Giver det mening for dig, når du oplever ting tage form, og du ser dem vokse frem i hænderne på dig? Er du vild med at fordybe dig i også meget langsommelige kreative processer? Gør farver, stoffer og garner dig særlig glad? Og vil du gerne dykke ned i broderiets mangfoldige muligheder og udtryk? Så er dette broderikursus noget for dig!
Kurset vil præsentere forskellige broderiteknikker og deres anvendeligheder: tællesyning (korssting og petitpoint), der er optimale sting til grafiske mønstre, og udvalgte frie sting, der er særligt velegnede til tekst og billeder. Du vil få mulighed for at prøve de forskellige teknikker af med mindre broderiarbejder, der kan bruges som indsatser til tasker, notesbøger eller som smykker mm. Jeg vil medbringe flere praktiske eksempler på, hvordan broderierne kan indgå i forskellige brugsgenstande, ligesom jeg vil dele ud af mine symønstre og -vejledninger til dem.
Vi vil se, hvordan kunst og kunsthåndværk inden for helt andre genrer end broderi (eller tekstiler) kan være inspirerende for broderimotiver, og vi vil arbejde med at overføre egne ideer til oplæg for broderi.
Uanset om du allerede er passioneret brodøse eller håber på at blive det, kan du deltage i kurset: for de uøvede vil der være introduktion til sting, mens de øvede kan gå direkte i gang med at brodere.
På kurset udleveres mindre stofstykker til
– et korsstingsbroderi på aida (7.2)
– et petitpoint-broderi på hør (10-12 tråd)
– to mindre frie sting-broderier på hør
– samt mønstre, syvejledninger mm.
Dette udgør den faste materialepris på 150 kr. Derudover vil det i et vist omfang være muligt at købe mere stof, overførsler mm.
Medbring selv: garn, nåle med og uden spids samt broderisaks. OBS: Vi kommer til at sy småt, så det vil være en god ide også at medbringe luplampe, lupbriller el. lign.
En uge med højskoleånd, fællesskab og hjemlighed
Vi mødes hver morgen til spændende og perspektiverende morgensamlinger med afsæt i bl.a. Grundtvig og Kierkegaard, og med højskolesange der både inspirerer og motiver til dagen der kommer.
Der vil udover morgensamlinger være foredr ag, samtalesaloner og sangaftenener, der hver især sikrer os at vi kommer lidt mere indsigtsfulde og bevidste fra Gram Højskole.
Ugen sluttes af med en fernisering af de forskellige værksteders rum, læring, processer og produkter kombineret med en festlig aften hvor vi spiser ekstra dejlig mad, synger lidt sange og HYGGER os.
Gram Højskole
Gram Højskoles bygninger er oprindeligt et gammelt sygehus, så vi har nogle fantastiske lokaler, med store vinduer og fantastisk lysindfald. Ud over nogle lækre værksteder har vi også en veludstyret idrætshal, fitnessrum og yogarum. Vi har fine dobbeltværelser og elsker når man gerne vil dele værelse med hinanden i en uge.
Vi er omringet af den smukkeste natur og kultur. Gram Slot og slotspark ligger lige på den anden side af vejen, Gram Lergrav ligger blot få kilometer væk, og lige overfor Gram Højskole er der et friluftsbad og et stort idrætscenter.
Ekskursioner – Gram Slot
Tirsdag formiddag drager vi i samlet flok til Gram Slot, hvor vi får en spændende og historisk rundvisning af slottets personale og ejere. Vi sørger for at I bliver mætte i både historisk og bogstavelig forstand, da rundvisningen slutter med en lille smagsprøve på det Sønderjyske kaffebord.
Vi spiser sundt, flot og godt på Gram Højskole
Vores køkkenchef, Jørgen og hans fantastiske personale sørger for at vi aldrig går sultne i seng. Med udgangspunkt i sæsonens råvarer fremtryller de lækre smage, smukke farver og sunde kalorier. I pauserne vil der altid være kaffe og the, og skiftevis frugt, kage eller småkager.
Du er altid velkommen til at kontakte os
Ring på +45 2932 4557 eller send en mail til info@gramhojskole.dk
Vi er et levende hus, så skema og program er vejledende med forbehold for ændringer. Gram Højskole kan se sig nødsaget til at aflyse kurser, f.eks. ved manglende tilmelding. Aflysningen vil ske senest 14 dage før kursusstart. I dette tilfælde refunderer vi naturligvis alle indbetalte beløb.
Pris
Dobbeltværelse: 5000 kr.
Enkeltværelse: 6000 kr.
Dagelev: 4500 kr.
Eventuelle rabatter kan ikke kombineres.
Tonja Rosenblad er cand.mag. i spansk og kunsthistorie og har en lang undervisningskarriere bag sig inden for gymnasieskolen. Interessen for kunst og sprog lader sig ikke skjule, når hun som Protestbrodøsen og kreaktivist udstiller sine samfundskritiske broderede værker. Når man som Tonja både har en stor veneration for maleriet og for tekstilområdet generelt, er det nærliggende at kaste sig passioneret over broderiet. Ud over den mere protest-aktivistiske tilgang til broderi underviser Tonja også i det, som hun selv kalder ”pænt broderi”, og som ofte finder sin inspiration i kunst- og designhistorien. Instagram: Protestbrodererske
Vi er et dynamisk og erfarent hold af højskolefolk, der laver højskole bygget på høj faglighed og ønsket om at skabe berigende møder mellem mennesker.
Vi ser forskellighed og mangfoldighed som styrker og mener at det gør os stærkere.
Lange kurser
© Gram Højskole. Alle rettigheder forbeholdes.