Bridge og Højskole

Bridge og højskole på Gram Højskole er en uge med masser af bridge (undervisning og turnering) kombineret med traditionel højskole. Det er en fordel at have spillet bridge før, men kommer du for at lære mere og nyt eller måske for at få bedre styr på grundmeldingerne, så er du kommet til det rigtige sted.

Hver dag begynder med morgensamling. Resten af formiddagen er der oftest bridgeundervisning på programmet.

Udover bridge byder kurserne ”Bridge og højskole” på morgensamlinger, højskolesang, foredrag, samtalesalon og foredrag. Midtvejs er der også en halvdagsudflugt, og I får også lejlighed til at høre mere om Gram Slot og højskolens forbindelse hertil.

Bridgeundervisning:

Bridgeundervisningen foregår på to niveauer med mere end 16 deltagere. Bridgeundervisningen tager udgangspunkt i kursisternes kendskab til bridgespillet. Vi dropper den sædvanlige bridgetest, der desuden ikke altid kan afsløre alt. I stedet for udbyder de to undervisere to emner, hvor det ene emne er målrettet den mindre rutinerede del af kursisterne, og det andet emne de mest rutinerede.

De to undervisere skiftes til at udbyde undervisning på hvert af niveauerne, så de i løbet af ugen har haft både de mere og mindre rutinerede flere gange.  Vi kommer med sikkerhed komme omkring kendte emner som det offensive og defensive grundsystem, men der bliver også plads til emner som spilføring, modspil, negative doblinger, kampen om kontrakten, Fjerde farve, eller hvad vi vurderer de tilmeldte kursister kunne have glæde af.

Kursisterne kan frit vælge mellem de udbudte emner fra dag til dag, men kan i tvivlstilfælde spørge underviserne, hvilket emne de får mest ud af at vælge. Du kan deltage på kurset på egen hånd uden en fast makker. Ham eller hende sørger vi så for. Du skal blot have lyst til at lære mere i løbet af en sjov uge i fællesskab med en masse andre bridgespillere. I kan selvfølgelig også deltage som makkerpar. Makkerpar skilles ikke ad. Har du spørgsmål til bridgeundervisningen, så kontakt højskolen, og de vil henvise jer til en af underviserne.

På en typisk uge spilles vi tre til fire bridgeturneringer alt efter højskolens program. Spiller du i en bridgeklub under Danmarks Bridgeforbund må du derfor gerne oplyse dit medlemsnummer ved tilmelding, for så får dine undervisere bedre indblik i, hvilke kursister der har meldt sig til kurset.

En uge med højskoleånd, fællesskab og hjemlighed
Vi mødes hver morgen til spændende og perspektiverende morgensamlinger med afsæt i bl.a. Grundtvig og Kierkegaard, og med højskolesange der både inspirerer og motiver til dagen der kommer.

Der vil udover morgensamlinger være foredr ag, samtalesaloner og sangaftenener, der hver især sikrer os at vi kommer lidt mere indsigtsfulde og bevidste fra Gram Højskole.

Ugen sluttes af med en fernisering af de forskellige værksteders rum, læring, processer og produkter kombineret med en festlig aften hvor vi spiser ekstra dejlig mad, synger lidt sange og HYGGER os.

Gram Højskole
Gram Højskoles bygninger er oprindeligt et gammelt sygehus, så vi har nogle fantastiske lokaler, med store vinduer og fantastisk lysindfald. Ud over nogle lækre værksteder har vi også en veludstyret idrætshal, fitnessrum og yogarum. Vi har fine dobbeltværelser og elsker når man gerne vil dele værelse med hinanden i en uge.

Vi er omringet af den smukkeste natur og kultur. Gram Slot og slotspark ligger lige på den anden side af vejen, Gram Lergrav ligger blot få kilometer væk, og lige overfor Gram Højskole er der et friluftsbad og et stort idrætscenter.

Ekskursioner – Gram Slot
Tirsdag formiddag drager vi i samlet flok til Gram Slot, hvor vi får en spændende og historisk rundvisning af slottets personale og ejere. Vi sørger for at I bliver mætte i både historisk og bogstavelig forstand, da rundvisningen slutter med en lille smagsprøve på det Sønderjyske kaffebord.

Vi spiser sundt, flot og godt på Gram Højskole
Vores køkkenchef, Jørgen og hans fantastiske personale sørger for at vi aldrig går sultne i seng. Med udgangspunkt i sæsonens råvarer fremtryller de lækre smage, smukke farver og sunde kalorier. I pauserne vil der altid være kaffe og the, og skiftevis frugt, kage eller småkager.

Du er altid velkommen til at kontakte os
Ring på +45 2932 4557 eller send en mail til info@gramhojskole.dk

Vi er et levende hus, så skema og program er vejledende med forbehold for ændringer

Skema

Uge 33

12. – 16. august 2024

Pris
Dobbeltværelse: 5000 kr.
Enkeltværelse: 6000 kr.
Dagelev: 4500 kr.

Materialeudgifter er ikke inkluderet i prisen.

Eventuelle rabatter kan ikke kombineres.

Undervisere

Jacob Røn

Peter, med-underviser

Peter Nielsen – medunderviser

Vi er et dynamisk og erfarent hold af højskolefolk, der laver højskole bygget på høj faglighed og ønsket om at skabe berigende møder mellem mennesker.

Vi ser forskellighed og mangfoldighed som styrker og mener at det gør os stærkere. 

Kontakt

© Gram Højskole. Alle rettigheder forbeholdes.