• Gram Højskole Tufting
 • Gram Højskole Tufting
 • Gram Højskole Tufting
 • Gram Højskole Tufting
 • Gram Højskole Tufting
 • Gram Højskole Tufting
 • Gram Højskole Tufting

  Tufting

  Kom og tuft dine helt egne og unikke vægtæpper!

  Tufting er et gammelt håndværk, som de fleste måske kender fra ryatæpper. Redskabet er den hånddrevne danellanål, som er en dansk opfindelse.

  Tufting foregår ved, at du først tegner dit motiv på udspændt hessian på en ramme. Dernæst tufter du motivet med garn og en danellanål, som laver løkker på den anden side af hessianet, som så bliver til dit vægtæppe.

  Efter en kort introduktion til de basale teknikker indenfor tufting, skal du tufte dit eget vægtæppe. Her vil du blive vejledt i valg af motiv og farver,

  og du vil også undervejs i hele kurset blive præsenteret for og vejledt ift. andre teoridele så som forskellige garntyper og effekter, løkkernes længde, frynser osv.

  Hvis du kunne tænke dig at prøve kræfter med og udtrykke dig i et anderledes håndværk end de mere gængse som maling, strikning og syning, så er tufting måske noget for dig. Det kræver ingen forudsætninger at tufte. ALLE kan lære at tufte.

  Tufting er meget mere end kun vægtæpper. Du kan tufte motiv til en mulepose, pynt, potteskjulere osv. Mulighederne er mange, og udover at tufting skaber hurtige resultater, giver det også en ro og fordybelse, som kan have en ren meditativ effekt på dig.

  En uge med højskoleånd, fællesskab og hjemlighed
  Vi mødes hver morgen til spændende og perspektiverende morgensamlinger med afsæt i bl.a. Grundtvig og Kierkegaard, og med højskolesange der både inspirerer og motiver til dagen der kommer.

  Der vil udover morgensamlinger være foredr ag, samtalesaloner og sangaftenener, der hver især sikrer os at vi kommer lidt mere indsigtsfulde og bevidste fra Gram Højskole.

  Ugen sluttes af med en fernisering af de forskellige værksteders rum, læring, processer og produkter kombineret med en festlig aften hvor vi spiser ekstra dejlig mad, synger lidt sange og HYGGER os.

  Gram Højskole
  Gram Højskoles bygninger er oprindeligt et gammelt sygehus, så vi har nogle fantastiske lokaler, med store vinduer og fantastisk lysindfald. Ud over nogle lækre værksteder har vi også en veludstyret idrætshal, fitnessrum og yogarum. Vi har fine dobbeltværelser og elsker når man gerne vil dele værelse med hinanden i en uge.

  Vi er omringet af den smukkeste natur og kultur. Gram Slot og slotspark ligger lige på den anden side af vejen, Gram Lergrav ligger blot få kilometer væk, og lige overfor Gram Højskole er der et friluftsbad og et stort idrætscenter.

  Ekskursioner – Gram Slot
  Tirsdag formiddag drager vi i samlet flok til Gram Slot, hvor vi får en spændende og historisk rundvisning af slottets personale og ejere. Vi sørger for at I bliver mætte i både historisk og bogstavelig forstand, da rundvisningen slutter med en lille smagsprøve på det Sønderjyske kaffebord.

  Vi spiser sundt, flot og godt på Gram Højskole
  Vores køkkenchef, Jørgen og hans fantastiske personale sørger for at vi aldrig går sultne i seng. Med udgangspunkt i sæsonens råvarer fremtryller de lækre smage, smukke farver og sunde kalorier. I pauserne vil der altid være kaffe og the, og skiftevis frugt, kage eller småkager.

  Du er altid velkommen til at kontakte os
  Ring på +45 2932 4557 eller send en mail til info@gramhojskole.dk

  Vi er et levende hus, så skema og program er vejledende med forbehold for ændringer

  Uge 43

  21. – 25. oktober 2024

  Pris
  Dobbeltværelse: 5000 kr.
  Enkeltværelse: 6000 kr.
  Dagelev: 4500 kr.

  Materialeudgifter er ikke inkluderet i prisen.

  Eventuelle rabatter kan ikke kombineres.

  Cathrine Svarre

  Cathrine Svarre

  Underviser Cathrine Svarre har altid været kreativ, men hun havde aldrig fundet et håndværk, som lige var hende så som strikning, syning osv., da hun synes, det var for svært. For tre år siden fandt danellanålen sin vej til hende, og fra den dag af var hun bidt. Udover glæden ved at skabe og udtrykke sig med garn ved at tufte vægtæpper og andre værker, elsker hun den ro og fordybelse, tufting giver. 

  Cathrine er opvokset i Vejle, men hun bor med sin mand og to børn på Frederiksberg. Her er stuen fyldt med kasser af garn, væggene af tuftede vægtæpper og tuftebordet, hvor hun træder ind i sin lille tufteboble og for en stund glemmer alt om hverdagens hamsterhjul. Hun har 18 års erfaring som folkeskolelærer, og hun har også stor erfaring med at at undervise i tufting, og du kan derfor forvente at få konstruktiv vejledning både ift. valg af motiv samt undervejs i tufteprocessen.

  Cathrine har Instagramprofilen @t_u_f_t_e_d_l_o_v_e, hvor du kan finde inspiration og masser af gode tuftetips.

  Vi er et erfarent hold af højskolefolk, der laver en højskole bygget på tårnhøj faglighed og ønsket om at gøre vores samfund til et bedre sted.

  Vi ser forskellighed og mangfoldighed som styrker og mener at det gør os stærkere. 

  Kontakt

  © Gram Højskole. Alle rettigheder forbeholdes.