Tango

Lær at danse argentinsk tango

Har du set nogen danse argentinsk tango og tænk, det vil jeg gerne lære, ….så er muligheden her nu. Argentinsk tango er en improviseret pardans, som handler om kommunikation mellem to personer og den argentinske tango er meget mere end trin, flotte bensving og elegante drejninger. Det er en følelse, en følelse i harmoni med sin partner, en følelse af forelskelse i ca. 3 minutter – hvor musikken spiller.

I denne tid hvor alting går meget stærkt, er der netop brug for fordybelse og ro. Brug for at turde komme ind til sjælen og mod til at åbne op. Dette kan tangoen hjælpe med. Den har også potentiale til at åbne for en helt ny verden, fyldt med sociale relationer. Tangoen kan være med til at udvikle dig som menneske.

Dansen giver samtidigt en bedre balance, både fysisk og psykisk, og er netop endnu en grund til at lære denne dans at kende. Musikken er en vigtig del af tangoen, da den underbygger den følelse der danses – på kurset vil vi danse

til musikken fra ”the golden age” altså musikken fra mellem 1935 til 1955.

Du får her chancen for at gå ind i et rum, hvor det handler om at mærke sin krop. Vi vil arbejde enkelt og grundigt med indføring i tangoens basiselementer, via intens kontakt til sin dansepartner. Du vil lære at bevæge dig synkront med din partner, arbejde med at give og tage imod impulser, som skaber dansen i nuet. Arbejde med balance i egen akse.

Du vil lære din krop at kende

Du vil mærke glæde ved at danse

Du vil få nye venner

Du vil mærke livsglæden boble

Du vil mærke lækkerheds-faktoren i en omfavnelse (abrazo)

Tilmeld dig gerne med en dansepartner. Er det ikke muligt så kom alligevel. Skolen vil koble deltagere sammen parvis. Vi vil arbejde med skift af dansepartner gennem hele ugen.

Vi lægger vægt på, at det skal være sjovt og i en hyggelig atmosfære, når du begiver dig ind i den nye ukendte tangoverden. Det skal være en dejlig følelse at omfavne den argentinske tangos forunderlige favntag. Tangoen skal opleves.

En uge med højskoleånd og andre goder
Vi mødes hver morgen til spændende morgensamlinger om den Sønderjyske kulturarv, Grundtvig og meget andet godt. På introduktionsaftenen mødes vi til samtalesalon og hygger os med sang og snakke. På højskolesangaftenen bliver du ført længere ind i højskolesangbogens historie og sange.

På og omkring Gram Højskole
På Gram højskole har vi bl.a. vores eget fitnessrum, så du har mulighed for at kompensere lidt for kokkens gode mad. Det er også muligt at gå i tur i den smukke slotspark, tage en morgendukket i slotssøen, cykle en tur i skovene rundt omkring Gram. (Det er muligt at låne en cykel på Højskolen). I sommerhalvåret kan man desuden bade i Gram Friluftsbad mod en lille skilling.

Gram Slot
Som en del af højskoleopholdet tager vi på besøg på Gram Slot, hvor vi får en rundvisning og hører historien om, hvordan Sanne og Svend Brodersen købte det forfaldne slot og forvandlede det til et regionalt kulturfyrtårn og et at Danmarks største økologiske landbrug.

Gram Lergrav
For 10 mio. år siden var en stor del af Sønderjylland dækket af hav. I Gram har vi i sommerhalvåret netop adgang til at udforske den del af historien i det gamle lergrav, hvor rester af havdyr er bevaret, fordi de blev dækket af lag på lag af fint ler. Hvis du er heldig, kan du finde snegle- og muslingeskaller, søpindsvin og hajtænder, som du må tage med hjem.

Ekskursionen

Turen går til området i og omkring Ballum, hvor både Kresten Kold, Hans Adolf Brorson og Jens Rosendal har sat spor i mulden.

Christian Lorenzen fra Klægagergaard hopper på bussen og giver os en kulturhistorisk fortælling krydret med sjove og underfundige lokale anekdoter, mens vi kører rundt i området.
Bagefter kører vi til Klægagergaard, hvor vi bliver budt på en lille smagsprøve på og fortællingen om det sønderjyske kaffebord, det særlige kaffestel og gårdens historie.

På kurset serveres lækker mad morgen, middag og aften. I pauserne skifter vi henholdvis mellem frugt, kage og en småkage til aftenkaffen.

Vi slutter ugen med af med en festaften – med tilhørende festmenu. Køkkenet på Gram Højskole stiler efter høj kvalitet ned fokus på bæredygtighed, lokale råvarer og økologi.
Du er altid velkommen til at kontakte os for at høre mere om kurset. Ring på +45 2932 4557 eller send en mail til info@gramhojskole.dk

Uge 22

28. maj – 3. juni 2023

Pris

Dobbeltværelse: 5000 kr.

Enkeltværelse: 5500 kr.

Dagelev: 4500 kr.

Eventuelle rabatter kan ikke kombineres.

Helle Merete Nielsen

Helle er 61 år, bor i Aalborg med min mand.

Med 30 års erfaring som underviser i rytmisk gymnastik, lå det let for Helle at dreje undervisningen over på argentinsk tango, som hun selv begyndte at danse i 2006 sammen med sin mand.

Helle og hendes mand har undervist i tango siden 2010 og herefter er tangoen blevet en stor del af deres liv.

Vi er et dynamisk og erfarent hold af højskolefolk, der laver højskole bygget på høj faglighed og ønsket om at skabe berigende møder mellem mennesker.

Vi ser forskellighed og mangfoldighed som styrker og mener at det gør os stærkere. 

Kontakt

© Gram Højskole. Alle rettigheder forbeholdes.