Syning – de grundlæggende principper

Dette sykursus er for dig som altid har ønsket at komme igang med at sy dit eget tøj, men er tvivl om hvordan. Måske syr du allerede lidt, men har brug for inspiration eller at få styr på håndværket.

Vi gennemgår grundlæggende materialer, modeludvikling, tilretning og syteknikker – altså du lærer hvordan man går fra en idé til et færdigt produkt.

Vi arbejder ud fra enkle modeller, som giver dig en grundforståelse af mønster og modeludvikling.  Undervisningen foregår med fælles introduktion, men mest individuelt hvor jeg hjælper på vej til et godt resultat.  Måske har du lyst til at fordybe dig i at lave en god grundmodel efter dine egne mål eller måske du har mere mod på at sy fra standardmønstre eller også  har du noget tøj i skabet som trænger til en omforandring eller reparation.

Vi kommer i kurset også ind på bæredygtighed, genbrug og upcycling, som er vigtige elementer i at passe på vores klode. I vil få en introduktion til hvilke muligheder der er som forbruger og syer, for at bakke op om det fælles ansvar vi har.

Kun fantasien sætter grænser og har du lyst til skabe i fællesskab med andre og finde din indre designer frem, så er dette lige noget for dig. Du kan være med i kurset på alle niveauer og du vil kunne komme hjem med en pose syhåndværk og ny inspiration.

Vi stiller prøvestof til rådighed, men hvis du har lyst til sy i noget specielt stof, så tag gerne det med.  Til kurset skal du medbringe egen symaskine.

Vi skal selvfølgelig også mødes hver morgen til spændende morgensamlinger, og vi mødes til samtalesalon og sangaften med masser af gode højskolesange.

På kurset serveres lækker mad morgen, middag og aften. Vi slutter ugen med af med en festaften – med tilhørende festmenu. Køkkenet på Gram Højskole stiler efter høj kvalitet ned fokus på bæredygtighed, lokale råvarer og økologi.

Du er altid velkommen til at kontakte os for at høre mere om kurset. Ring på +45 2932 4557 eller send en mail til info@gramhojskole.dk

Uge 18

30. april – 6. maj 2023

Pris

Dobbeltværelse: 5000 kr.

Enkeltværelse: 5500 kr.

Dagelev: 4500 kr.

Eventuelle rabatter kan ikke kombineres.

Lotte Lind – underviser

Lotte Lind er uddannet skrædder, med speciale i konstruktion. Lotte har arbejdet som skrædder på et herreskrædderi, hvor håndværket har stået i centrum og efterfølgende som chefkonstruktør for designer Stine Goya , hvor hun har stået for at gå ind i ideer og gøre dem til noget virkeligt der manifesterer sig i verden.

Udover det er Lotte uddannet billedkunstner fra Det Kongelige Danske Kunstakademi. Lotte arbejder i dag som selvstændig kunstner, hvor den tekstile kreativitet er i spil på baggrund af hendes erfaring som skrædder.

Lotte er meget optaget af at tænke med hænderne og de gavnlige effekter det har for vores hjerner.

Vi er et erfarent hold af højskolefolk, der laver en højskole bygget på tårnhøj faglighed og ønsket om at gøre vores samfund til et bedre sted.

Vi ser forskellighed og mangfoldighed som styrker og mener at det gør os stærkere. 

Kontakt

© Gram Højskole. Alle rettigheder forbeholdes.