores ønskede livsstil.
Du bliver præsenteret for forskellige teoretiske oplæg med indlagte øvelser, som vi arbejder med i forløbet og får ”masseret mere og mere ind under huden”. Dels gennem tanke-, skrive- og udvekslingsprocesser, men også gennem kropslige oplevelser, hvor vi blandt andet bevæger os i naturen på forskellig vis.
Naturen er nemlig en fantastisk medspiller til at vække vores bevidsthed om vores indre natur i krop og sind. Du inviteres derfor dagligt med på tur, hvor vi lægger arbejdshjernen på hylden for en stund og iklæder os oplevelses- og sansehjernen… og nysgerrigt samt opmærksomt tager nærværet med i hånden. Vi vandrer og balancerer i forskelligt terræn. Gennem den lokale slotspark, skoven, lunden og Gram Å. Her skal vi bl.a. nyde guidede NATURBADE, for eksempel et Himmelbad, Skovbad, Naturlydbad, Solbad, Vandbad… og om aftenen et Stjernebad.
Kort og godt…
Over 3 uger træner og styrker vi ”opmærksomhedsmusklen”, så vi bliver mere bevidste og med et større overblik står stærkere i vores valg af handlinger, som er mere glædelige, hensigtsmæssige og livsbekræftende. Det giver os næring til at tage ansvar for et godt liv og en god livsstil, som igen påvirker vores omgivelser og vores medmennesker.
HER kan du lade UDSIGTEN i…
· de teoretiske oplæg
· naturen
· tiden
· oplevelserne
· fællesskabet
· øvelserne
· højskoleforløbet
give dig INDSIGT i din egen indre verden. I din egen økologi og bæredygtighed. I din egen indre og ydre natur. I din bevidste livsstil.
Læs mere i Bevidst livsstil folderen
En uge med højskoleånd og andre goder
Vi mødes hver morgen til spændende morgensamlinger om den Sønderjyske kulturarv, Grundtvig og meget andet godt. På introduktionsaftenen mødes vi til samtalesalon og hygger os med sang og snakke. På højskolesangaftenen bliver du ført længere ind i højskolesangbogens historie og sange.
På og omkring Gram Højskole
På Gram højskole har vi bl.a.et yogarum og vores eget fitnessrum, så du har mulighed for at kompensere lidt for kokkens gode mad. Det er også muligt at gå i tur i den smukke slotspark, tage en morgendukket i slotssøen, cykle en tur i skovene rundt omkring Gram. (Det er muligt at låne en cykel på Højskolen). I sommerhalvåret kan man desuden bade i Gram Friluftsbad mod en lille skilling.
Gram Slot
Som en del af højskoleopholdet tager vi på besøg på Gram Slot, hvor vi får en rundvisning og hører historien om, hvordan Sanne og Svend Brodersen købte det forfaldne slot og forvandlede det til et regionalt kulturfyrtårn og et at Danmarks største økologiske landbrug.
Ekskursionen – Gram Lergrav eller Klæagergaard
Gram Lergrav: For 10 mio. år siden var en stor del af Sønderjylland dækket af hav. I Gram har vi i sommerhalvåret netop adgang til at udforske den del af historien i det gamle lergrav, hvor rester af havdyr er bevaret, fordi de blev dækket af lag på lag af fint ler. Hvis du er heldig, kan du finde snegle- og muslingeskaller, søpindsvin og hajtænder, som du må tage med hjem.
Vi slutter af med kaffe og kage på ved Gram Slot.
Klæagergaard: Turen går til området i og omkring Ballum, hvor både Kresten Kold, Hans Adolf Brorson og Jens Rosendal har sat spor i mulden.
Christian Lorenzen fra Klægagergaard hopper på bussen og giver os en kulturhistorisk fortælling krydret med sjove og underfundige lokale anekdoter, mens vi kører rundt i området.
Bagefter kører vi til Klægagergaard, hvor vi får en lille smagsprøve på og fortællingen om det sønderjyske kaffebord, det særlige kaffestel og gårdens historie.
Generelt
På kurset serveres lækker mad morgen, middag og aften. I pauserne skifter vi henholdvis mellem frugt, kage og en småkage til aftenkaffen.
Vi slutter ugen med af med en festaften – med tilhørende festmenu. Køkkenet på Gram Højskole stiler efter høj kvalitet ned fokus på bæredygtighed, lokale råvarer og økologi.
Du er altid velkommen til at kontakte os for at høre mere om kurset. Ring på +45 2932 4557 eller send en mail til info@gramhojskole.dk
Pris
Dobbeltværelse: 10.500 kr.
Enkeltværelse: 13.500 kr.
Dagelev: 9.000 kr.
Eventuelle rabatter kan ikke kombineres.
Bliver let begejstret og nyder livet i alle dens udfoldelser, både med strømmen og mod strømmen. Hun forsøger at inddrage naturen så meget som muligt.
Hun har flere uddannelser bag sig, som alle har grobund for hvem hun er i dag, som terapeut.
-Holistisk fysioterapeut
-Naturterapeut
-Kognitiv behandler
-NADA behandler
-Hypnoterapeut
-Mindfulness instruktør
-Qigong instruktør
Vi er et dynamisk og erfarent hold af højskolefolk, der laver højskole bygget på høj faglighed og ønsket om at skabe berigende møder mellem mennesker.
Vi ser forskellighed og mangfoldighed som styrker og mener at det gør os stærkere.
© Gram Højskole. Alle rettigheder forbeholdes.