Rytmisk sommerkor på Gram Højskole

Sommeruge med flerstemmig korsang under ledelse af dirigent Ole Jørgensen fra Korsang.dk.

Vi skal indstudere og arbejde med et varieret repertoire af skønne rytmiske klassikere, legendariske danske filmsange og andre gode sange i spændende nye flerstemmige korarrangementer. Både muntre toner og smukke ballader vil være på programmet. Nodehæftet udarbejdes specifikt til kurset af Ole Jørgensen, som er kendt for sine velklingende og sangbare korsatser.

Ugen byder derudover på udflugt, foredrag og afsluttes med festmiddag og åben koncert, hvor vi fremfører det vi har arbejdet med i løbet af ugen.

Rytmisk sommerkor er for alle som holder af at synge i flerstemmigt kor og gerne vil være aktiv del af et hyggeligt og musikalsk samvær i de skønne rammer på Gram Højskole.

Om instruktøren
Ole Jørgensen er uddannet fra Det Kgl. Danske Musikkonservatorium og stifter af korportalen Korsang.dk. Han er chefdirigent for Den Danske Sinfonietta og instruktør for tre kor i hovedstadsområdet, samt ved diverse korstævner. Han arbejder med såvel klassisk som rytmisk musik og arrangerer for både kor og orkester. Med sin fortid som jazzpianist, akkompagnerer han gerne selv til sine rytmiske korsatser. 

En uge med højskoleånd og andre goder
Vi mødes hver morgen til spændende morgensamlinger om den Sønderjyske kulturarv, Grundtvig og meget andet godt. På introduktionsaftenen mødes vi til samtalesalon og hygger os med sang og snakke. På højskolesangaftenen bliver du ført længere ind i højskolesangbogens historie og sange.

På og omkring Gram Højskole
På Gram højskole har vi bl.a.et yogarum og vores eget fitnessrum, så du har mulighed for at kompensere lidt for kokkens gode mad. Det er også muligt at gå i tur i den smukke slotspark, tage en morgendukket i slotssøen, cykle en tur i skovene rundt omkring Gram. (Det er muligt at låne en cykel på Højskolen). I sommerhalvåret kan man desuden bade i Gram Friluftsbad mod en lille skilling.

Gram Slot
Som en del af højskoleopholdet tager vi på besøg på Gram Slot, hvor vi får en rundvisning og hører historien om, hvordan Sanne og Svend Brodersen købte det forfaldne slot og forvandlede det til et regionalt kulturfyrtårn og et at Danmarks største økologiske landbrug.

Ekskursionen
Turen går til området i og omkring Ballum, hvor både Kresten Kold, Hans Adolf Brorson og Jens Rosendal har sat spor i mulden.

Christian Lorenzen fra Klægagergaard hopper på bussen og giver os en kulturhistorisk fortælling krydret med sjove og underfundige lokale anekdoter, mens vi kører rundt i området.
Bagefter kører vi til Klægagergaard, hvor vi  får en lille smagsprøve på og fortællingen om det sønderjyske kaffebord, det særlige kaffestel og gårdens historie.

På kurset serveres lækker mad morgen, middag og aften. I pauserne skifter vi henholdvis mellem frugt, kage og en småkage til aftenkaffen.

Vi slutter ugen med af med en festaften – med tilhørende festmenu. Køkkenet på Gram Højskole stiler efter høj kvalitet ned fokus på bæredygtighed, lokale råvarer og økologi.

Du er altid velkommen til at kontakte os for at høre mere om kurset. Ring på +45 2932 4557eller send en mail til info@gramhojskole.dk

Skema er vejledende med forbehold for ændringer.

Rytmisk sommerkor skema

Uge 28

9. juli – 15. juli 2023

Pris:

Dobbeltværelse: 5000 kr. 

Enkeltværelse: 5500 kr. 

Dagelev: 4500 kr.

Eventuelle rabatter kan ikke kombineres.

Om underviseren

Ole Jørgensen, uddannet fra Det Kgl. Danske Musikkonservatorium og stifter af korportalen Korsang.dk. Han er chefdirigent for Den Danske Sinfonietta og instruktør for tre kor i hovedstadsområdet, samt ved diverse korstævner. Han arbejder med såvel klassisk som rytmisk musik og arrangerer for både kor og orkester. Med sin fortid som jazzpianist, akkompagnerer han gerne selv til sine rytmiske korsatser. 

Du møder også andre spændende undervisere fra højskolens faste lærerstab.

Vi er et erfarent hold af højskolefolk, der laver en højskole bygget på tårnhøj faglighed og ønsket om at gøre vores samfund til et bedre sted.

Vi ser forskellighed og mangfoldighed som styrker og mener at det gør os stærkere. 

Kontakt

© Gram Højskole. Alle rettigheder forbeholdes.