Akvarel – Natur og landskab

Formålet med denne uge er at bruge naturens skattekammer som inspiration til at fordybe dig i akvarellens magiske univers.

Kurset er for alle der har lyst til at fordybe sig i akvarellens magiske univers og udforske øvelser med vand, farvepigment og papir. Alt sammen med afsæt i naturen.

Akvarelkurset er for dig der har lyst til at arbejde med naturen og landskab som inspiration for dit motiv. Vores arbejdsstation er på højskolen med daglige oplæg omkring teknikker, farvelære, indtryk og udtryk samt tid til indkredsning af emner/motiv.  Du bliver introduceret for basale teknikker – vådt i vådt, vådt på tørt, lasering, graduering og diverse mere eksperimenterende teknikker. Undervejs vil der også være små øvelser i tegning.

Ugen vil bære præg af at forholde sig til akvarelmaleriet ud fra en historisk udvikling – både ift. teknikker og de forskellige perioders udtryk.

Undervisningsrummet vil bære præg af klasseundervisning, oplæg og opgave-rammer samt debat og dialog.

Der vil være løbende reviewing på processerne omkring akvarellens ”sprog”, og der vil skabes et undervisningsrum med et fælles ansvar for at kunne bidrage til fælles bedste ift. de forskellige processer, niveauer og erfaringer.

Udgifter til materialer udover kursusprisen vil forekomme.

En uge med højskoleånd og andre goder
Vi mødes hver morgen til spændende morgensamlinger om den Sønderjyske kulturarv, Grundtvig og meget andet godt. På introduktionsaftenen mødes vi til samtalesalon og hygger os med sang og snakke. På højskolesangaftenen bliver du ført længere ind i højskolesangbogens historie og sange.

På og omkring Gram Højskole
På Gram højskole har vi bl.a.et yogarum og vores eget fitnessrum, så du har mulighed for at kompensere lidt for kokkens gode mad. Det er også muligt at gå en tur i den smukke slotspark, tage en morgendukkert i slotssøen, cykle en tur i skovene rundt omkring Gram. (Det er muligt at låne en cykel på Højskolen). I sommerhalvåret kan man desuden bade i Gram Friluftsbad mod en lille skilling.

Gram Slot
Som en del af højskoleopholdet tager vi på besøg på Gram Slot, hvor vi får en rundvisning og hører historien om, hvordan Sanne og Svend Brodersen købte det forfaldne slot og forvandlede det til et regionalt kulturfyrtårn og et at Danmarks største økologiske landbrug.

Ekskursionen – Gram Lergrav eller Klæagergaard
Gram Lergrav: For 10 mio. år siden var en stor del af Sønderjylland dækket af hav. I Gram har vi i sommerhalvåret netop adgang til at udforske den del af historien i det gamle lergrav, hvor rester af havdyr er bevaret, fordi de blev dækket af lag på lag af fint ler. Hvis du er heldig, kan du finde snegle- og muslingeskaller, søpindsvin og hajtænder, som du må tage med hjem.

Vi slutter af med kaffe og kage på ved Gram Slot. 

Klæagergaard: Turen går til området i og omkring Ballum, hvor både Kresten Kold, Hans Adolf Brorson og Jens Rosendal har sat spor i mulden.

Christian Lorenzen fra Klægagergaard hopper på bussen og giver os en kulturhistorisk fortælling krydret med sjove og underfundige lokale anekdoter, mens vi kører rundt i området.
Bagefter kører vi til Klægagergaard, hvor vi  får en lille smagsprøve på og fortællingen om det sønderjyske kaffebord, det særlige kaffestel og gårdens historie.

Generelt
På kurset serveres lækker mad morgen, middag og aften. I pauserne skifter vi henholdvis mellem frugt, kage og en småkage til aftenkaffen.

Vi slutter ugen med af med en festaften – med tilhørende festmenu. Køkkenet på Gram Højskole stiler efter høj kvalitet ned fokus på bæredygtighed, lokale råvarer og økologi.

Materialeudgifter er ikke inkluderet i prisen.

Du er altid velkommen til at kontakte os for at høre mere om kurset. Ring på +45 2932 4557 eller send en mail til info@gramhojskole.dk

Skema er vejledende med forbehold for ændringer.

Uge 28

7. juli – 13. juli 2024

Pris

Dobbeltværelse: 5000 kr.

Enkeltværelse: 6000 kr.

Dagelev: 4500 kr.

Materialeudgifter er ikke inkluderet i prisen.

Eventuelle rabatter kan ikke kombineres.

Underviser

Billedkunstner Pia Brix-Thomsen.F.1964

Pia er uddannet fra Det Fynske Kunstakademi 1993. Med fokus på tegning og maleri.

Hun har de sidste 30 år markeret sig stærkt på kunstscenen med sine energifyldte og farvemættede abstrakte værker. Især mærker man i hendes værker passionen og talentet for at arbejde med lys og dybde. 

De sidste 10 år har hun også kastet sig over akvarel maleriet, der som hun selv siger, supplerer hendes arbejde med akrylmaleriet rigtigt godt.

Pia har udover sit virke som udøvende kunstner også undervist og vejledt i kreative processer de sidste 30 år. 

Se og læs mere om Pia: www.pia-brix.dk

Vi er et erfarent hold af højskolefolk, der laver en højskole bygget på tårnhøj faglighed og ønsket om at gøre vores samfund til et bedre sted.

Vi ser forskellighed og mangfoldighed som styrker og mener at det gør os stærkere. 

Kontakt

© Gram Højskole. Alle rettigheder forbeholdes.